ΕΠΟ: Σε αναμονή για την απόφαση από το CAS

Η ΕΠΟ περιμένει με αγωνία την απόφαση του CAS για την υπόθεση της Κοζάνης σε βάρος του Μακεδονικού, η οποία αναμένεται στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας

ΕΠΟ: Σε αναμονή για την απόφαση από το CAS

Σε ... αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται στην ΕΠΟ αναφορικά με την επικείμενη απόφαση του CAS για την υπόθεση της Κοζάνη σε βάρος του Μακεδονικού. Το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο είχε πει ότι θα εκδώσει την απόφαση μέχρι το τέλος Ιουνίου, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση. Η έκδοση της απόφασης αναμένεται στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας και ανάλογα με το πόρισμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η ΕΠΟ θα κληθεί να πάρει τις επόμενες αποφάσεις της.

Στο πρώτο σενάριο που απορριφθεί η προσφυγή της Κοζάνης, τότε τα πράγματα είναι απλά για την ΕΠΟ, Θα επικυρώσει τις βαθμολογίες της Γ' Εθνικής, καθώς και την ειδική βαθμολογία των πρωταθλητών από τα μπαράζ ανόδου.

Στο δεύτερο σενάριο, που δικαιωθεί η Κοζάνη, ο Μακεδονικός θα παραμείνει στη Γ’ Εθνική, η Κοζάνη θα στεφθεί πρωταθλήτρια στο δεύτερο όμιλο και η ΑΕ Λευκίμμης θα μείνει στην κατηγορία, ενώ θα υποβιβαστεί ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων.

Στην περίπτωση αυτή επειδή έχει ολοκληρωθεί η σεζόν 2021-22, δεν υπάρχει χρόνος να διεξαχθεί εκ νέου το ειδικό πρωτάθλημα ανόδου των πρωταθλητών των επτά ομίλων. Έτσι ως πιθανότερο σενάριο φαντάζει να προβιβαστούν όλοι οι πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής στη Σούπερ Λιγκ 2 κάτι που σημαίνει ότι θα αυξηθούν οι ομάδες στη μεγαλύτερη κατηγορία.