Κάνουν... ταμείο ο Αχέρων, η Αναγέννηση Άρτας, ο Παναγρινιακός, η Θύελλα Κατσικά και ο ΠΑΣ Πρέβεζα

Μιλούν στο «ΦΩΣ» οι Βαγγέλης Τζιάρρας, Σάββας Σιδερόπουλος, Βασίλης Ξανθόπουλος, Τάσος Νταλάκας, Νίκος Γκούρας και Άγγελος Μπέκας για τον 5ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Κάνουν... ταμείο ο Αχέρων, η Αναγέννηση Άρτας, ο Παναγρινιακός, η Θύελλα Κατσικά και ο ΠΑΣ Πρέβεζα

Έπεσε την περασμένη Κυριακή και στον 5ο όμιλο η αυλαία του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής. Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Αχέρων Καναλακίου, ενώ υποβιβάζονται στις τοπικές ερασιτεχνικές κατηγορίες οι ομάδες Θύελλα Κατσικά, Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας Καστοριάς, ΑΟ Κασσιόπη Κέρκυρας, ΑΕ Μεσολογγίου, ΠΑΣ Πρέβεζα, Θύελλα Μοναστηρακίου Αιτωλοακαρνανίας. Ο Αχέρων θα διεκδικήσει την άνοδο στη Φούτμπολ Λιγκ σε αγώνες κατάταξης με τους πρωταθλητές των άλλων ομίλων. Τι το θα πετύχει θα φανεί στην πορεία. Πάντως, κατά κοινή εκτίμηση, ήταν η καλύτερη ομάδα του ομίλου. Δίκαια έφτασε πρώτη στο νήμα του τερματισμού. Το γήπεδο του Καναλακίου ήταν κάστρο απάτητο, με επτά νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Αλλά και εκτός έδρας ήταν σίφουνας με 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Έχασε μόνο στην έδρα του Αμβρακικού Λουτρού με σκορ 2-0 και έφερε λευκή ισοπαλία στο Αγρίνιο με τον Παναγρινιακό.

Ο Αχέρων Καναλακίου άλλαξε επίπεδο τα τελευταία χρόνια με πρόεδρο τον Χρήστο Λουκούμη. Είναι ο στυλοβάτης της ομάδας και χωρίς αυτόν δεν θα πετύχαινε τίποτα. Είναι κάποιοι άνθρωποι στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που βάζουν την προσωπική σφραγίδα τους. Μπορεί το ποδόσφαιρο να είναι ομαδικό άθλημα και οι ομάδες ένα οργανικό σύνολο, αλλά αν δεν βρεθούν οι άνθρωποι που θα βάλουν τα χρήματα, θα τραβήξουν μπροστά, δεν μπορεί τίποτα να κινηθεί στις ερασιτεχνικές ομάδες που δεν διαθέτουν έσοδα. Ένας από αυτούς είναι και ο Χρήστος Λουκούμης. Ήταν καλή και η επιλογή του Βαγγέλη Τζιάρρα στην τεχνική ηγεσία, από τους ανερχόμενους προπονητές της νέας γενιάς στην Ήπειρο. Πέρασε από τις υποδομές του ΠΑΣ, την ΕΠΣΗΠ, ενώ εξαιρετική δουλειά έκανε με νέα παιδιά στο Σούλι Παραμυθιάς πριν από μερικά χρόνια.

Αξιόλογες και ανταγωνιστικές ομάδες είχαν και οι άλλοι δύο… μνηστήρες του τίτλου, η ΑΕ Λευκίμμη Κέρκυρας και ο ιστορικός Τηλυκράτης Λευκάδας. Η ομάδα των «Φαιάκων» ήταν σκληρό καρύδι, είχε μόνο μία ήττα, αυτή στο ντέρμπι με τον Αχέροντα, δέχθηκε μόνο 7 γκολ, αλλά όπως δείχνουν τα αποτελέσματα δεν είχε το εύκολο γκολ. Οι τέσσερις ισοπαλίες την άφησαν στη 2η θέση. Με καλές προοπτικές, με έμπειρους παίκτες, ξεκίνησε το πρωτάθλημα ο Τηλυκράτης, αλλά η ήττα τη 2η αγωνιστική στη Λευκάδα από το Καναλάκι και οι δύο ισοπαλίες τελευταία με Λευκίμμη και Θύελλα Κατσικά έβγαλαν την ιστορική ομάδα του όμορφου νησιού από τις ράγες του τίτλου. Ως φαβορί για τον τίτλο ξεκίνησε το πρωτάθλημα και η Αναγέννηση Άρτας, που είχε και την πιο βαριά φανέλα από τις υπόλοιπες ομάδες του 5ου ομίλου.

