Γ' Εθνική: Εξπρές πρωτάθλημα με Πανιώνιο, Εθνικό, Ηρακλή, Προοδευτική, Φωστήρα (δηλώσεις προπονητών)

Επιστροφή στη δράση για την Γ΄ Εθνική κατηγορία. Για πρώτη φορά στην ιστορία της θα διεξαχθεί μόνο ο πρώτος γύρος. 

Γ' Εθνική: Εξπρές πρωτάθλημα με Πανιώνιο, Εθνικό, Ηρακλή, Προοδευτική, Φωστήρα (δηλώσεις προπονητών)

Ύστερα από πεντέμισι μήνες επαναρχίζει το… πολύπαθο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, που είχε διακοπεί την 1η Νοεμβρίου 2020 λόγω της πανδημίας και για πρώτη φορά στην ιστορία του θα διεξαχθεί μόνο ο πρώτος γύρος. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν από εκεί που είχαν διακοπεί, δηλαδή την 5η αγωνιστική (για 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 7ο, 8ο, 9ο και 10ο όμιλο) και την 4η αγωνιστική (για 5ο και 6ο γκρουπ). Οι ομάδες έχουν κάνει μία υποτυπώδη προετοιμασία, αφού είχαν ξεκινήσει προπονήσεις, τις σταμάτησαν και ξανάρχισαν μετά από μία εβδομάδα. Επίσης η έναρξη είχε οριστεί για τις 4 Απριλίου, αλλά τελικά το πρωτάθλημα θα αρχίσει αυτό το Σαββατοκύριακο. Όλα αυτά βέβαια λόγω της καραντίνας. Οι ομάδες που ξεκίνησαν καλά φιλοδοξούν να συνεχίσουν με την ίδια επιτυχία, ενώ οι υπόλοιπες τρέχουν να προλάβουν για να καλύψουν το χαμένο έδαφος. Είναι πάντως αξιοσημείωτο ότι πολλά σωματεία αυτό το διάστημα έκαναν μεταγραφές και ενισχύθηκαν σε σημαντικό βαθμό για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος.

Γ' Εθνική: Νίκες Φωστήρα, Προοδευτικής, Πανιωνίου, Ηρακλή, Κερατσινίου (αποτελέσματα, βαθμολογίες)

Για την ιδιομορφία του φετινού μαραθωνίου με τον ένα γύρο και τους στόχους των ομάδων μίλησαν προπονητές και από τους δέκα ομίλους και τόνισαν τα παρακάτω:

Μπαξεβάνος: Παλεύουμε σε πρωτόγνωρες συνθήκες…

Την εκτίμησή του για το ξεκίνημα της Γ’ Εθνικής έδωσε ο νέος κόουτς του Ηρακλή, Σπύρος Μπαξεβάνος, ο οποίος ανέλαβε στις 16 Νοεμβρίου και δεν πρόλαβε να καθίσει στον πάγκο του «Γηραιού» λόγω της καραντίνας όπου τέθηκε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Είπε τα παρακάτω: «Παλεύουμε σε πρωτόγνωρες συνθήκες και σε μία δύσκολη εποχή. Πολλά παιδιά είναι πίσω και παλεύουμε για να τα επαναφέρουμε σε ικανοποιητικά επίπεδα φυσικής κατάστασης. Το πιο δίκαιο ήταν να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, αλλά κάποιοι προτίμησαν να διεξαχθεί ένας μόνο γύρος. Τα παιχνίδια είναι λίγα και δεν επιτρέπονται λάθη. Εμείς ως Ηρακλής θέλουμε δουλειά, αλλά δυστυχώς μας πιέζει ο χρόνος».

