Πανσερραϊκός: Τα «Λιοντάρια»... δαγκώνουν!

Αφιέρωμα του «ΦΩΤΟΣ» στον Πανσερραϊκό που κατέκτησε τον τίτλο στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Πανσερραϊκός: Τα «Λιοντάρια»... δαγκώνουν!

Με την φετινή του πορεία έχει καταφέρει στο έπακρο να επιβεβαιώσει το παρατσούκλι του ως ομάδα, δείχνοντας τα… δόντια του. Έχει καταφέρει να κάνει τον καθένα να… παραμιλάει με τα κατορθώματά του. Ο ιστορικός Πανσερραϊκός η αλλιώς τα «λιοντάρια» εντυπωσιάζουν στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής και πάνε… τρένο με φόντο την άνοδο στη Football League. Οι Σερραίοι τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος έχουν κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο στον 1ο όμιλο και θα συμμετέχουν στα μπαράζ ανόδου για την ανώτερη κατηγορία.

Πρώτος παντού!

Η ξέφρενη πορεία του Πανσερραϊκού συνοδεύεται από εντυπωσιακά επιτεύγματα. Οι Σερραίοι αποτελούν την μοναδική αήττητη ομάδα στη Γ’ Εθνική. Σε συνολικά 22 παιχνίδια μετρούν 18 νίκες και 4 ισοπαλίες και μαζί με τον Ολυμπιακό αποτελούν –μέχρι στιγμής- τις μοναδικές αήττητες (στην κανονική διάρκεια) ομάδες στην Ελλάδα. Έχουν την καλύτερη επίθεση (65 γκολ) στη Γ’ Εθνική αλλά και την καλύτερη άμυνα (13 γκολ) στον όμιλο τους. Να σημειωθεί, ότι ο Πανσερραϊκός αποτελεί την πρώτη επίθεση γενικότερα στην Ελλάδα. Με τα 65 γκολ που έχουν πετύχει τα «λιοντάρια» κατέχουν την πιο «καυτή» και παραγωγική γραμμή κρούσης σε όλες της κατηγορίες!

Διγκόζης: «Να πάμε τον Πανσερραϊκό εκεί που ανήκει»!

«Τιμονιέρης» στον Πανσερραϊκό είναι ο Άγγελος Διγκόζης. Ο έμπειρος κόουτς που αποτελεί γνώριμο της ομάδας καθώς κατά το παρελθόν υπήρξε ποδοσφαιριστής των Σερραίων, αντικατέστησε τον Νίκο Νεντίδη (από την 6η αγωνιστική) και κατάφερε να δημιουργήσει ένα ισχυρό σύνολο που αποδίδει ποιοτικό ποδόσφαιρο. Με τον ίδιο στον πάγκο τους τα «λιοντάρια» σε 17 αναμετρήσεις μετράνε 15 νίκες και 2 ισοπαλίες. Ο ίδιος μιλώντας στο «ΦΩΣ» άνοιξε τα χαρτιά του. Αναφέρθηκε στην πορεία του Πανσερραϊκού, τον μεγάλο στόχο της ομάδας, το μέλλον του στους «κόκκινους», αλλά και το θέμα του κορονοϊού:

«Νομίζω σε γενικές γραμμές και στους 8 ομίλους παίχτηκε ωραίο ποδόσφαιρο υπήρξαν καλές ομάδες με καλούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές. Το μεγάλο κέρδος για αυτήν την κατηγορία είναι ότι έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής αρκετά νέα παιδιά», τόνισε αρχικά ο κόουτς Διγκόζης.

Κόουτς το σχόλιό σου για την πορεία του Πανσερραϊκού:

«Η πορεία της ομάδας είναι εκπληκτική, άλλωστε μιλάνε και οι αριθμοί σε 17 παιχνίδια πρωταθλήματος που βρίσκομαι στον πάγκο της ομάδας έχουμε 15 νίκες και 2 ισοπαλίες. Έχουμε 65 γκολ που αυτό μας κατατάσσει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, αλλά και τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας (σ.σ. Δημήτρης Γκούρτσας)».