Όμως η διακοπή λόγω της πανδημίας προκάλεσε ανακατατάξεις στο ρόστερ με σημαντικές αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών, με αποτέλεσμα η θρυλική ομάδα να κλειδώσει στο τέλος την παραμονή. Οι φίλοι του πρωταθλήματος περίμεναν καλύτερο και τον ιστορικό ΠΑΣ Πρέβεζα. Στην 3η αγωνιστική έχασε το κερδισμένο ματς στα χαρτιά από την Αναγέννηση Άρτας, γιατί δεν τηρήθηκε ο κανονισμός για τους νέους παίκτες και αυτό έκοψε τα φτερά. Στην επανεκκίνηση του Απριλίου ο ΠΑΣ Πρέβεζα ήταν έξω από τα νερά του. Με δύο νίκες, έξι ισοπαλίες, πέντε ήττες και με συντελεστή τερμάτων 10-14, μοιραία επέστρεψε στο τοπικό πρωτάθλημα. Ισορροπημένη ομάδα ήταν ο Άγιος Ματθαίος Κέρκυρας που κέρδισε την παραμονή, ενώ ο Παναγρινιακός έσωσε την παρτίδα και έμεινε στην κατηγορία εκμεταλλευόμενος την έδρα του, με 5 νίκες και 2 ισοπαλίες, σε αντίθεση με τις 2 ισοπαλίες και 4 ήττες που είχε μακριά από το σπίτι του. Ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος ήταν οι νεοφώτιστοι στην κατηγορία Αμβρακικός Λουτρού και Κτηνοτροφικός Αστέρας Καληράχης Γρεβενών που δεν κινδύνευσαν. Η Θύελλα Κατσικά στα Γιάννινα άργησε να βρει τα πατήματά της. Αν το πρωτάθλημα είχε μεγαλύτερη διάρκεια, μπορεί και να απέφευγε τον πικρό υποβιβασμό.

Το φετινό πρωτάθλημα ήταν πολύ δύσκολο για όλες τις ομάδες. Έγιναν τον Οκτώβριο οι τρεις πρώτες αγωνιστικές και στη συνέχεια λόγω των περιοριστικών μέτρων υπήρξε πολύμηνη διακοπή. Στις 15 Μαρτίου 2021 επιτράπηκαν οι προπονήσεις, στις 5 Απριλίου η ΕΠΟ αποφάσισε την επανέναρξη των αγώνων και στις 11 Απριλίου ακούστηκε πάλι το σφύριγμα της σέντρας. Με το που ξεκίνησε πάλι το πρωτάθλημα, τελείωσε, καθώς έγιναν μόνον οι αγώνες του α’ γύρου. Για τον λόγο αυτόν εγείρονται ενστάσεις και πολλοί άνθρωποι του χώρου λένε ότι δεν είναι δίκαιο σε ένα πρωτάθλημα 13 αγωνιστικών, κομμένο στα δύο, να υποβιβάζονται οι 6 από τις 14 ομάδες. Οι περισσότερες ομάδες με τη διακοπή έχασαν τον προσανατολισμό τους. Η οικονομική κρίση που απέφεραν η πανδημία και η κλειστή αγορά είχε δυσμενή αντίκτυπο στις περισσότερες ομάδες που έδιωξαν παίκτες και άλλαξαν τα ρόστερ. Την άνοιξη ο χρόνος προετοιμασίας ήταν περιορισμένος, υπήρξαν απώλειες από τραυματισμούς και κρούσματα κορονοϊού, το πρόγραμμα ήταν χρονικά σφιχτό με εμβόλιμες αγωνιστικές, που ήταν «Γολγοθάς» για τις ομάδες.

