Φιλίππου: «Το βάρος της φανέλας είναι μεγάλο»

Ο τεχνικός της Δόξας Δράμας, Σπύρος Φιλίππου, τόνισε ότι ο κόσμος πρέπει να στηρίξει τη νέα προσπάθεια που γίνεται φέτος στην ομάδα

Φιλίππου: «Το βάρος της φανέλας είναι μεγάλο»

Δηλώσεις έκανε ο τεχνικός της Δόξας Δράμας, Σπύρος Φιλίππου, με αφορμή την ισοπαλία που πήρε η ομάδα του στο τοπικό ντέρμπι με τον Πανδραμαϊκό και υπογράμμισε τα παρακάτω: «Θεωρώ πως το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες που έχουν χτιστεί με διαφορετικό τρόπο. Κατορθώσαμε στο πρώτο ημίχρονο να έχουμε την κυριαρχία του παιχνιδιού, να αιφνιδιάσουμε τον αντίπαλο και να δικαιούμαστε κάτι παραπάνω από το 0-0. Ο Πανδραμαϊκός στο δεύτερο ημίχρονο αντέδρασε και μας δημιούργησε αρκετά προβλήματα. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια, είμαι ικανοποιημένος από την αμυντική αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο. Σίγουρα δεν είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Όταν φέρνεις ισοπαλία και χάνεις δύο πόντους, δεν μπορείς να είσαι ικανοποιημένος. Από κει και πέρα θα πρέπει να σταθούμε στο γεγονός ότι αυτή η ομάδα, αυτοί οι ποδοσφαιριστές που την απαρτίζουν έχουν ανάγκη από διαφορετικά πράγματα φέτος. Ο κόσμος θα πρέπει να τους στηρίξει, να τους δώσει χρόνο ούτως ώστε μέσα από τους αγώνες, να βελτιωθούν, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να δείξουν πως μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας.

Το βάρος της φανέλας είναι μεγάλο κι ίσως η υπερβολική, χωρίς λόγο πίεση που δέχεται η ομάδα, να μην κάνει καλό. Εγώ κι όλοι όσοι είμαστε κοντά στην ομάδα, είμαστε ικανοποιημένοι από αυτό που δίνουν τα παιδιά. Και αυτά που παίζουν στον αγωνιστικό χώρο και αυτά που δεν παίζουν. Να είναι σίγουρος ο κόσμος πως όσο βρισκόμαστε εμείς εδώ, το 100% των παικτών θα βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Από κει και πέρα θέλουμε, να μας αντιμετωπίζουν σαν μια ομάδα με ιστορία κι όχι με τον τρόπο που μας αντιμετωπίζουν αυτές τις 5 πρώτες αγωνιστικές. Είμαστε μια ομάδα που χτιστήκαμε μέσα σε επτά μέρες. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές μας παίζουν πρώτη φορά, όχι μόνο σε αυτή την ομάδα αλλά οι περισσότεροι προέρχονται από αναπτυξιακά κι ερασιτεχνικά τμήματα όπου τα τελευταία δύο χρόνια υπήρχε διακοπή. Όλα αυτά επηρεάζουν. Αυτό δημιουργεί μια δυσκολία. Εγώ αυτό που θα ζητήσω ως προπονητής αυτής της ομάδας είναι να στηριχθεί η προσπάθεια των παιδιών αυτών».