Που θεωρείς ότι οφείλεται αυτή η πορεία; Ποιο είναι το μυστικό;

«Δεν υπήρχε το “εγώ” αλλά το “εμείς”. Η όρεξη από τα παιδιά για διάκριση, το οικογενειακό κλίμα οι πολύ καλές σχέσεις ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές. Η υπομονή και παρά πολύ δουλειά από όλους στο ποδοσφαιρικό τμήμα σε συνδυασμό με την σταθερή διοίκηση, έφεραν αυτό το αποτέλεσμα».

Τι συνάντησες όταν ανέλαβες την ομάδα;

«Οργανωτικά συνάντησα μια ομάδα Σούπερ Λιγκ 1. Με δικά της γήπεδα για προπόνηση, με ιδιόκτητο λεωφορείο και υλικό προπόνησης που σου κάνει την καθημερινότητα στο γήπεδο ποιο εύκολη. Μπορώ να πω ότι βρήκα καλύτερες συνθήκες από αυτές που συνάντησα το 2008 σαν ποδοσφαιριστής».

Τι προσπάθησες να αλλάξεις στην ομάδα με τον ερχομό σου;

«Πρώτον μέσα από συζητήσεις με τα παιδιά τους έδωσα να καταλάβουν ότι θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο δίκαιος γίνεται με όλους και να παίζουν πάντα οι καλύτεροι κάθε Κυριακή. Δεύτερον την διάταξη της ομάδας. Ήρθαν παιδιά από την κερκίδα που δεν έπαιζαν καθόλου όπως ήταν ο Γιανναράκης, ο Πολύζος, μπήκε ο Στέργιος Τσιμίκας που παρόλο που είναι από τους έμπειρους της ομάδας δεν είχε πολύ χρόνο συμμετοχής , ο Στέφανος Πέτρου που ήταν ο άτυχος της χρονιάς. Νομίζω όλο αυτό αφύπνισε τους ποδοσφαιριστές και με πολλή δουλειά, με το κεφάλι κάτω και υπομονή φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα».

Όσον αφορά τον 1ο όμιλο που μετέχετε…

«Το φαβορί του ομίλου ήμασταν εμείς και έπρεπε να το δείχνουμε κάθε Κυριακή που αγωνιζόμασταν. Αυτό προσπάθησα να περάσω στους παίκτες από την μέρα που ανέλαβα την ομάδα. Υπήρχαν ομάδες που ήταν αρκετά καλές όπως οι Πανδραμαικός, Αετός Ορφανού , Απόλλων Παραλιμνίου και Νέστος Χρυσούπολης, αλλά η αγωνιστική συμπεριφορά μας δεν άφησε το περιθώριο σε αυτές τις ομάδες να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω».

Αποτελείται την μοναδική αήττητη ομάδα στη Γ' Εθνική. Το σκέφτεστε καθόλου αυτό το επίτευγμα και αποτελεί για εσάς ένα κίνητρο να ολοκληρώσετε τη σεζόν -τουλάχιστον την κανονική διάρκεια- αήττητοι;

«Σίγουρα αυτό που έχουμε καταφέρει πραγματικά είναι αξιοσημείωτο, το να παίζεις πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά και να κρατάς το αήττητο της ομάδας είναι σημαντικό. Από την στιγμή που φτάσαμε μέχρι εδώ είναι στόχος και αυτό. Αλλά ο μεγάλος στόχος μας είναι η ομάδα να αλλάξει κατηγορία».

Σχετικά με την επικείμενη αναδιάρθρωση ποια είναι η δική σου γνώμη;

«Η αναδιάρθρωση έγινε πέρσι για κάποιο σκοπό, που δεν πέτυχε. Η δομή των πρωταθλημάτων Σούπερ Λιγκ 2, Φούτμπολ Λιγκ πρέπει να αλλάξει. Νομίζω ότι οι αρμόδιοι θα πρέπει να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για το καλό του ελληνικού ποδόσφαιρου».

Δεν θα μπορούσα να μην σε ρωτήσω για το μέλλον σου στην ομάδα. Θα παραμείνεις και του χρόνου; Ποια είναι η δική σου επιθυμία;

«Δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση με την διοίκηση μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, αλλά το σίγουρο είναι ότι επιθυμία μου είναι να συνεχίσω στην ομάδα».