Μελετώντας τα στοιχεία του πρωταθλήματος στον 5ο όμιλο, αξιοπρόσεκτο είναι το γεγονός ότι οι έντεκα από τις δεκατέσσερις ομάδες κράτησαν μέχρι τέλος τον ίδιο προπονητή. Τρεις προπονητές κάθισαν στον πάγκο του Μεσολογγίου (Ταράσης, Μιμιγιάννης, Παπαχρήστος), δύο στον πάγκο του Αμβρακικού Λουτρού (Γιάννος, Γιάκος), ενώ στην αρχή της σεζόν η Θύελλα Κατσικά άλλαξε τον Πέτρο Κοντοδήμα με τον Νίκο Γκούρα. Οι υπόλοιπες ομάδες ξεκίνησαν και τερμάτισαν με τον ίδιο προπονητή, κάτι που δεν είναι σύνηθες φαινόμενο στην Ελλάδα. Στο Καναλάκι παρέμεινε ο Βαγγέλης Τζιάρρας, στη Λευκίμμη ο Παναγιώτης Κορομπόκης, στον Τηλυκράτη ο Γιάννης Νταλακούρας, στην Κτηνοτροφικό Αστέρα Καληράχης ο Γιώργος Βλάχος, στο Άγιο Ματθαίο Κέρκυρας ο Σάββας Σιδερόπουλος, στον Παναγρινιακό ο Βασίλης Ξανθόπουλος, στην Αναγέννηση Άρτας ο Τάσος Νταλάκας, στον Μέγα Αλέξανδρο Καλλιθέας Καστοριάς ο Πασχάλης Δημητρίου, στον ΑΟ Κασσιόπη Κέρκυρας ο Κώστας Χριστοφοράκης, στον ΠΑΣ Πρέβεζα ο Άγγελος Μπέκας και στη Θύελλα Μοναστηρακίου ο Ηρακλής Στασινός. Κρατούμε αυτό, ως ένα φωτεινό σημείο του φετινού πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής, όσον αφορά τον 5ο όμιλο.
Αυτά ως μια πρώτη επισκόπηση του πρωταθλήματος. Στη συνέχεια δίνουμε τον λόγο σε έξι προπονητές της κατηγορίας για να μας σχολιάσουν το τι είδαν αυτοί από τη δική τους σκοπιά. Μίλησαν στο «ΦΩΣ» και τους ευχαριστούμε. Η γνώμη τους έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς έζησαν από κοντά όλες αυτές τις δύσκολες καταστάσεις.

«Άξια πήραμε τον τίτλο, πάμε και για άνοδο»

Ο προπονητής του πρωταθλητή Αχέροντα Καναλακίου, Βαγγέλης Τζιάρρας, μας είπε: «Τα τελευταία χρόνια ο Αχέρων Καναλακίου είχε στόχο τον πρωταθλητισμό. Με αυτόν τον στόχο κάναμε και τον σχεδιασμό το περασμένο καλοκαίρι. Κάναμε όμως μεγάλο λίφτινγκ στην ομάδα. Σε σχέση με το ρόστερ της περιόδου 2019-20, έγιναν αλλαγές κατά 70%. Κάναμε καλή δουλειά στην προετοιμασία. Αυτό φάνηκε και στα πρώτα παιχνίδια. Η ομάδα ξεκίνησε με αξιώσεις το πρωτάθλημα και με συγκεκριμένο στόχο. Φανήκαμε πιο έτοιμοι ως σύνολο από τις άλλες ομάδες, ενώ σταθήκαμε και τυχεροί, γιατί δώσαμε στην αρχή τα παιχνίδια με τις άλλες δύο ανταγωνίστριες στη διεκδίκηση του τίτλου ομάδες, όπως ο Τηλυκράτης και η Λευκίμμη. Με τον Τηλυκράτη παίξαμε τη 2η αγωνιστική μέσα στη Λευκάδα και επικρατήσαμε εύκολα 3-0. Ο Αχέρων δίκαια κατέκτησε την κορυφή. Νομίζω ότι το αναγνωρίζουν και οι υπόλοιπες ομάδες. Σταθήκαμε καλά στα ντέρμπι, όπως και στα υπόλοιπα παιχνίδια. Και η στατιστική απεικόνιση δείχνει την ανωτερότητά μας. Κάναμε μία ισοπαλία και μία ήττα. Έχουμε την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα. Δεν ήταν όλα εύκολα, περάσαμε και δυσκολίες, ειδικά στο διάστημα της πεντάμηνης διακοπής του πρωταθλήματος λόγω της πανδημίας. Η διοίκηση στάθηκε στο ύψος της, γιατί, ενώ δεν υπήρχαν αγώνες, ήταν συνεπέστατη στις υποχρεώσεις. Έχουμε καλή ψυχολογία για τους αγώνες μπαράζ. Μας θεωρούν αουτσάιντερ στην υπόθεση ανόδου. Δεν μας ενοχλεί αυτό. Εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά μας και στους αγώνες με τους άλλους πρωταθλητές θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, γιατί όχι και την άνοδο. Έχουμε πολλά παιδιά με φιλοδοξίες για να παίξουν σε μεγαλύτερη κατηγορία. Αυτό το όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα με μια ενδεχόμενη άνοδο του Αχέροντα στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Αυτός ο στόχος είναι στα πόδια τους και θα κάνουν τα πάντα να τον πετύχουν. Το κίνητρο και το πάθος για να πετύχεις κάποια πράγματα καλύπτει την πείρα σε τέτοιους κρίσιμους αγώνες που δεν έχουν οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές μας».

