Play off και Play out στον όμιλο της Κρήτης

Μετά το τέλος της κανονικής περιόδου θα διεξαχθούν αγώνες play off και play out στον όμιλο της Κρήτης, στη Γ' Εθνική

Play off και Play out στον όμιλο της Κρήτης

Στον 8ο Όμιλο της Κρήτης στη Γ' Εθνική (συμμετέχουν εννέα ομάδες), μετά το πέρας της κανονικής περιόδου, θα διεξαχθούν αγώνες play – off σε όμιλο με την συμμετοχή των τεσσάρων πρώτων σωματείων της τελικής βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής περιόδου, με την βαθμολογία που θα έχουν συγκεντρώσει στην εν λόγω κατάταξη, για την ανάδειξη του Πρωταθλητή με τους εξής όρους: α. θα πάρουν μέρος σε αυτό οι τέσσερις πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής περιόδου του 8ου ομίλου. Οι αγώνες που θα διεξαχθούν θα είναι διπλοί (εντός – εκτός έδρας) μετά από κλήρωση. Συνολικά θα διεξαχθούν έξι (6) αγωνιστικές.

β. Η πρώτη ομάδα της τελικής βαθμολογικής κατάταξης του ομίλου των αγώνων play – off, θα ανακηρυχθεί πρωταθλητής του 8ου ομίλου (Κρήτης), ο οποίος θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Ειδικό Πρωτάθλημα για τον προβιβασμό στη Φούτμπολ Λιγκ. Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο ο πρωταθλητής δεν δύναται να συμμετέχει στο Ειδικό Πρωτάθλημα για τον προβιβασμό στη Φούτμπολ Λιγκ, τότε το δικαίωμα αποκτούν τα σωματεία που συμμετείχαν στον όμιλο των play – off, με την σειρά που θα έχουν στην τελική βαθμολογική κατάταξη του ομίλου των αγώνων play – off.

Όσον αφορά τον υποβιβασμό, μετά το πέρας της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος θα διεξαχθούν αγώνες play – out σε όμιλο, με την συμμετοχή των πέντε τελευταίων σωματείων της τελικής βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής περιόδου, με την βαθμολογία που θα έχουν συγκεντρώσει στην εν λόγω κατάταξη, για τον υποβιβασμό ενός σωματείου στην Α’ Κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος της οικείας ΕΠΣ, με τους εξής όρους: α. θα πάρουν μέρος σε αυτό οι πέντε τελευταίες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής περιόδου. Οι αγώνες που θα διεξαχθούν θα είναι διπλοί (εντός – εκτός έδρας) μετά από κλήρωση. Συνολικά θα διεξαχθούν δέκα (10) αγωνιστικές.

β. Η τελευταία ομάδα της τελικής βαθμολογικής κατάταξης του ομίλου των αγώνων play – out, θα υποβιβαστεί στην Α’ Κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος της οικείας ΕΠΣ από τον 8ο Όμιλο (Κρήτης)