Γ’ Εθνική: «Απευθείας άνοδο από του χρόνου οι πρωταθλητές»

Δεν θα έχουμε μπαράζ στη Γ’ Εθνική από τη νέα αγωνιστική περίοδο. Οι πρωταθλητές θα παίρνουν απευθείας την άνοδο. 

Γ’ Εθνική: «Απευθείας άνοδο από του χρόνου οι πρωταθλητές»

Πραγματοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο Crowne Plazza οι κληρώσεις για τα play off προβιβασμού από τη Γ’ Εθνική Κατηγορία στη SL2 και από τα πρωταθλήματα των ΕΠΣ στη Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Τη διαδικασία προλόγισαν ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ε.Π.Ο. Παναγιώτης Δημητρίου και ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων Άγγελος Δανιήλ.

Ο κ. Δημητρίου απηύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό:

«Θέλω να ευχηθώ υγεία σε όλους. Η διοίκηση της ομοσπονδίας προσπαθεί να αναβαθμίσει όλες τις διοργανώσεις της και τις κληρώσεις τους. Όπως υπήρξε μεγάλη αναβάθμιση στην κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας, κρίναμε συνετό να αναβαθμίσουμε την κλήρωση για τα μπαράζ της Γ΄ Eθνικής για την άνοδο στη Super League 2, αλλά και των πρωταθλητών των Ενώσεων για την άνοδο στη Γ Εθνική.

Θα υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον σε αυτά τα δύο πρωταθλήματα, διότι από τις 7 πρωταθλήτριες ομάδες των ομίλων της Γ’ θα προβιβαστούν στη SL2 μόνο οι 4 και από τις 56 πρωταθλήτριες ομάδες των Ενώσεων θα ανέβουν οι 24. Θα υπάρξει αρκετός κόσμος στα γήπεδα και η διοίκηση της Ε.Π.Ο. θα είναι δίπλα στα σωματεία ώστε να διεξαχθούν ομαλά όλα τα παιχνίδια. Θα προσπαθήσουμε η διαιτησία να είναι πάρα πολύ καλή, ώστε στο τέλος ο φίλαθλος κόσμος να είναι απόλυτα ευχαριστημένος με την ομοσπονδία».

Ο κ. Δανιήλ τόνισε τα ακόλουθα για τις κληρώσεις της Γ΄ Εθνικής:

«Οι σημερινές κληρώσεις και ο τρόπος με τον οποίο τις διεξάγουμε είναι ιδιαίτερης σημασίας για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Οι δύο κληρώσεις που θα κάνουμε σήμερα, του προβιβασμού από τη Γ΄ Εθνική Κατηγορία στη Super League 2 και του προβιβασμού από τα πρωταθλήματα των Ενώσεων στη Γ΄ Εθνική, αποτελούν δείγμα της βαρύτητας που δίνει η Ε.Π.Ο. στα τοπικά πρωταθλήματα και στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, αφού αυτά τα πρωταθλήματα είναι η βάση ανάπτυξης του ποδοσφαίρου μας και των Εθνικών μας ομάδων. Με τις κληρώσεις που διεξάγουμε σήμερα, πολύ πριν την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων, όλοι θα γνωρίζουν εκ των προτέρων και εγκαίρως, ένα μήνα πριν, την κλήρωση, το πρόγραμμα, το πότε και που παίζουν, με αποτέλεσμα να μπορεί να γίνει από όλους μας (ομοσπονδία και ομάδες), ο καλύτερος δυνατός προγραμματισμός.

Για το πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής πρέπει να πω πως είναι η τελευταία κλήρωση ανόδου, αφού από την επόμενη χρονιά θα διεξάγεται σε τέσσερις ομίλους και οι πρωταθλητές θα ανεβαίνουν απευθείας στην ανώτερη κατηγορία. Σταματάει δηλαδή να παρατηρείται το φαινόμενο να αναδεικνύεται μια ομάδα πρωταθλήτρια, αλλά να μην ανεβαίνει στην ανώτερη κατηγορία. Όλα αυτά, μάλιστα, προβλέπονται στην προκήρυξη τριετίας που ήδη υπάρχει. Τέλος, να σημειώσω πως μετά από πολλά χρόνια διεξάγονται και πάλι μπαράζ ανόδου από τα πρωταθλήματα των Ενώσεων. Καλή κλήρωση και καλή επιτυχία στις ομάδες που θα λάβουν μέρος στα μπαράζ ανόδου που κληρώνουμε σήμερα».