Καβάλα: Σφράγισε το πρώτο εισιτήριο για την Super League 2

Η Καβάλα πέντε αγωνιστικές πριν από το φινάλε της Γ’ Εθνικής, εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδο στη Super League 2

Καβάλα: Σφράγισε το πρώτο εισιτήριο για την Super League 2

Η Καβάλα έγινε η πρώτη ομάδα που σφραγίζει και μαθηματικά τον τίτλο στον πρώτο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Πέντε αγωνιστικές πριν από το φινάλε, έχει 12 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Νέστο Χρυσούπολης, έχει νικήσει στα μεταξύ τους παιχνίδια, ενώ στο φινάλε θα πάρει χωρίς κόπο τους τρεις βαθμούς αφού ο Κεραυνός Αγγελοχωρίου έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα. Έτσι οι επόμενες αγωνιστικές έχουν για τους «Αργοναύτες» διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο συνολικός απολογισμός της ομάδας είναι 27 νίκες, 1 ισοπαλία (με Πανθρακικό 0-0) και 1 ήττα.

Για την άνοδο των «κυανόλευκων» ο τεχνικός Τίμος Καβακάς έκανε τις εξής δηλώσεις: «Το καλοκαίρι χτίσαμε μία ομάδα που θα είναι πιεστική, θα βάζει γκολ και δεν θα δέχεται εύκολα τέρματα. Τα πρωταθλήματα τα δίνει η άμυνα, όμως η άμυνα έχει να κάνει με την γενική λειτουργία του συνόλου. Αξίζει να σημειώσω ότι οι επιθετικοί έτρεξαν διπλάσια χιλιόμετρα από τους αμυντικούς, γεγονός που δείχνει ότι έχουν ασκήσει τεράστια πίεση στις αντίπαλες ομάδες όλη την χρονιά. Στο δεύτερο γύρο βέβαια η επίθεσή μας δεν ήταν τόσο παραγωγική, αλλά είχαμε προβλήματα. με τραυματισμούς των Τζελίδη, Γκέκα και Καρακώστα, καθώς και την αποχώρηση του Γκέντσογλου. Δεν είχαμε την πολυτέλεια να τους αντικαταστήσουμε. Οι νεαροί δεν μπορούσαν από μόνοι τους να τραβήξουν το στόχο του πρωταθλητισμού. Δεν ήταν τόσο εύκολα τα πράγματα. Συναντήσαμε δυσκολίες. Παρόλα αυτά, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια οι παίκτες μου για το επίτευγμά τους. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον κόσμο που άργησε, αλλά ήρθε κοντά στην ομάδα και στήριξε την προσπάθειά της. Πρέπει να στηρίξουμε όλοι την Καβάλα. Αυτή η Καβάλα δεν αγκαλιάστηκε, αν και εκπροσώπησε επάξια την πόλη στη Γ’ Εθνική».

Μουριάδης: Μας έκανε όλους υπερήφανους...

Ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, για την άνοδο της Καβάλας στη Super League 2 έστειλε το παρακάτω συγχαρητήριο μήνυμα:

«Η άνοδος του ΑΟΚ στη Super League 2 μας έκανε όλους υπερήφανους. Πρόκειται για το επιστέγασμα της πολύ μεγάλης προσπάθειας που ξεκίνησε στην αρχή αγωνιστικής περιόδου και ολοκληρώθηκε με τη νίκη επί του Νέστου Χρυσούπολης.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες, στη διοίκηση και στο προπονητικό επιτελείο, που δεν έπαψαν στιγμή να πιστεύουν στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Εύχομαι την επόμενη χρονιά να πανηγυρίσουμε την επιστροφή του ΑΟΚ εκεί που του αξίζει. Στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου».