Γ' Εθνική: Οι πρωταθλητές στους οκτώ ομίλους - Όλα ανοιχτά για άνοδο και υποβιβασμό

Το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής έβαλε... λουκέτο για φέτος όπως ανακοίνωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, ωστόσο παραμένουν όλα ανοιχτά όσον αφορά την άνοδο και τον υποβιβασμό. Στα μέσα Μαΐου αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις. 

Γ' Εθνική: Οι πρωταθλητές στους οκτώ ομίλους - Όλα ανοιχτά για άνοδο και υποβιβασμό

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη (29/4) την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, για την προστασία των αθλητών, των παραγόντων και των διαιτητών από την πανδημία του κορονοϊού.

Παράλληλα, στο σχετικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε, δεν πάρθηκε κάποια ουσιαστική και οριστική απόφαση σχετικά με το τι θα ισχύσει, όσον αφορά την άνοδο και τον υποβιβασμό των ομάδων. Μία απόφαση που αναμένεται να παρθεί οριστικά στα μέσα Μαΐου, και θα εξαρτηθεί με το αν θα εφαρμοστεί η περιβόητη αναδιάρθρωση στις παραπάνω κατηγορίες, που θα έχει αντίκτυπο και στη Γ’ Εθνική.

Πρωταθλητές Γ' Εθνικής: «Β' Εθνική με δύο ομίλους»

Το πρωτάθλημα λοιπόν ολοκληρώθηκε για φέτος, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε, κάτι που σημαίνει ότι οι οκτώ πρωταθλητές προκύπτουν από την ισχύουσα βαθμολογία, η οποία θα επικυρωθεί ως τελική.

Αναλυτικά οι πρωταθλήτριες ομάδες στους οχτώ ομίλους της Γ’ Εθνικής.

1ος όμιλος: Πανσερραϊκός

2ος όμιλος: Αλμωπός Αριδαίας

3ο όμιλος: Πιερικός

4ος όμιλος: ΑΕ Ποντίων

5ος όμιλος: Καλλιθέα

6ος όμιλος: Ρόδος

7ος όμιλος: Αστέρας Βλαχιώτη

8ος όμιλος: Επισκοπή

Άνοδος και υποβιβασμός

Τα ερωτήματα που προκύπτουν για την άνοδο και τον υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική είναι πολλά, καθώς όπως προείπαμε αρκετά θα εξαρτηθούν από το εάν και πώς θα αποφασιστεί να γίνει η αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Το θέμα για αναδιάρθρωση έχει ανοίξει, καθώς υπάρχει συζήτηση για συγχώνευση της Super League 2 και της Football League. Με δεδομένο, ωστόσο, ότι καμία κατηγορία δεν έχει ολοκληρωθεί, προκύπτουν ζητήματα με την άνοδο και τον υποβιβασμό των ομάδων.

Όσον αφορά τη Γ’ Εθνική, η προκήρυξη του πρωταθλήματος προέβλεπε πως οι πρωταθλητές των οχτώ ομίλων, θα συμμετείχαν στα μπαράζ ανόδου, σε ένα μίνι πρωτάθλημα έξι αγωνιστικών για να προκύψουν οι τέσσερις ομάδες που θα έπαιρναν το εισιτήριο για την ανώτερη κατηγορία και πιο συγκεκριμένα, για την Football League.

Ωστόσο, ύστερα από την απόφαση της οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος τα μπαράζ δεν θα διεξαχθούν και προκύπτει το ερώτημα πως θα γίνουν γνωστά τα τέσσερα εισιτήρια. Η αν θα υπάρξει απόφαση ώστε να πάρουν την άνοδο και οι οχτώ πρωταθλήτριες ομάδες.

Παρόλα αυτά, πέραν της ανόδου, μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και για το τι θα ισχύσει στον υποβιβασμό των ομάδων σε κάθε όμιλο, δηλαδή των συλλόγων που θα πάρουν τον δρόμο προς τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Ως προς το συγκεκριμένο θέμα, τα ερωτήματα για το πως θα γίνει η διαδικασία και πόσες θα είναι τελικά οι ομάδες αλλά και με ποιον γνώμονα θα υποβιβαστούν, είναι αρκετά. Πάντως σε περίπτωση που ισχύσει η αναδιάρθρωση, δεν αποκλείεται να ευνοηθούν κάποιες ομάδες στο θέμα του υποβιβασμού και να εξασφαλίσουν την σωτηρία.

Κάποια ξεκάθαρη και οριστική απόφαση λοιπόν για την επόμενη μέρα στη Γ' Εθνική δεν υπάρχει και η Εκτελεστική Επιτροπή αναμένεται να πάρει τις τελικές αποφάσεις στα μέσα του Μαΐου.