Γ' Εθνική: «Εργοστάσιο» παραγωγής ταλέντων

Η Γ' Εθνική, η τέταρτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου αποτελεί πολλές φορές τον «αιμοδότη» του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, καθώς παράγει ταλέντα που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον. Πιο τρανταχτό παράδεισμα ο Απόστολος Αποστολόπουλος του Πανσερραϊκού, που το καλοκαίρι θα μετακομίσει στην ολλανδική Βίλεμ. 

Γ' Εθνική: «Εργοστάσιο» παραγωγής ταλέντων

Μπορεί το ελληνικό ποδόσφαιρο να μην φημίζεται για την παραγωγή ταλέντων, ωστόσο τα τελευταία χρόνια δεν είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές που ουσιαστικά έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα ελληνικά δρώμενα και έχουν συστηθεί στο ελληνικό αλλά και το ξένο ποδοσφαιρικό κοινό με τον καλύτερο τρόπο. Ποδοσφαιριστές που έχουν αποδείξει πως μπορούν να σταθούν στο υψηλό επίπεδο και να πρωταγωνιστήσουν με τις ομάδες τους.

Κυρίως το ενδιαφέρον στρέφεται στις ομάδες των μεγαλύτερων κατηγοριών. Παρόλα αυτά υπάρχουν «λαβράκια» και στις κατώτερες κατηγορίες. Παίκτες με πολύ ταλέντο, θέληση, δίψα για μπάλα και κίνητρο να πετύχουν κάτι πολύ καλό και μία μέρα να αποτελούν και αυτοί βασικά μέλη μεγάλων ομάδων. Ένα πρωτάθλημα στην Ελλάδα το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «πηγή ταλέντων» είναι αυτό της Γ’ Εθνικής. Και αυτό γιατί οι περισσότερες ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, κυρίως οι επαρχιακές δίνουν τεράστια έμφαση και στηρίζονται στα δικά τους παιδιά.

Στους αθλητές που έχουν βγει από τα «σπλάχνα» του συλλόγου και πιο συγκεκριμένα από τις ακαδημίες. Για τους ίδιους τους νεαρούς ποδοσφαιριστές αυτό είναι ένα πάτημα ώστε να δείξουν τις ικανότητές τους, να πάρουν τις ευκαιρίες τους και να αποδείξουν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις.

Πιο τρανταχτό παράδειγμα πως στα… υπόγεια είναι η θέα αποτελεί η περίπτωση του Απόστολου Αποστολόπουλου. Του ποδοσφαιριστή του Πανσερραϊκού. Ο 17χρονος ακραίος οπισθοφύλακας των «λιονταριών» έχει καταφέρει να αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις με τις ικανότητες και το ταλέντο του. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, παρουσιάζει μία εντυπωσιακή ωριμότητα στο παιχνίδι του η οποία δεν πέρασε απαρατήρητη από ομάδες τόσο της Ελλάδας, όσο και του εξωτερικού. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι πολλοί κάνουν λόγο για τον νέο Τσιμίκα.

Όπως είπαμε το ταλέντο του Απόστολου Αποστολόπουλου δεν πέρασε απαρατήρητο καθώς ο ταλαντούχος μπακ που αποτελεί έναν εκ των βασικών πυλώνων του Πανσερραϊκού στην πορεία πρωταθλητισμού που διαγράφουν οι Σερραίοι στον 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής και κατάφερε να τραβήξει τα βλέμματα και των μεγάλων ομάδων της Ελλάδας, πριν κάποιους μήνες ταξίδεψε για το Τίλμπουργκ ώστε να ολοκληρώσει την μεταγραφή του στην Βίλεμ και να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο την ελληνική παροικία στην ολλανδική ομάδα.

Ο ίδιος βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο του συλλόγου πέρασε από τις απαραίτητες εξετάσεις και έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο με τη Βίλεμ. Μάλιστα θα αποτελέσει και επίσημα μέλος των Ολλανδών από τη νέα σεζόν, αφού μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τη φανέλα των «λιονταριών».

Παίκτες λοιπόν με ταλέντο που μπορούν να κάνουν το «μπαμ» και να αποτελέσουν σημεία αναφοράς για τα επόμενα χρόνια υπάρχουν και στις κατώτερες κατηγορίες, πόσο μάλλον στην Γ’ Εθνική η οποία αποτελεί «εργοστάσιο» παραγωγής ταλέντων τροφοδοτώντας παίκτες αρκετά συχνά σε ομάδες ανώτερων πρωταθλημάτων, αλλά και του εξωτερικού.