Μονεμβασιώτης: «Ο Απόλλων Σμύρνης αναμένεται να δει ακόμα χειρότερες μέρες»

Επιστολή ενημέρωσης εξέδωσαν οι Έκτορας και Παναγιώτης Μονεμβασιώτης.

Μονεμβασιώτης: «Ο Απόλλων Σμύρνης αναμένεται να δει ακόμα χειρότερες μέρες»

Οι Παναγιώτης και Έκτορας Μονεμβασιώτης επισημαίνουν ότι οι αιτιάσεις του Φόρτωμα σε σχέση με τις 150.000 ευρώ της εγγυητικής επιστολής που εξέδωσε η «κυανόλευκη» ΠΑΕ έγιναν για λόγους εντυπώσεων και μόνο.

«ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΤΟΡΑ ΚΑΙ TON ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΩΤΗ

Όπως γνωρίζετε η υπό εκκαθάριση ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης δεν δύναται να εκδίδει ανακοινώσεις. Απλώς, απαντούμε, για τελευταία φορά, σε όσα αναφέρει σε επιστολή του ο δικηγόρος του Ερασιτέχνη Απόλλωνα Σμύρνης, κ. Φόρτωμας, ο οποίος εσχάτως συντάσσει και επιστολές, προφανώς καθ’ υπόδειξη του Προέδρου του, κ. Καταβέλου.

Από τη συγκεκριμένη κίνηση προκύπτει ότι οι "Ερασιτέχνες του Απόλλωνα’" βρίσκονται σε σύγχυση και μάλλον σε πολύ μεγάλη πίεση για να βγάζουν τέτοιου είδους επιστολές.

Εκτίμηση δική μας είναι ότι θα έπρεπε να ενασχολούνται με την ποδοσφαιρική ομάδα που δημιούργησαν και τα τμήματα του Ερασιτέχνη αφήνοντας στην άκρη το δημόσιο ξεκατίνιασμα της ομάδας, καθώς γελά όλη η Ελλάδα με τη φαγωμάρα που επικρατεί στον Απόλλωνα.

Στην επιστολή του ο κ. Φόρτωμας, ξέχασε να γνωστοποιήσει από πότε ο ίδιος και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης του Ερασιτέχνη ήταν ενήμεροι για την πρόθεση αποχώρησης μας. Αυτή που τους έγινε γνωστή με εξώδικη δήλωση 100 ημέρες πριν. Συνεπώς δεν υπήρξε ποτέ το στοιχείο του αιφνιδιασμού, καθώς οι "Ερασιτέχνες" γνώριζαν έγκαιρα.

Ο κ. Φόρτωμας επικοινωνεί τακτικά με τον δικηγόρο μας, κ. Γκαγκάτση. Γνώριζε έγκαιρα ότι συνέβαινε, όπως γνώριζε έγκαιρα φυσικά και τις τελευταίες δηλώσεις του Προέδρου της Κηφισιάς κ. Πρίτσα, σύμφωνα με τις οποίες είχε εξασφαλίσει το γήπεδο της Ριζούπολης για την ομάδα του, εν όψει της νέας χρονιάς. Κάπως έτσι αποχώρησε και ο τελευταίος ενδιαφερόμενος για την ΠΑΕ, γνωρίζοντας ότι η ομάδα του Απόλλωνα δεν θα είχε πλέον γήπεδο να αγωνιστεί.

Από εκείνη την στιγμή και μετά οι "Ερασιτέχνες του Απόλλωνα" έβαλαν σε εφαρμογή το τελικό σχέδιο τους που ήταν να πέσει, σε μη επαγγελματικές κατηγορίες, η ομάδα.

Ο κ. Φόρτωμας ζήτησε συνάντηση μαζί μας, η οποία και έγινε στα γραφεία της εταιρίας μας. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν από την πλευρά μας όσοι είχαν στην κατοχή τους τις μετοχές τις ομάδας. Από την πλευρά του Ερασιτέχνη δεν προσήλθε κανένα μέλος, ούτε φυσικά ο Πρόεδρος, κ. Καταβέλος.

Με λίγα λόγια, έστειλαν τον δικηγόρο τους για να ανιχνεύσουν αν η ομάδα επρόκειτο να αποβληθεί από το πρωτάθλημα, λόγω του προβλήματος που λίγο έλειψε να δημιουργηθεί, με την μη ύπαρξη εγγυητικής επιστολής.

