«Ξέσπασμα» του Σωτήρη Τσάτσου για τη Γ’ Εθνική: «Έχουμε τρεις απόπειρες αυτοκτονίας»

Για τη Γ' Εθνική κατηγορία, ποδοσφαιριστές που ζούνε στην εξαθλίωση και τρεις απόπειρες αυτοκτονίας αθλητών στη Θεσσαλονίκη, μίλησε ο 42χρονος ποδοσφαιριστής του Διαβολιτσίου, Σωτήρης Τσάτσος.

«Ξέσπασμα» του Σωτήρη Τσάτσου για τη Γ’ Εθνική: «Έχουμε τρεις απόπειρες αυτοκτονίας»

Ο Σωτήρης Τσάτσος στα 42 του χρόνια συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο. Αγωνίζεται με τον ΑΟ Διαβολιτσίου στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής κατηγορίας. Μάλλον, θα ήθελε να αγωνιστεί καθώς λόγω της πανδημίας αυτό δεν συμβαίνει. Δεν διεξάγονται αγώνες και ο Σωτήρης Τσάτσος μιλά για την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι ποδοσφαιριστές της συγκεκριμένης κατηγορίας, αλλά και τη συγκέντρωση που προγραμματίζουν για την Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «105.5 Στο Κόκκινο», έκανε λόγο για τρεις απόπειρες αυτοκτονίας αθλητών στην Θεσσαλονίκη.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του:

«Δεν αρκούμαστε στα ψέματα που μας λέει η κυβέρνηση, έχουμε καταθέσει ένα πολύ αυστηρό πρωτόκολλο και δεν καταλαβαίνουμε γιατί ενώ άλλες κατηγορίες αγωνίζονται, εμείς δεν αγωνιζόμαστε. Έχουμε δημιουργήσει ένα άτυπο θεσμικό όργανο για να εκπροσωπούμαστε στις διάφορες συζητήσεις. Μετά από 3.5 μήνες υπάρχουν ποδοσφαιριστές που ζούνε στην εξαθλίωση.

Θα το πω πρώτη φορά τώρα πως είχαμε τρεις απόπειρες αυτοκτονίας αθλητών στη Θεσσαλονίκη. Είναι πάρα πολύ σοβαρή η κατάσταση. Δεν είμαστε απλά στα όριά μας, τα έχουμε ξεπεράσει προ πολλού. Από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι σήμερα δεν έχουμε καθόλου έσοδα, έχουμε επανειλημμένα πιέσει να ενταχθούμε στην όποια βοήθεια γιατί είμαστε ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και δεν έχουμε επαγγελματικά συμβόλαια»

Όσον αφορά την συγκέντρωση της Παρασκευής: «Θα γίνει μια ειρηνική και ιστορική διαδήλωση στο Σύνταγμα, δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά να βγούμε αθλητές στο δρόμο, είναι ένα σημάδι πως κάτι αρχίζει και αλλάζει για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον και για μας και για τα νέα παιδιά. Στα σχολεία τα παιδιά δεν κινδυνεύουν αλλά εμείς στο γήπεδο 9.000 τετραγωνικών είναι επικίνδυνα;».