«Πήρε ό,τι έπρεπε να πάρει η κάθε ομάδα»

Άνετα παρέμεινε στην κατηγορία ο Άγιος Ματθαίος Κέρκυρας. Ο κόουτς του συλλόγου Σάββας Σιδερόπουλος, που είναι και πρόεδρος των προπονητών στο «νησί των Φαιάκων», τόνισε στο «ΦΩΣ»: «Ήταν μια πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας. Ειδικά για τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας, που κλήθηκαν να αγωνιστούν σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, προσπαθώντας να παίξουν καλό ποδόσφαιρο αλλά να πετύχουν και τον στόχο, που ήταν η παραμονή στη Γ’ Εθνική. Θεωρώ ότι τα καταφέραμε καλά και πετύχαμε αυτό που θέλαμε. Υπήρξαν για όλες τις ομάδες δυσκολίες. Τέλος καλό, όλα καλά. Όταν έγινε η επανεκκίνηση των αγώνων τον Απρίλιο, όλα ήταν περίεργα. Δεν ξέραμε πώς θα παραταχθεί η κάθε ομάδα και τι αλλαγές θα είχε στο ρόστερ της. Άλλες ομάδες ενισχύθηκαν και άλλες αποδυναμώθηκαν. Όμως θα πω ότι ο βαθμολογικός πίνακας, από την πρώτη μέχρι την τελευταία ομάδα, είναι σύμφωνος με την εικόνα που παρουσίασε η καθεμία στο πρωτάθλημα. Δεν υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις της αγωνιστικής εικόνας με τη βαθμολογία. Δίκαια το Καναλάκι πήρε την πρώτη θέση. Εμείς προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Με όποιες δυνάμεις είχαμε, φτιάξαμε ανταγωνιστική ομάδα. Σε δέκα μέρες δώσαμε δέκα παιχνίδια, γιατί είχαμε και ένα αναβληθέν από το φθινόπωρο. Τη μια μέρα ήμασταν στο γήπεδο, την άλλη στο λεωφορείο, την άλλη στο φέριμποτ. Ήταν δύσκολη η διαχείριση αυτής της κατάστασης, αλλά ευτυχώς βγάλαμε όλα αυτά τα παιχνίδια χωρίς τραυματισμούς. Να προσθέσω ότι έχουμε και πολλά νέα παιδιά, καθώς ο ρόλος των ομάδων είναι να αναδεικνύουν και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Μου έκανε εντύπωση η ομάδα του Παναγρινιακού, όπως και η ομάδα της Καληράχης Γρεβενών που είχε νέα παιδιά και έπαιξε καλό ποδόσφαιρο».