Αμανατίδης: Προβληματίζει η ετοιμότητα…

Τον προβληματισμό του για την κατάσταση στην οποία θα βρεθούν οι ομάδες στην επανεκκίνηση της Γ’ Εθνικής εξέφρασε ο προπονητής του Ποσειδώνα Μηχανιώνας, Γιώργος Αμανατίδης, και πρόσθεσε: «Υπάρχει αβεβαιότητα πώς θα παρουσιαστούν οι ομάδες στην επιστροφή τους στην αγωνιστική δράση. Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι που θα επιστρέψουμε στα γήπεδα και θα κάνουμε αυτό που αγαπάμε, δηλαδή θα παίξουμε ποδόσφαιρο. Για την κατάσταση των ομάδων θα έχουμε μία πιο σαφή εικόνα μετά από τρεις τέσσερις αγωνιστικές. Στο οικονομικό σκέλος οι διοικήσεις δεν είναι έτοιμες για πολλά παιχνίδια, άρα είδαν τον ένα γύρο με καλό μάτι. Εμείς έχουμε τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και είμαστε σε καλό σημείο».

Στύλος: Ας απολαύσουμε το παιχνίδι!

Για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, ο προπονητής της ΑΕ Καρίτσας, Απόστολος Στύλος, είπε: «Σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής. Ο ένας γύρος αγώνων δεν είναι η καλύτερη λύση. Όλοι θέλαμε να παίξουμε, αλλά με έναρξη τον Απρίλιο δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες. Κάποιες ομάδες θα αδικηθούν, όπως για παράδειγμα εμείς που έχουμε οκτώ παιχνίδια έξω και έξι εντός έδρας. Το θετικό είναι ότι επαναρχίζει το πρωτάθλημα. Αντί να γκρινιάζουμε, ας απολαύσουμε αυτό το… δώρο. Η ομάδα μου είναι έτοιμη να μπει στη μάχη του πρωταθλήματος».

Αναγνωστόπουλος: Με αρκετά νέα πρόσωπα

Ο τεχνικός του Φωκικού, Θωμάς Αναγνωστόπουλος, επεσήμανε ότι η ομάδα του θα παρουσιαστεί αρκετά αλλαγμένη στην επανέναρξη του πρωταθλήματος και πρόσθεσε τα ακόλουθα: «Ο Φωκικός, όπως και αρκετά άλλα σωματεία, θα παρουσιαστεί με άλλο ρόστερ, αφού σημειώθηκαν αρκετές αποχωρήσεις από το έμψυχο υλικό του συλλόγου. Έφυγαν πέντε έξι έμπειροι παίκτες και έχουμε πάρει νεαρά παιδιά από τις γύρω περιοχές, με στόχο να ολοκληρώσουμε τη σεζόν. Η επανεκκίνηση είναι ένα θετικό στοιχείο, γιατί θα επιστρέψουν οι ποδοσφαιριστές στη φυσική τους θέση, που είναι το γήπεδο».

Τζιάρρας: Ειδικές συνθήκες…

Πρωτάθλημα ειδικών συνθηκών χαρακτήρισε αυτό του ενός γύρου στη Γ’ Εθνική ο τεχνικός του Αχέροντα Καναλακίου, Βαγγέλης Τζιάρρας. Ενόψει της επανέναρξης τόνισε τα ακόλουθα: «Προσπαθούμε ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι στην επανεκκίνηση της Γ’ Εθνικής. Το θετικό είναι ότι ξεκινάμε και πάλι, αλλά θέλω να επισημάνω ότι είναι ένα ειδικό πρωτάθλημα για όλα τα σωματεία της κατηγορίας. Όλα τα παιχνίδια είναι τελικοί και αν θέλει κάποια ομάδα να αποφύγει τον υποβιβασμό θα πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό. Αφού η ομοσπονδία επέλεξε να γίνει ένας μόνο γύρος, θα έπρεπε να αρχίσουμε από την αρχή και όχι από εκεί όπου είχαμε σταματήσει πριν από την αναστολή των πρωταθλημάτων».

