Γ’ Εθνική: Τέσσερα εισιτήρια ανόδου αναζητούν κατόχους…

Ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια στους οχτώ από τους δέκα ομίλους της  Γ’ Εθνικής (σε εκκρεμότητα είναι ο 7ος και ο 9ος) και στον 1ο όμιλο αρχίζουν από αυτή την Κυριακή (13/6) οι αγώνες μπαράζ

Γ’ Εθνική: Τέσσερα εισιτήρια ανόδου αναζητούν κατόχους…

Τέσσερα εισιτήρια αναζητούν τους κατόχους τους στη Γ’ Εθνική και δέκα ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ (1ος και 2ος όμιλος) για να διεκδικήσουν μέσα από τα μπαράζ την άνοδό τους στη μεγαλύτερη κατηγορία.

Η προκήρυξη αρχικά στο άρθρο 15 ανέφερε ότι: «Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων, θα προβιβαστούν στη Football League τέσσερα σωματεία, (τα δύο πρώτα κάθε ομίλου), που θα προκύψουν από το ειδικό πρωτάθλημα. Συνολικά θα προβιβαστούν τέσσερις ομάδες. Αν μία ή περισσότερες ομάδες που δικαιούται να αγωνιστούν στην Football League παραιτηθούν για οποιανδήποτε λόγο από την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί ή δεν δηλώσουν συμμετοχή ή δεν λάβουν την απαιτούμενη για την συμμετοχή τους αδειοδότηση, ή αν μία ή περισσότερες από τις δικαιούμενες να προβιβασθούν ομάδες από την Γ ́ Εθνική ερασιτεχνική κατηγορία στη Football League δεν καταφέρουν να συστήσουν ΠΑΕ ή δεν λάβουν την προβλεπόμενη αδειοδότηση, τότε το δικαίωμα για προβιβασμό αποκτούν οι έξι αμέσως επόμενες ομάδες στην σειρά κατάταξης -μετά τον προβιβασμό των προβλεπόμενων του ειδικού πρωταθλήματος και σύμφωνα με την σειρά κατάταξής τους και με τους ίδιους κανόνες, (Άρθρο 20 παρ. 10 του Κ.Α.Π

Για τα μπαράζ ανόδου η αρχική προκήρυξη ανέφερε ότι: «Μετά το πέρας της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί «ειδικό πρωτάθλημα» για τον προβιβασμό των ομάδων στη Football League για την περίοδο 2021 -2022. Θα πάρουν μέρος σε αυτό οι πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής περιόδου κάθε ομίλου. Συνολικά θα πάρουν μέρος δέκα (10) ομάδες. Θα σχηματιστούν δύο (2) όμιλοι των πέντε (5) ομάδων, με γεωγραφικά κριτήρια Βορράς και Νότος. Ο ένας όμιλος (Βορράς) θα απαρτίζεται από τα σωματεία –πρωταθλητές των 1ου, 2ου, 3ου, 4ου και 5ου ομίλων. Ο άλλος όμιλος (Νότος) θα απαρτίζεται από τα σωματεία –πρωταθλητές των 6ου, 7ου, 8ου, 9ου και 10ου ομίλων. Οι ομάδες θα δώσουν διπλούς αγώνες (εντός και εκτός έδρας).

Όμως η πανδημία του κορονοϊού και η πολύμηνη διακοπή του πρωταθλήματος (ξεκίνησε 11 Απριλίου) οδήγησαν την ΕΠΟ να διοργανώσει πρωτάθλημα ενός γύρου (του πρώτου), αλλά και μπαράζ με μονούς και όχι διπλούς αγώνες.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων η αυλαία στο μίνι αυτό πρωτάθλημα θα έπεφτε την Κυριακή 6 Ιουνίου σε όλους τους ομίλους. Όμως 7ος και 9ος όμιλος έχουν εκκρεμότητες και για το λόγο αυτό η αυλαία στα δύο γκρουπ θα πέσει στις 13/6 και 23/6 αντίστοιχα. Ειδικότερα στον ένατο το εξ αναβολής παιχνίδι της Θύελλας Πατρών με τη Ζάκυνθο ορίστηκε στις 12/6 και αυτό του Αίαντα Γαστούνης με την Θύελλα Πατρών στις 15/6. Η 12η αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για τις 19/6 και η αυλαία θα πέσει στις 23 Ιουνίου.

Η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΟ προχώρησε στην κλήρωση για τους αγώνες μπαράζ και ο 1ος όμιλος που έχει ολοκληρωθεί, θα ξεκινήσει από αυτήν την Κυριακή τα παιχνίδια. Στο γκρουπ αυτό συμμετέχουν Ορφέας Ξάνθης, Ποσειδώνας Μηχανιώνας, Αναγέννηση Καρδίτσας, Διαγόρας Στεφανοβικείου και Αχέρων Καναλακίου. Η δεύτερη αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 20 Ιουνίου, η τρίτη στις 27/6, η τέταρτη στις 4/7 και η αυλαία θα πέσει στις 11 Ιουλίου.

Στον 2ο όμιλο μετέχουν Πανιώνιος, ΑΕ Κηφισιάς, Θύελλα Ραφήνας, ο πρωταθλητής του ένατου ομίλου και ο Ηρόδοτος. Τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν με καθυστέρηση και συγκεκριμένα στις 27 Ιουνίου, η δεύτερη αγωνιστική θα γίνει στις 30/6, η Τρίτη στις 4/7, η τέταρτη στις 7/7 και το φινάλε είναι προγραμματισμένο για τις 11 Ιουλίου.

Να θυμίσουμε ότι μέχρι πρότινος οι πρωταθλητές σφράγιζαν απευθείας το εισιτήριο της ανόδου και τα μπαράζ για την άνοδο λιγότερων σωματείων θεσπίστηκαν από την φετινή σεζόν.

Στην προκήρυξη τέλος προβλέπεται ότι: «Σε κάθε περίπτωση που χρειαστεί να καλυφθεί κενή θέση στην Football League για οποιονδήποτε λόγο, πέραν των τεσσάρων ομάδων που θα έχουν δικαίωμα προβιβασμού, τότε το δικαίωμα για προβιβασμό αποκτούν οι υπόλοιπες έξι ομάδες που δεν θα έχουν προβιβασθεί, με την εφαρμογή του άρθρου 20 παρ. 10 του ΚΑΠ. Εφόσον με τα κριτήρια αυτά δεν προκύπτει νικητής τότε μεταξύ των ισοβαθμούντων θα γίνει είτε κλήρωση είτε μονός αγώνας μπαράζ, όπως θα αποφασίσει σχετικά η Ε.Ε. της ΕΠΟ, αναλόγως του χρόνου που θα προκύψει το ζήτημα».