Η χώρα μας μάχεται κατά του κορονοϊού. Το σχόλιό σου γι αυτό που ζούμε:

«Σίγουρα αυτό που ζούμε είναι πρωτόγνωρο. Εύχομαι να βγούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα από τον εφιάλτη και με τις λιγότερες απώλειες . Σίγουρα οι ποδοσφαιριστές δεν θα είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση γιατί πέρα από το πόσο πιστά θα έχουν ακολουθήσει το ατομικό τους πρόγραμμα , είναι και το κομμάτι το ψυχολογικό με ότι αυτό συνεπάγεται. Η κατάσταση για τις ομάδες (ποδοσφαιριστές) είναι δύσκολη γιατί θα πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα και να δουλεύουν μεμονωμένα. Είναι πολύ σημαντικό να μένουμε στο σπίτι. Να είμαστε πειθαρχημένοι, οπότε “Μένουμε σπίτι”».

Οι βάσεις έχουν μπει στον Πανσερραϊκό. Ποιος είναι όμως ο απώτερος σκοπός της ομάδας;

«Φετινός στόχος της ομάδας είναι η αλλαγή κατηγορίας αλλά στόχος μελλοντικά της ομάδας είναι να επιστρέψει εκεί όπου ανήκει, στην Σούπερ Λιγκ 1».

Εφόσον ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα ακολουθούν για εσάς τα μπαράζ…

«Έχουμε δώσει ατομικά προγράμματα στους παίκτες μας. Υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης και πιστεύουμε ότι ακλουθούν το πρόγραμμα που έχουν πάρει Επικοινωνούμε σχεδόν καθημερινά μαζί τους και περιμένουμε τις όποιες εξελίξεις».

Γκούρτσας: «Δεν σταματήσαμε στιγμή να το πιστεύουμε»

Πέραν του ότι αποτελεί το πρώτο «βομβαρδιστικό» σε όλες τις κατηγορίες, ο Πανσερραϊκός έχει στο ρόστερ του και πιο βαρύ… πυροβολικό της Γ’ Εθνικής. Ο λόγος για τον Δημήτρη Γκούρτσα. Ο επιθετικός και αρχηγός των Σερραίων έχει πάρει πραγματικά… φωτιά, διανύοντας μία εντυπωσιακή σεζόν, όντας ο πρώτος σκόρερ στην κατηγορία. Έχει πετύχει συνολικά 21 γκολ και «ματώνει» τα αντίπαλα δίχτυα χωρίς σταματημό. Ο ίδιος μίλησε στο «ΦΩΣ», για την πορεία των «λιονταριών», αλλά και το φετινό προσωπικό του επίτευγμα στον τομέα του σκοραρίσματος:

«Από την αρχή της χρονιάς η ομάδα χτίστηκε με σκοπό την άνοδο στη Φούτμπολ Λιγκ. Οι κινήσεις της διοίκησης εξ αρχής αυτό έδειξαν και όλοι δουλέψαμε γι αυτόν τον στόχο. Είμαστε στην κορυφή του ομίλου δίκαια. Δείχνουμε κάθε Κυριακή ότι έχουμε την καλύτερη ομάδα και θα συνεχίσουμε έτσι για να πετύχουμε τον στόχο μας. Στην αρχή αργήσαμε να βρούμε τα πατήματα μας γιατί ήμασταν μια νέα ομάδα. Με τον καιρό όμως δείξαμε ότι εμείς θα είμαστε στην κορυφή στο τέλος. Δεν σταματήσαμε στιγμή να το πιστεύουμε και στην πορεία φάνηκε.

Η αλήθεια είναι ότι αρχίσαμε από νωρίς να σκεφτόμαστε τα μπαράζ γιατί πήραμε μεγάλη διάφορα στον όμιλο μας. Τώρα έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα στην χώρα μας λόγω του κορονοϊού θα πρέπει να το αφήσουμε στην άκρη. Νιώθω υπέροχα για την πρωτιά στους σκόρερ. Το οφείλω στους συμπαίκτες μου και στους προπονητές μου. Χωρίς αυτούς δεν θα τα είχα καταφέρει. Ο μακροπρόθεσμος στόχος του Πανσερραϊκού μας είναι σίγουρα η επάνοδος στην Σούπερ Λιγκ 1. Όμως η ομάδα χτίζεται βήμα - βήμα και είναι πολύ σημαντικό ότι έχουν μπει πολύ καλές βάσεις γι αυτόν τον στόχο. Οι στόχοι οι δικοί μου είναι να βοηθήσω την ομάδα μου να φτάσει εκεί που ανήκει και εύχομαι να το πετύχουμε όλοι μαζί αυτό».