Μπέκας: Έπρεπε να ξεκινήσει νωρίτερα…

Ο τεχνικός της Πρέβεζας, Άγγελος Μπέκας, για τη σέντρα που θα γίνει στη Γ’ Εθνική αυτό το Σαββατοκύριακο είπε τα παρακάτω: «Νομίζω ότι έπρεπε να ξεκινήσει πιο νωρίς το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, με αυστηρά πάντα υγειονομικά πρωτόκολλα. Οι εκλογές της ΕΠΟ ανέβαλαν την έναρξη του πρωταθλήματος, καθώς οι αρμόδιοι καθυστερούσαν να συνεδριάσουν για να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις. Ποτέ όμως δεν είναι αργά και έστω και τώρα οι παίκτες και εμείς οι προπονητές θα επιστρέψουμε στους αγωνιστικούς χώρους που τόσο μας έλειψαν».

Τζουμερκιώτης: Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο

Ο τεχνικός της Ηλιούπολης, Άκης Τζουμερκιώτης, δήλωσε: «Από κάθε άποψη είναι μία δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας και βέβαια είναι πρωτόγνωρο και το γεγονός ότι το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε έναν μόνο γύρο. Οπωσδήποτε η προετοιμασία δεν ήταν όπως θα έπρεπε, παρ’ όλα αυτά έχουμε προετοιμαστεί κατά τον καλύτερο τρόπο. Έχουμε κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα, αφού έχουμε τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, αλλά βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

Κοροπούλης: Αντάξιοι της ιστορίας του Πανιωνίου…

Χαρούμενος δήλωσε ο τεχνικός του Πανιωνίου, Δημήτρης Κοροπούλης, από την επανέναρξη της Γ’ Εθνικής και είπε τα εξής: «Είμαστε χαρούμενοι που επαναρχίζει το πρωτάθλημα και θα βρεθούμε και πάλι στον φυσικό μας χώρο. Δεν θέλω να σχολιάσω αν έπρεπε να αρχίσει το πρωτάθλημα νωρίτερα, γιατί αυτό είναι ένα θέμα των αρμοδίων. Εμείς δουλεύουμε σκληρά για να φανούμε αντάξιοι της ιστορίας του συλλόγου μας. Έχουμε μία νέα φουρνιά αξιόλογων ποδοσφαιριστών που στόχος τους είναι να αποδείξουν ότι αξίζουν να φοράνε τη φανέλα του “Ιστορικού”. Επιδίωξή μας είναι παράλληλα με την καλή πορεία να εξελίξουμε αυτά τα παιδιά. Ξεκινήσαμε πολύ καλά με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια».

Χατζηαλέξης: Είναι καλό ότι επιστρέφουμε

Ο Μαργαρίτης Χατζηαλέξης προπονητής του Χαραυγιακού, χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι ύστερα από πεντέμισι μήνες οι ομάδες της Γ’ Εθνικής θα επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση και πρόσθεσε: «Ύστερα από πεντέμισι μήνες αποχής, ασφαλώς και είναι καλό που επιστρέφουμε στην αγωνιστική δράση. Νομίζω ότι θα είναι δύσκολο για όλες τις ομάδες και είναι καλύτερο που ξεκινάμε στις 11 Απριλίου αντί για τις 4 του μηνός, γιατί έχουμε περισσότερο χρόνο προετοιμασίας. Οπωσδήποτε είναι πρωτόγνωρο το γεγονός ότι θα γίνει το πρωτάθλημα σε έναν γύρο, αλλά δεν μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό».

