Οχτώ συνολικά αποχωρήσεις στη Γ’ Εθνική

Ύστερα από τον Γιούχτα και την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, έξι ακόμη ομάδες δεν υπέβαλαν δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής και εφόσον τελικά ξεκινήσει, θα διεξαχθεί με την συμμετοχή 128 συνολικά σωματείων

Οχτώ συνολικά αποχωρήσεις στη Γ’ Εθνική

Μετά τον Γιούχτα (ΕΠΣ Ηρακλείου) και την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (Θράκης), έξι ακόμη ομάδες δεν δήλωσαν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, εφόσον αυτό ξεκινήσει την Κυριακή 28 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα δεν υπέβαλαν την σχετική δήλωση στην Ομοσπονδία, ο Άρης Ρεθύμνου (ΕΠΣ Ρεθύμνου), η Νεάπολη (Λασιθίου), η Δαμάστα (Ηρακλείου), ο Οπούντιος Μαρτίνου (Φθιώτιδας), ο Μακεδονικός Φούφα (Κοζάνης), και ο Άγιος Ματθαίος (Κέρκυρας). Όλα τα υπόλοιπα σωματεία υπέβαλαν δήλωση συμμετοχής στην ΕΠΟ και αυτό σημαίνει ότι εφόσον ξεκινήσει ο μαραθώνιος, θα λάβουν μέρος 128 συνολικά σωματεία, χωρισμένα σε δέκα γκρουπ.

Στο μεταξύ σήμερα το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και θα ασχοληθεί τόσο με το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, όσο και με τα τοπικά πρωταθλήματα όλων των Ενώσεων της χώρας. Για την τρίτη τη τάξει Εθνική κατηγορία, η Επιτροπή Διοργανώσεων έχει εισηγηθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής περιόδου 2020 -2021, με την διεξαγωγή του πρώτου γύρου, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτραπεί η διεξαγωγή αγώνων. Ως ημερομηνία έναρξης ορίζεται η 28η Μαρτίου, ενώ η εισηγήθηκε επίσης τη μείωση κατά 50% της αμοιβής των διαιτητών και παρατηρητών αγώνων και διαιτησίας για όλους τους αγώνες του ανωτέρω πρωταθλήματος έως την λήξη του.

Γ' Εθνική: Σέντρα στις 28 Μαρτίου, τι θα ισχύσει για άνοδο και υποβιβασμό

Όσον αφορά τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα όλων των Ενώσεων, η Εκτελεστική Επιτροπή θα αποφασίσει σήμερα για το τι μέλει γενέσθαι. Το πιθανότερο σενάριο είναι η οριστική διακοπή στα τοπικά πρωταθλήματα, καθώς έχουμε μπει ήδη στο Μάρτιο και είναι πλέον αδύνατη η επιστροφή στην αγωνιστική δράση. Η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής θα αφορά όλες τις ΕΠΣ της χώρας.