Για να μην χρεωθούν τον υποβιβασμό της ομάδας, ενημερώσαμε τον κ. Φόρτωμα ότι δεν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα, διότι είχαμε εξασφαλίσει τη νέα εγγυητική, η οποία επρόκειτο να παραχωρηθεί στον οποιονδήποτε, αρκεί φυσικά να δηλωνόταν η ομάδα έγκαιρα στην Super League 2. Ο κ. Φόρτωμας μας ζήτησε να λύσουμε τα συμβόλαια των 10 παιχτών που είχαν μείνει στην ομάδα μας.

Αυτόματα καταλάβαμε ότι το σχέδιο ήταν ένα και μοναδικό, η Γ΄ Εθνική και να μπορέσουν να πάρουν την ομάδα, οι του Ερασιτέχνη με τους φίλους τους, χωρίς "βαρίδια".

Ο κ. Φόρτωμας δεν άνοιξε κανένα θέμα συζήτησης για τα περιουσιακά στοιχεία της ομάδας, ενέργεια που για εμάς σήμαινε ότι δεν έχουν καμία αξία για αυτούς. Όταν ρωτήσαμε, "τι θα κάνετε τελικά", μας απάντησε ότι μιλάνε με κάποιους ενδιαφερόμενους. Στην συνέχεια του προτείναμε να δηλώσουν την ομάδα στην Super League 2 και εμείς θα τους προσφέραμε και 100.000 €. Μας απάντησε ότι δεν έχουν τα χρήματα για το πράξουν. Τον παροτρύναμε να ζητήσει από τον "μπαμπά του", 400-500.000 € για να μπορέσει να σωθεί η ομάδα. Μας απάντησε ότι από όλα αυτά κρατά στο μυαλό του τις 100.000€ και εκεί έληξε η μεταξύ μας συζήτηση.

Σε ότι αφορά την εγγυητική ο κ. Φόρτωμας στην επιστολή του παριστάνει ή τον αγαθό ή τον αφελή όταν αναφέρει ότι δεν είπαμε ότι θα δίναμε την εγγυητική στον μελλοντικό επενδυτή.

Μα, για ποιον επενδυτή μιλάει αφού δεν υπήρξε ποτέ κανένας επενδυτής;

Επίσης, για να εκδοθεί μία τέτοια εγγυητική για λογαριασμό του Απόλλωνα απαιτούνται 30 ημέρες και ανάλογες φυσικά εγγυήσεις από την τράπεζα.

Συνεπώς το περιεχόμενο της επιστολής του ήταν επικοινωνιακού χαρακτήρα.

ΥΓ1: Τα ψεύδη του Ερασιτέχνη, που κατά καιρούς έχουν αναφερθεί και στις δικαστικές αίθουσες, είναι γνωστά. Όπως επίσης και τα ψεύδη των "ορφανών της Ριζούπολης" περί δικαστηρίων. Εμείς στα 9 χρόνια παρουσίας μας στην ομάδα ανεχτήκαμε μια κλίκα 20 ανθρώπων και 5 κερδοσκόπων χωρίς να κάνουμε καμία μήνυση και καμία αγωγή. Στείλαμε 15 εξώδικα διότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έβλαπταν τα συμφέροντα της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης.

Αντίθετα μας πήγε στα δικαστήρια ο Ερασιτέχνης Απόλλων Σμύρνης για να βγάλει την ομάδα στον δρόμο και να βάλει την Κηφισιά στο γήπεδο που τους έδινε περισσότερα χρήματα.

ΥΓ2: Οι αγνοί φίλοι του Απόλλωνα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα βρεθεί στο μέλλον κανένας σοβαρός επενδυτής να βάλει τα χρήματα του και να καταβάλει προσπάθειες να ξαναμπεί η ομάδα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Αυτό που θα πρέπει να κάνουν άμεσα οι άνθρωποι αυτοί, είναι να απομακρύνουν από τις θέσεις τους τον κ. Φόρτωμα και τον κ. Καταβέλο και τα "Αναγεννητούρια", για να μπορέσει η ομάδα να σηκώσει κεφάλι. Διότι με τις συνθήκες, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί σήμερα, η ομάδα αναμένεται να δει ακόμα χειρότερες μέρες».