Κούστας: Να διαχειριστούμε σωστά την κατάσταση

Πρωτόγνωρες χαρακτήρισε τις καταστάσεις που βίωσε η ανθρωπότητα με την πανδημία του κορονοϊού ο τεχνικός της ΑΕ Κηφισιάς, Νίκος Κούστας, συμπληρώνοντας: «Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση που πρέπει να διαχειριστούμε σωστά. Ύστερα από πεντέμισι μήνες απραξίας επιστρέψαμε, ενώ πρέπει να υπολογίσουμε και την περσινή απραξία. Ετοιμαστήκαμε όσο το δυνατόν καλύτερα και αυτό που πρέπει να υπογραμμίσω είναι ότι έχουμε την αμέριστη συμπαράσταση της διοίκησης που είναι στο υψηλότερο σημείο. Έχουμε ακόμη οκτώ αγώνες και χρειάζεται μεγάλη προσοχή, γιατί δεν θα υπάρχουν πλέον τα χρονικά περιθώρια. Έχουμε το απόλυτο με τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες και φιλοδοξούμε να συνεχίσουμε με την ίδια επιτυχία. Όσον αφορά τους στόχους μας, τους έχουμε ξεκαθαρίσει από το καλοκαίρι και φυσικά είναι η άνοδος στη μεγαλύτερη κατηγορία».

Σταυριανός: Να τελειώσουμε όλοι υγιείς…

Την άποψη ότι το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μπορούσε να είχε ξεκινήσει νωρίτερα εξέφρασε ο προπονητής του Αγίου Ιεροθέου, Ισίδωρος Σταυριανός, τονίζοντας: «Θα μπορούσε να επαναρχίσει το πρωτάθλημα πιο μπροστά, όμως πάνω από όλα προέχει η υγεία. Καμία ομάδα δεν θα είναι έτοιμη όπως θα ήθελε. Για το γεγονός ότι θα γίνει μόνο ένας γύρος και αν αυτό είναι σωστό ή όχι, θα το κρίνουν άλλοι. Το βασικό θέμα είναι να βγάλουμε το πρωτάθλημα υγιείς, γιατί ο χρόνος προετοιμασίας ήταν μικρός, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Λαϊβεράς: Η διακοπή μάς αποσυντόνισε

Το γεγονός ότι η πανδημία έχει αφήσει τα σημάδια της και στο ποδόσφαιρο επεσήμανε ο τεχνικός του Αίαντα Σαλαμίνας, Βαγγέλης Λαϊβεράς, και πρόσθεσε τα παρακάτω: «Προσπαθούμε να μαζέψουμε τα… κομμάτια μας. Όλες οι ομάδες έχουν προβλήματα και σίγουρα τις αποσυντόνισε η παρατεταμένη διακοπή του πρωταθλήματος. Τα περισσότερα σωματεία δεν είναι έτοιμα, καθώς ο χρόνος δεν ήταν αρκετός για να γίνει μία σωστή προετοιμασία. Η ομοσπονδία μάς ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί μόνο ένας γύρος. Σεβόμαστε την απόφαση, καθώς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό».

Κάτσικας: Μικρό το διάστημα της προετοιμασίας…

Μικρό χαρακτήρισε το διάστημα της προετοιμασίας των ομάδων από την επιστροφή στις προπονήσεις μέχρι την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής ο τεχνικός του Αστέρα Βάρης, Μιχάλης Κάτσικας. Ανέφερε για την ακρίβεια: «Θα είναι δύσκολα τα πράγματα για όλες τις ομάδες, αφού ήταν πολύ μικρό το διάστημα της προετοιμασίας. Από τη στιγμή που είχαν αρχίσει οι προπονήσεις στη Φούτμπολ Λιγκ, θα έπρεπε να είχε αρχίσει και η Γ’ Εθνική. Οπωσδήποτε είναι πρωτόγνωρο που το πρωτάθλημα θα γίνει σε έναν γύρο και μπορεί να ευνοηθούν κάποιες ομάδες που έκαναν καλό ξεκίνημα».

