Αντωνίου: «Δεν έπρεπε να σταματήσει η Γ' Εθνική»

Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Αστέριος Αντωνίου αναφέρθηκε στη Γ' Εθνική και επεσήμανε ότι δεν έπρεπε να διακοπούν οι αγώνες στη συγκεκριμένη κατηγορία

Αντωνίου: «Δεν έπρεπε να σταματήσει η Γ' Εθνική»


Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Αστέριος Αντωνίου, αναφέρθηκε στην έναρξη των προπονήσεων στη Γ' Εθνική και τόνισε τα παρακάτω: «Προσωπικά έχω κάνει μεγάλη προσπάθεια επειδή ήμουν υπεύθυνος υγείας της ομοσπονδίας. Σε συνεργασία με τον γγΑ, Γιώργο Μαυρωτά, εδώ και δύο μήνες παλεύαμε για να ξεκινήσει η Γ' Εθνική γιατί η μεγαλύτερη αδικία υπάρχει εκεί.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι π.χ. στην Ιταλία παίζονται αυτά τα πρωταθλήματα και η δυσκολία με τον κορονοϊό είναι ακόμα μεγαλύτερη. Στην Ελλάδα άνοιξαν πρώτα τα σχολεία και κάνει εντύπωση ότι κλείσαμε τα παιδιά σε αίθουσες των 28-30 ατόμων με την παρουσία καθηγητών και αυτή τη στιγμή δε μπορούν να παιχτούν τα παιδικά πρωταθλήματα.

Αυτά όλα τα διαχειρίζονται μεγάλοι επιστήμονες αλλά με το ποδόσφαιρο δεν έχουν επαφή. Η Γ’ Εθνική δεν έπρεπε να σταματήσει όπως έγινε στην Ισπανία που δεν διεκόπη και κοντεύει να τελειώσει.

Στην Ελλάδα μιλάνε για την Τρίτη Εθνική κατηγορία και έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο αυτή τη στιγμή γιατί υπάρχει σίγουρα ένας πολύ μεγάλος αριθμός που θέλουν το ποδόσφαιρο αλλά υπάρχουν και κάποιοι που δυσκολεύονται. Έκανα μία πρόταση την επιτροπή.

Όσες ομάδες δε μπορούν για κάποιο λόγο να συμμετέχουν -και προφανώς είναι οι πιο αδύναμες- όταν από ένα όμιλο με 15 ομάδες πέφτουν έξι, είναι κατανοητό ότι αυτές οι ομάδες που δε μπορούν να κρατηθούν σε κάποιο επίπεδο λόγω οικονομικών να ήταν αυτές που υποβιβάζονταν.

Αν δε θέλουν να κατέβουν έχω πρόταση και πιστεύω θα περάσει, να δηλώσουν ότι δεν κατεβαίνουν και δε θα έχουν καμία κύρωση εκτός από τον υποβιβασμό τους!»

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας