Γ’ Εθνική: Ποιες ομάδες υποβιβάστηκαν στα τοπικά πρωταθλήματα

Αναλυτικά οι ομάδες που υποβιβάστηκαν από τους 8 ομίλους (από τους 10 συνολικά) της Γ' Εθνικής. Εκκρεμεί η τελική βαθμολογία σε 7ο και 9ο όμιλο.

Γ’ Εθνική: Ποιες ομάδες υποβιβάστηκαν στα τοπικά πρωταθλήματα

Δύο αγωνιστικές απομένουν ακόμη στον έβδομο και στον ένατο όμιλο για να πέσει η αυλαία στην κανονική, κουτσουρεμένη, περίοδο του ενός γύρου στη Γ’ Εθνική. Στον έβδομο, η ΑΕ Κηφισιάς έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο, ενώ μάχη γίνεται για τις πέντε θέσεις που οδηγούν στα τοπικά πρωταθλήματα.

Γ' Εθνική: Ποιοι θα παίξουν στα μπαράζ ανόδου - Η διαδικασία

Όσον αφορά το ένατο γκρουπ, η πρωτιά είναι ακόμη ανοιχτή με διεκδικητές Παναιγιάλειο, Ζάκυνθο και Διαγόρα Βραχνέικων, ενώ δύο ομάδες η Θύελλα Πατρών και ο ΑΟ Τσιλιβή αποχαιρέτησαν ήδη τη Γ’ Εθνική.

Στους άλλους οχτώ ομίλους έπεσε η αυλαία και είχαμε:

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Πρώτος το νήμα του τερματισμού έκοψε ο Ορφέας Ξάνθης, ενώ ο Ηρακλής τερμάτισε στη δεύτερη θέση με δυο πόντους λιγότερους από την ακριτική ομάδα. Στα τοπικά πρωταθλήματα των Ενώσεών τους θα παίξουν ΑΕ Ευόσμου (στην ισοβαθμία με Εθνικό Σοχού), Ελπίδα Σαπών, ΑΕ Αμπελοκήπων, ΑΕ Διδυμοτείχου, Αναγέννηση Θαλασσιάς και Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου.

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Πρωταθλητής εδώ αναδείχτηκε ο Ποσειδώνας Μηχανιώνας, ενώ υποβιβάστηκαν Νίκη Αγκαθιάς, ΠΟ Ν.Καλλικράτειας, Αετός Βαρβάρας, Εθνικός Γιαννιτσών, ΠΑΟ Κουφαλίων και ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας.

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Η Αναγέννηση Καρδίτσας νίκησε στο ντέρμπι την ΑΕ Καρίτσας (3-1, εκτός έδρας) και τερμάτισε στην πρώτη θέση του του τρίτου ομίλου. Δεν κατάφεραν να κρατηθούν στην κατηγορία, ΑΟ Σελλάνων, Δίας Δίου, Ερμής Αμυνταίου, ΑΣ Μετέωρα, Οικονόμος Τσαριτσάνης και Μακεδονικός Φούφα

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων ο Διαγόρας Στεφανοβικείου επικράτησε στο νήμα τον Ηρακλή Ψαχνών, με τον οποίο ισοβάθμησε στην πρώτη θέση. Στην Α’ τοπική κατηγορία των Ενώσεών τους βρέθηκαν Φωκικός (στην ισοβαθμία με ΑΠΟ Αταλάντης), ΓΣ Αλμυρού και Οπούντιος Μαρτίνου (είχε αποχωρήσει από το πρωτάθλημα).

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Έχοντας διάρκεια στην απόδοσή του, ο Αχέρων Καναλακίου τερμάτισε στην πρώτη θέση του πέμπτου ομίλου και θα διεκδικήσει στα μπαράζ την άνοδο του στη μεγαλύτερη κατηγορία. Αποχαιρέτησαν την Γ’ Εθνική Θύελλα Κατσικά, Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας, Κασσιόπη, ΑΕ Μεσολογγίου, ΠΑΣ Πρέβεζα και Θύελλα Μοναστηρακίου.

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Ο ιστορικός Πανιώνιος Νέας Σμύρνης έκλεψε τις εντυπώσεις στον έκτο όμιλο και πήρε το πρωτάθλημα από την Ηλιούπολη. Υποβιβάστηκαν ΓΣ Μαρκό, ΑΕ Μοσχάτου και Πανναξιακός.

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Στον όγδοο όμιλο τερμάτισαν μαζί η Θύελλα Ραφήνας και ο Αιολικός, αλλά το συγκρότημα της Ανατολικής Αττικής είχε καλύτερη διαφορά τερμάτων από την ομάδα της Μυτιλήνης και κατέλαβε την πρώτη θέση. Έχασαν τη μάχη για την παραμονή τους στην κατηγορία, Ακράτητος, Αετός Λουτρών, Μικρασιατική Χίου και Πυθαγόρας Σάμου.

10ος ΟΜΙΛΟΣ

Ο Ηρόδοτος πήρε το ντέρμπι κορυφής με τον Άγιο Νικόλαο (1-0) την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και στέφθηκε πρωταθλητής στον κρητικό όμιλο. Από εδώ αποχαιρέτησαν στην κατηγορία Ρεθυμνιακός, ΑΟ Δαμάστας, Αστέρας Ρεθύμνου, ΑΟ Παλαιόχωρας, Πλατανιάς και Άρης Ρεθύμνου. Να σημειωθεί ότι η ομάδα του Πλατανιά, μετά από 20 ολόκληρα χρόνια υποβιβάζεται στην Α’ κατηγορία Χανίων.

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