Να το αποδείξει ξανά ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός δεν ασχολείται και δεν θα πρέπει να ασχολείται με το πώς θα εμφανιστεί και τι θα κάνει η ΑΕΚ στον τελικό Κυπέλλου

Να το αποδείξει ξανά ο Ολυμπιακός!

Το πιο σημαντικό για τον φετινό ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό, πέρα από τον τίτλο του πρωταθλητή αυτόν καθαυτόν, είναι ότι η επιστροφή στον θρόνο της Σούπερ Λιγκ έγινε με τρόπο απόλυτα πειστικό. Τόσο στην κανονική περίοδο όσο και στα πλέι οφ η ομάδα του Πειραιά παρουσιάστηκε απόλυτα σοβαρή και προσηλωμένη στον μεγάλο στόχο, ο οποίος επιτεύχθηκε θριαμβευτικά, κόντρα σε όλους και σε όλα.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι το 45ο πρωτάθλημα πανηγυρίστηκε πιο έντονα από προηγούμενους τίτλους, αφού πέρα από τη δεδομένη χαρά της πρωτιάς, ο «ερυθρόλευκος» κόσμος αισθάνθηκε παράλληλα και μια ανακούφιση, μια επιβεβαίωση ότι η αγαπημένη ομάδα του είναι ξανά καλύτερη και με διαφορά από όλες τις υπόλοιπες. Αυτή είναι η αίσθηση που μας δόθηκε από την αντίδραση των φίλων του Ολυμπιακού μετά την εξασφάλιση της κούπας.

Και μια και ο λόγος για κούπες, η φετινή… συλλογή των Πειραιωτών δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη σε καμία περίπτωση. Εξαρχής στόχος του Ολυμπιακού ήταν η κατάκτηση όλων των εγχώριων τίτλων, ήτοι πρωτάθλημα και Κύπελλο, συν τη διάκριση στην Ευρώπη (η οποία παραμένει «ολοζώντανη» για το συγκρότημα του Πειραιά). Μετά το πρωτάθλημα, λοιπόν, σειρά παίρνει ο δεύτερος τη τάξει θεσμός εντός συνόρων.

Μετά τη μαθηματική εξασφάλιση του πρωταθλήματος, με το μεγαλειώδες +18 που αποτελεί και δήλωση κυριαρχίας προς κάθε… ενδιαφερόμενο, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς στρέφει το βλέμμα της στον τελικό του Κυπέλλου. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει ξανά την ομάδα που μόλις προχθές συνέτριψε σε ρυθμό προπόνησης στο Φάληρο για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Βεβαίως, η εικόνα των δύο ομάδων στο «Καραϊσκάκης» λογικά δεν θα μοιάζει σε καμία περίπτωση με αυτήν που θα δούμε στον τελικό. Τα πράγματα σε μονό αγώνα που δίνει τίτλο είναι πάντοτε διαφορετικά και πολλές φορές έχουμε δει ομάδες να μεταμορφώνονται μέσα σε λίγες μέρες και η «ψαλίδα» δυναμικότητας να μειώνεται δραστικά.

Αυτά φυσικά τα γνωρίζει πολύ καλύτερα από μας ο Πέδρο Μαρτίνς. Δεν είναι αφελής ο Πορτογάλος που λέει και ξαναλέει «τέρμα τα πανηγύρια, πίσω στη δουλειά». Κρατά τους παίκτες του σε απόλυτη στοχοπροσήλωση και αυτοσυγκέντρωση, ούτως ώστε να είναι απόλυτα προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο.

Και αυτή η τακτική είναι η ενδεδειγμένη για τον πρωταθλητή Ελλάδας της σεζόν 2019-2020. Ο Ολυμπιακός δεν ασχολείται και δεν θα πρέπει να ασχολείται με το πώς θα εμφανιστεί και τι θα κάνει η ΑΕΚ στον τελικό. Αντιθέτως, οφείλει να συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει με απόλυτη επιτυχία από την 1η αγωνιστική μέχρι σήμερα: Να αγωνίζεται σύμφωνα με την ποιότητα του ρόστερ του και να «βγάζει» στο χορτάρι τις ατελείωτες ώρες δουλειάς που έχουν ρίξει οι ποδοσφαιριστές υπό την καθοδήγηση του τεχνικού τιμ.

Αυτός είναι ο δρόμος για την επισφράγιση της φετινής κυριαρχίας του Ολυμπιακού στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι της Ελλάδας. Το πλάνο του «ερυθρόλευκου» οργανισμού και του Πέδρο Μαρτίνς δουλεύει στην εντέλεια και αποτελεί εχέγγυο, προκειμένου οι Πειραιώτες να αποδείξουν ξανά ότι είναι οι καλύτεροι και να επιστρέψουν με πάταγο στην κορυφή, ως περήφανοι ~και δικαιότατοι βάσει της συνολικής εικόνας τους φέτος~ νταμπλούχοι Ελλάδας για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020!