Τα πλέι-οφ της Γ' Εθνικής!

Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας σειρά παίρνουν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ στον 8ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής.

Τα πλέι-οφ της Γ' Εθνικής!

Πραγματοποιήθηκε λοιπόν η κλήρωση των αγώνων των πλέι οφ και πλέι άουτ στον Κρητικό όμιλο και πλέον μετράμε αντίστροφα για την έναρξη των δύο παραπάνω μίνι «μαραθωνίων» οι οποίοι ήρθαν να δώσουν συνέχεια στο αρχικό… πρόχειρο πρωτάθλημα που οργανώθηκε από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με την συμμετοχή μόλις 9 ομάδων, για πρώτη φορά μάλιστα στα ελληνικά δρώμενα.

Ένα πρωτάθλημα που δύο αγωνιστικές πριν το πέσιμο της «καρό» σημαίας στην κανονική διάρκεια γνωρίζαμε τις ομάδες που θα συμμετέχουν στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ, την ώρα που στους υπόλοιπους ομίλους είχαν πραγματοποιηθεί κάτι παραπάνω από τις… μισές αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας και ουσιαστικά η μάχη δεν είχε καλά-καλά κορυφωθεί.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της κανονικής διάρκειας στον Κρητικό όμιλο ολοκληρώθηκε στις 26 Ιανουαρίου με την διεξαγωγή της 18ης αγωνιστικής. Από τότε μέχρι και σήμερα (και για λίγες μέρες ακόμα) οι ομάδες του 8ου ομίλου παραμένουν… άπραγες, καθώς η εκκίνηση τόσο των πλέι οφ όσο και των πλέι άουτ έχει οριστεί για την ερχόμενη Κυριακή και πιο συγκεκριμένα για τις 23 Φεβρουαρίου (τα πλέι οφ θα ολοκληρωθούν στις 29/3, ενώ τα πλέι άουτ στις 3/5).

Επισκοπή, Γιούχτας, Ηρόδοτος και Πανακρωτηριακός θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στις συνολικά 6 αγωνιστικές των πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή και της ομάδας που μαζί με τον τίτλο στον 8ο όμιλο θα εξασφαλίσει το δικαίωμα της παρουσίας της στα μπαράζ ανόδου, διεκδικώντας τον προβιβασμό στην ανώτερη κατηγορία και πιο συγκεκριμένα στην Football League.

Από την άλλη στην διαδικασία των πλέι άουτ θα συμμετέχουν 5 ομάδες με το πρωτάθλημα να περιλαμβάνει 10 αγωνιστικές. Αυτές είναι το ΣΥΝΚΑ, ο Άγιος Νικόλαος, ο Ατσαλένιος, ο Ρεθυμνιακός και ο Πόρος. Εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά καθώς οι 5 «μονομάχοι» θα παλέψουν για την παραμονή τους στην κατηγορία και την ανάδειξη του ενός σωματείου το οποίο θα πάρει τον δρόμο στα τοπικά πρωταθλήματα.

Κάτι παραπάνω από μία εβδομάδα λοιπόν έχει απομείνει για την έναρξη τόσο των πλέι οφ όσο και τον πλέι άουτ τα οποία περιμένουν πως και πως οι ποδοσφαιρόφιλοι της Γ’ Εθνικής και κυρίως οι φίλοι του Κρητικού ποδοσφαίρου. Δεν λέμε, καλή η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με ένταση, πάθος και πολλές ανατροπές, αλλά όπως και να χει, όλο το ενδιαφέρον είχε επικεντρωθεί εξ’ αρχής στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ, ανεξάρτητα από το ποιες ομάδες θα συμμετείχαν σε καθένα από αυτά.

Πάμε όμως να πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Αν ρίξει κανείς μία ματιά στον βαθμολογικό πίνακα και την τελική βαθμολογία (με την οποία μπήκαν σε πλέι οφ και πλέι άουτ οι σύλλογοι) μετά το πέρας των 18 αγωνιστικών, θα δει πως η Επισκοπή είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έχει παίξει το… μαξιλαράκι ασφαλείας που έχει δημιουργήσει η ομάδα του Ρεθύμνου από τον δεύτερο Γιούχτα. Συγκεκριμένα η Επισκοπή που ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια αήττητη, έχει 38 βαθμούς, ενώ ο Γιούχτας ακολουθεί με 31, κάτι που σημαίνει πως το συγκρότημα του Γιάσμινκο Βέλιτς – η οποία πάραυτα έχει δύσκολο πρόγραμμα με τρία σερί εκτός έδρας ματς- έχει το πάνω χέρι για την πρωτιά.

Όσον αφορά τα πλέι άουτ, Άγιος Νικόλαος, ΣΥΝΚΑ και Ατσαλένιος έχουν ένα μικρό προβάδισμα έναντι των Πόρου και Ρεθυμνιακού. Όπως και να έχει, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γίνει μεγάλη «μάχη». Σέντρα λοιπόν στις 23 Φεβρουαρίου…