«Χρειάζεται και το Αγρίνιο δεύτερη ομάδα»

Με έμπειρο προπονητή, τον Βασίλη Ξανθόπουλο, που δούλεψε και σε επαγγελματικά σωματεία όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα, πορεύτηκε ο Παναγρινιακός. Για την πορεία της ομάδας σημείωσε: «Κάναμε πορεία πέραν των προσδοκιών μας, σε ένα πρωτάθλημα δύσκολο αλλά και περίεργο. Νομίζω ότι ως Παναγρινιακός σταθήκαμε πάρα πολύ καλά στο πρωτάθλημα, παρά τα προβλήματα που είχαμε με τον κορονοϊό. Είχαμε και εμείς κρούσματα. Δεν υπήρχαν μεγάλες διαφορές στις ομάδες που πάλεψαν για τον τίτλο με αυτές που πάλεψαν για την παραμονή. Κάποια ματς και αποτελέσματα ήταν θέμα τύχης και συγκυρίας. Εμείς κάναμε το καλοκαίρι προγραμματισμό για την Α’ Κατηγορία της Ένωσης Αιτωλοακαρνανίας. Μετά προέκυψε θέση για τη Γ’ Εθνική. Στην αρχή είχαμε προβλήματα, γιατί οι παίκτες δεν είχαν την πείρα για να ανταποκριθούν σε αυτήν την κατηγορία. Είχαμε επίσης μικρό ρόστερ. Μας βοήθησε ο Παναιτωλικός με δύο παίκτες που μας έδωσε, κάναμε και μερικές προσθήκες για να δώσουμε τον αγώνα της παραμονής. Τέλος καλό, όλα καλά. Είναι καλό για το Αγρίνιο, εκτός από τον Παναιτωλικό, να έχει και μια ομάδα στη Γ’ Εθνική. Μπορεί να υπάρχει και συνεργασία, υπό την άποψη νέα παιδιά του Παναιτωλικού να παίρνουν παιχνίδια και εμπειρίες με τον Παναγρινιακό και να επιστρέφουν στη μεγάλη ομάδα περισσότερο ώριμοι ποδοσφαιρικά. Όσο για το πρωτάθλημα, δίκαια ο Αχέρων Καναλακίου κατέκτησε την πρώτη θέση, αλλά δεν μπορώ να παραβλέψω τις δυνατότητες που είχε ο Τηλυκράτης Λευκάδας, όπως και η Λευκίμμη Κέρκυρας που είχε καλό ρόστερ και καλή ομάδα. Αυτές οι τρεις ομάδες ξεχώρισαν μέχρι το τέλος. Νομίζω ότι ο Αχέρων είχε μεγαλύτερη διάρκεια, πάρα πολύ καλό ρόστερ και δικαίως πήρε το πρωτάθλημα».

«Η πανδημία μάς άλλαξε τα σχέδια»

Με πολύ παραστατικό τρόπο μάς περιγράφει τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην Αναγέννηση Άρτας από τη διακοπή του πρωταθλήματος ο προπονητής Τάσος Νταλάκας: «Ξεκινήσαμε το καλοκαίρι τον σχεδιασμό και την προετοιμασία με στόχο τον πρωταθλητισμό. Μετά τη διακοπή λόγω της πανδημίας, άλλαξαν τα δεδομένα. Αποχώρησαν πολλοί ποδοσφαιριστές που ήταν στο ξεκίνημα. Την άνοιξη αναγκαστικά κάναμε 18 μεταγραφές με παιδιά από την περιοχή της Άρτας. Τρόπος του λέγειν μεταγραφές, αφού τα παιδιά έπαιρναν μόνο τα οδοιπορικά. Ήρθαν να μας βοηθήσουν. Παράλληλα, δώσαμε παιχνίδια και σε νέους παίκτες. Αν δουλέψουν σωστά, έχουν προοπτικές. Η διοίκηση το ξεκαθάρισε μόλις έγινε η διακοπή. Ότι δεν υπάρχουν τα οικονομικά δεδομένα που υπήρχαν από το καλοκαίρι, η πανδημία έφερε την κρίση και όποιος θέλει μένει, όποιος θέλει φεύγει. Ανατράπηκε ολοκληρωτικά ο σχεδιασμός. Αλλιώς ξεκινήσαμε το φθινόπωρο και αλλιώς συνεχίσαμε τον Απρίλιο. Και το τεχνικό τιμ ήταν χωρίς οικονομικές παροχές. Στα τελευταία παιχνίδια γύρισαν κάποιοι έμπειροι παίκτες και έτσι καταφέραμε να σώσουμε την κατηγορία. Ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα. Έγιναν εμβόλιμες αγωνιστικές και αυτό δυσκόλευε τα παιδιά που δούλευαν. Εμείς πήγαμε δύο Τετάρτες για να παίξουμε στην Κέρκυρα με απουσίες γιατί τα παιδιά που δούλευαν δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν την ομάδα. Δίκαια αναδείχθηκε πρωταθλητής ο Αχέρων Καναλακίου».