Παπασπύρου: Μπορούσαν να γίνουν δύο γύροι

Ο νέος τεχνικός του Αιολικού, Δημήτρης Παπασπύρου, επεσήμανε ότι θα μπορούσε να γίνει το πρωτάθλημα σε δύο γύρους και πρόσθεσε: «Είμαστε χαρούμενοι που αρχίζει και πάλι το πρωτάθλημα. Προσπαθήσαμε να ετοιμαστούμε κατά τον καλύτερο τρόπο μέσα σε μικρό διάστημα και πιστεύω ότι είμαστε σε καλή κατάσταση, όσο αυτό είναι εφικτό. Το γεγονός ότι θα γίνει μόνο ένας γύρος είναι κάτι που αποφάσισαν οι αρμόδιοι και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να το ακολουθήσουμε. Θα μπορούσε πάντως να αρχίσει πιο νωρίς το πρωτάθλημα και να γίνει κανονικά σε δύο γύρους. Όσον αφορά τους στόχους του Αιολικού, δεν αλλάζουν και είναι η κατάκτηση του τίτλου. Έχουμε μείνει λίγο πίσω, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να καλύψουμε τη διαφορά».

Τομπάζης: Έχουμε υψηλούς στόχους

Ο τεχνικός του Ναυπακτιακού Αστέρα, Δημήτρης Τομπάζης, τόνισε τα παρακάτω: «Ζούμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Να ευχηθούμε να έχουμε υγεία και όλα τα άλλα θα τα δούμε στην πορεία. Έχουμε εκπονήσει συγκεκριμένο πλάνο και είμαστε σε καλό βαθμό ετοιμότητας. Θα παίξουμε ένα πρωτάθλημα εννέα αγωνιστικών και πρέπει να δείξουμε υψηλή ετοιμότητα. Είμαστε σε καλή κατάσταση, έχουμε υψηλούς στόχους και καλούμαστε να το αποδείξουμε αυτό στο γήπεδο».

Ανδρουλάκης: Να μην έχουμε τραυματισμούς…

Για την επιστροφή του Ατσαλένιου στις προπονήσεις και την επανέναρξη της Γ’ Εθνικής, ο κόουτς της ηρακλειώτικης ομάδας, Αντώνης Ανδρουλάκης, τόνισε τα εξής: «Δουλέψαμε από την πρώτη μέρα ξέροντας ότι είναι περιορισμένος ο χρόνος προετοιμασίας μέχρι να ξεκινήσουν πάλι επίσημες υποχρεώσεις. Μπήκαμε στη διαδικασία και δουλέψαμε κάποια πράγματα λίγο πιο γρήγορα, γιατί ο χρόνος ήταν λίγος, πάνω στο επιθετικό και αμυντικό κομμάτι και στις μεταβιβάσεις. Πρώτος μας στόχος είναι, όπως έχουμε πει και με τους ποδοσφαιριστές, να έρθουμε στην κατάσταση που ήμασταν πριν σταματήσει το πρωτάθλημα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να επανέλθουν οι ποδοσφαιριστές σε καλή φυσική κατάσταση. Επίσης υπάρχει και ένα θέμα που προσπαθούμε να αποφύγουμε, να μην έχουμε μακροπρόθεσμα τραυματισμούς».

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα των αγώνων οι οποίοι θα αρχίσουν στις 16.30, έχει ως εξής:

1ος ΟΜΙΛΟΣ (5η αγων.)

Απόλλων Παραλιμνίου – Αετός Ορφανού, Αναγέννηση Θαλασσιάς – Νέστος Χρυσούπολης, ΑΕ Αμπελοκήπων – Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (ματαιώθηκε), Ηρακλής Αμπελοκήπων – Ένωση Άνθεας, Ορφέας Ξάνθης – Άρης Αβάτου, Εθνικός Σοχού – Πανδραμαϊκός, Ελπίδα Σαππών – ΑΕ Διδυμοτείχου, Μ. Αλέξανδρος Ορφανίου – ΑΕ Ευόσμου.

2ος ΟΜΙΛΟΣ (5η αγων.)

ΠΑΟ Κουφαλίων – Αναγέννηση Πλαγιάς, Αγροτικός Αστέρας Νίκη Αγκαθιάς, Μακεδονικός – Εδεσσαϊκός, Μ. Αλέξ. Τρικάλων – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, Εθνικός Γιαννιτσών – Γιαννιτσά, Αετός Βαρβάρας – Θερμαϊκός, Νέα Καλλικράτεια – Ποσειδώνας Μηχανιώνας.