«Εμείς ξέρουμε μόνο τι τραβήξαμε»

Η Θύελλα Κατσικά αποχαιρέτησε με νίκη επί της Κασσιόπης τη Γ’ Εθνική, κατηγορία στην οποία αγωνίστηκε για πρώτη φορά. Ο προπονητής Νίκος Γκούρας μετά το ματς δήλωσε: «Ήταν μια δύσκολη χρονιά με πολύ δύσκολες συνθήκες. Ξεκινήσαμε αυτήν την πορεία με όπλο τη θέληση, το πάθος και την ελπίδα που είχαν αυτά τα παιδιά να αγωνιστούν για την ομάδα. Σταθήκαμε με αξιοπρέπεια από την αρχή του πρωταθλήματος, όμως δυστυχώς οι πολλές απουσίες από τους τραυματισμούς, τον covid-19 και τις απουσίες λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων μάς στέρησαν μια καλύτερη ομάδα αγωνιστικά. Είδατε ότι ήμασταν με 14 παίκτες, αυτό δεν είναι η πραγματική μας εικόνα. Βέβαια τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του αγώνα. Καταλαβαίνετε ότι είναι Ιούνιος, είναι δύσκολες οι καταστάσεις για τα παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο και εμείς το ξέρουμε πραγματικά τι έχουμε τραβήξει. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς αυτά τα παιδιά για την υπομονή που έκαναν όλο αυτόν τον καιρό στις προπονήσεις, πιεστικούς αγώνες, πολύ άγχος και τους ευχαριστώ. Ας έχουμε την ηθική ικανοποίηση ότι θα είμαστε η πρώτη ομάδα κάτω από τα ζώνη που πέφτει, αν και ξεκινήσαμε από το μηδέν και με πολλές δυσκολίες».

«Κρίθηκε η χρονιά από λίγα παιχνίδια»

Προτελευταίος τερμάτισε ο ΠΑΣ Πρέβεζα, που επιστρέφει στα «αλώνια» της Α’ ερασιτεχνικής κατηγορίας. Ο προπονητής Άγγελος Μπέκας μίλησε στο «ΦΩΣ»: «Αγωνιστικά η ομάδα μας ήταν πάρα πολύ καλή. Μας έριψε πολύ ψυχολογικά και έπαιξε καθοριστικό ρόλο το γεγονός της τιμωρίας μας στο παιχνίδι με την Αναγέννηση Άρτας. Ενώ κερδίσαμε το παιχνίδι στο γήπεδο, το χάσαμε από ένσταση στα χαρτιά και με την αφαίρεση βαθμών χάσαμε 6 βαθμούς. Αυτό ήταν το κομβικό σημείο όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι για τον ΠΑΣ Πρέβεζα. Επίσης, λόγω της διακοπής, αποχώρησαν παίκτες και το ρόστερ την άνοιξη ήταν κατά 40% διαφορετικό από αυτό που είχαμε όταν ξεκίνησαν το φθινόπωρο οι αγώνες. Το πρωτάθλημα ήταν λειψό καθώς έγινε μόνο ένας γύρος. Ο Αχέρων Καναλακίου δίκαια πήρε το πρωτάθλημα, αλλά ήταν άδικο για τις υπόλοιπες ομάδες, ειδικά γι’ αυτές που έχουν υποβιβαστεί, καθώς από λίγα παιχνίδια κρίθηκαν οι κόποι μιας χρονιάς. Μετά τη μεγάλη διακοπή και την επανεκκίνηση τον Απρίλιο, οι περισσότερες ομάδες δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος. Είναι άδικο αυτό που έγινε, καθώς δεν δόθηκε η ευκαιρία στην κάθε ομάδα να δείξει την πραγματική εικόνα της».