3ος ΟΜΙΛΟΣ (5η αγων.)

Ατρόμητος Παλαμά – Αετός Μακρυχωρίου, Μετέωρα – Κοζάνη, Μακεδονικός Φούφα – Αναγέννηση Καρδίτσας, Ερμής Αμυνταίου – Δίας Δίου, Οικονόμος Τσαριτσάνης – Ελασσόνα, ΑΟ Σελλάνων – ΠΟ Φήκης (αναβάλλεται), Εθνικός Κεραμιδίου – Ηρακλής Λάρισας.

4ος ΟΜΙΛΟΣ (5η αγων.)

Φωκικός – Θησέας Αγριάς, Αλμυρός – Ηρακλής Ψαχνών, Αμβρυσσέας Διστόμου – ΑΟ Υπάτου, Οπούντιος Μαρτίνου – Αταλάντη (ματαιώθηκε), Διαγόρας Στεφανοβικείου – Δήμητρα Ευξεινούπολης.

5ος ΟΜΙΛΟΣ (4η αγων.)

Κτηνοτροφικός Αστέρας – Θύελλα Κατσικά, ΟΦ Αγίου Ματθαίου – Πρέβεζα, Παναγρινιακός – Αχέρων Καναλακίου, Αναγέννηση Άρτας – Μεσολόγγι, Κασσιόπη – Αμβρακικός Λουτρού, Τηλυκράτης 2014 – ΠΑΣ Θύελλα.

6ος ΟΜΙΛΟΣ (4η αγων.)

Αήττητος Σπάτων – Πανιώνιος, Χαραυγιακός – Μαρκό, Προοδευτική – Εθνικός Πειραιώς, Πανναξιακός – Ηλιούπολη (13.30), Φωστήρας – ΑΕ Μυκόνου (13.00).

7ος ΟΜΙΛΟΣ (5η αγων.)

Ναύπλιο 2017 – Ερμιονίδα, Ατρόμητος Χιλιομοδίου – Άγιος Ιερόθεος, ΠΑΟ Ρουφ – Άρης Σκάλας, Παναρκαδικός – Μολαϊκό, Πανγυθεατικός – Φοίνικας Νέας Επιδαύρου, Κορωνίδα Κοιλάδας – ΑΕ Κηφισιάς.

8ος ΟΜΙΛΟΣ (5η αγων.)

Αίας Σαλαμίνας – Θύελλα Ραφήνας, Αστέρας Βάρης – Πανελευσινιακός (αναβάλλεται), Καραβάς – ΑΟ Πυλίου (11.30), Κερατσίνι – Ακράτητος, Αιολικός – Μικρασιατική Χίου (15.30).

9ος ΟΜΙΛΟς (5η αγων.)

Παναιγιάλειος – Αίας Γαστούνης, Παλληξουριακός – Θύελλα Πατρών (13.00), Εθνικός Σκουλικάδου – Ζάκυνθος (15.00), Πάμισος Μεσσήνης – Ναυπακτιακός Αστέρας, Τσιλιβή – ΑΟ Διαβολιτσίου (14.30), ΠΑΟ Βάρδας – Διαγόρας Βραχνέικων.

10ος ΟΜΙΛΟΣ (5η αγων.)

Γιούχτας – ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ, ΑΕ Νεάπολης – Αλμυρός, ΑΟ Πόρου – ΑΟ Αγίου Νικολάου, Δαμάστα – ΑΟ Παλαιόχωρα (ματαιώθηκε), Ρεθυμνιακός – Νέος Αστέρας Ρεθύμνου, Ηρόδοτος – Πλατανιάς, Ατσαλένιος – Άρης Σούδας, Αναγέννηση Ιεράπετρας – Άρης Περιβολίων (ματαιώθηκε).