Άγιος Ιερόθεος: Έτοιμος για το βήμα παραπάνω!

Αφιέρωμα του «ΦΩΤΟΣ» στον κυπελλούχο Αθήνας. 

Άγιος Ιερόθεος: Έτοιμος για το βήμα παραπάνω!

Η χρονιά που ολοκληρώθηκε μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί για τον Άγιο Ιερόθεο. Οι «κιτρινόμαυροι» πραγματοποίησαν μία σπουδαία πορεία στον 5ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατακτώντας την 5η θέση, ενώ η σεζόν έκλεισε ιδανικά με την κατάκτηση του Κυπέλλου στην Αθήνα ~μέσω κλήρωσης~ πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου, κάτι που σημαίνει πως η ομάδα θα συμμετέχει τη νέα χρονιά στο Κύπελλο Ελλάδας.

Η νέα σεζόν που θα ξεκινήσει βρίσκει το περιστεριώτικο κλαμπ με ακόμα μεγαλύτερα όνειρα και φιλοδοξίες. Όπως και με νέα διοίκηση. Για όλα τα παραπάνω, μιλούν στο «ΦΩΣ» ο πρόεδρος Βαγγέλης Μαρίνος, ο προπονητής Ισίδωρος Σταυριανός και οι ποδοσφαιριστές Δημήτρης Τσατσαρής και Μάριος Αργυρίου.

Σταυριανός: Ταπεινότητα και πολλή δουλειά!

«Τιμονιέρης» και της φετινής προσπάθειας του Αγίου Ιεροθέου θα είναι ο Ισίδωρος Σταυριανός. Ο νεαρός τεχνικός ανέλαβε τα ηνία της ομάδας από την 3η αγωνιστική του περασμένου πρωταθλήματος και κατάφερε να οδηγήσει με σιγουριά τούς «κιτρινόμαυρους» στη Γ’ Εθνική. Με την έλευσή του επανέφερε την ηρεμία στις τάξεις της ομάδας, δημιούργησε ένα ισχυρό σύνολο περνώντας τη φιλοσοφία του και οδήγησε τον Άγιο Ιερόθεο μέχρι την 5η θέση στον 5ο όμιλο. Παράλληλα, κατέκτησε ~έστω και εκτός γηπέδου και έπειτα από κλήρωση~ το Κύπελλο ΕΠΣΑ, σε έναν θεσμό όπου οι «κιτρινόμαυροι» είχαν πολύ καλή πορεία. Ο ίδιος πήρε πρόσφατα ψήφο εμπιστοσύνης και ανανέωσε τη συνεργασία του με την ομάδα των δυτικών προαστίων. Ο κόουτς Σταυριανός άνοιξε τα χαρτιά του στο «ΦΩΣ». Μίλησε για την ομάδα που χτίζει, το ρόστερ του συλλόγου, τους στόχους του συλλόγου, αλλά και τα… βάσανα της προετοιμασίας που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες.

Κόουτς, πες μου δύο λόγια για την ομάδα που χτίζεται φέτος…
Καταφέραμε και κρατήσαμε πολύ σημαντικούς ποδοσφαιριστές. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να διατηρήσουμε τον περσινό βασικό κορμό 10-12 παιδιών και οι προσθήκες που κάναμε είναι πολύ ποιοτικές με εμπειρία. Είχαμε εντοπίσει τους μεταγραφικούς μας στόχους και ευτυχήσαμε οι παίκτες που ήρθαν να είναι οι πρώτες επιλογές μας. Δεν χρειάστηκε δηλαδή να ψάξουμε για κάποια άλλη περίπτωση ποδοσφαιριστή. Αυτούς τους παίκτες που θέλαμε από την αρχή τους πήραμε.

Με τι φιλοσοφία θα πορευτεί τη νέα σεζόν η ομάδα; Σκληρή δουλειά και χαμηλοί τόνοι;
Αυτό εξυπακούεται. Θα υπάρχει ταπεινότητα και πολλή δουλειά. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα καλό σύνολο και παιχνίδι με το παιχνίδι να παρουσιάζουμε καλό ποδόσφαιρο. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να χαιρόμαστε αυτό που κάνουμε και από κει και πέρα ό,τι καλό είναι να έρθει, ας έρθει.

Ποιοι είναι οι φετινοί στόχοι;
Πέρυσι κατακτήσαμε και το Κύπελλο στην ΕΠΣΑ και εννοείται πως και φέτος αυτός είναι ένας από τους στόχους μας. Την περσινή σεζόν το είχα βάλει και εγώ προσωπικά ως στόχο να κατακτήσουμε το Κύπελλο και τελικώς τα καταφέραμε. Σκοπός μας είναι να μπούμε αν γίνεται στους ομίλους και από κει και πέρα στο πρωτάθλημα, να κάνουμε μία καλύτερη πορεία από την περσινή. Πάντα θέλουμε να βάζουμε και κάτι παραπάνω.

Η γνώμη σου για το έμψυχο δυναμικό; Είναι καλύτερο σε σχέση με πέρσι;
Το έμψυχο δυναμικό είναι επιτυχία της διοίκησης. Είναι ευτυχία για έναν προπονητή να έχει μία διοίκηση όπου ό,τι ζητά σε παίκτες να καταφέρνει να τους κλείνει. Πιστεύω πως σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει η προσέγγιση από τη διοίκηση. Ναι μεν η πρώτη επαφή με τους παίκτες γίνεται με εμένα κατά κύριο λόγο, ωστόσο η διοίκηση είναι που ολοκληρώνει τις μεταγραφές και κερδίζει την απάντηση του κάθε παίκτη. Από κει και πέρα, το ρόστερ που έχουμε δημιουργήσει με τα παιδιά που πλαισίωσαν αυτά που βρίσκονταν από πέρυσι είναι πολύ δυνατό. Αποκτήσαμε παίκτες με εμπειρία στην κατηγορία που όλοι τους στις προηγούμενες ομάδες όπου βρίσκονταν έκαναν πρωταθλητισμό και νομίζω ότι αυτό θα μας βοηθήσει πολύ.

Να περιμένουμε κάποια μεταγραφή ακόμα;
Οι μεταγραφές για εμένα έχουν κλείσει. Το ρόστερ έχει ολοκληρωθεί. Από κει και πέρα, εφόσον δω εγώ κάποια αδυναμία σε κάποια θέση, ίσως προχωρήσουμε σε διορθωτική κίνηση.

Πες μου λίγο για τη διοίκηση…
Και στη διοίκηση φέτος γίνεται μία νέα προσπάθεια, καθώς άλλαξαν τα σκήπτρα. Έπειτα από χρόνια, που ήταν πρόεδρος ο Παναγιώτης Ρούμπας, ανέλαβε ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρίνος, ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο των κρεάτων. Έχει όραμα για την ομάδα και θέλει να αλλάξει αρκετά πράγματα. Έχει φέρει νέα αύρα στον σύλλογο με καλή διάθεση. Έχει κάνει ανακαινίσεις στα γραφεία και τα αποδυτήρια της ομάδας και δείχνει ότι θέλει να κάνει πολλά πράγματα. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε φυσικά και τους παλιούς της διοίκησης, που είναι η βάση και η κολόνα της ομάδας. Όπως τα αδέρφια Ρούσσου, που ήταν οι βασικοί χρηματοδότες για αρκετά χρόνια. Επίσης ο Μανώλης Δραμπουκάκης, ο οποίος είναι στην επιτροπή μεταγραφών και μαζί χτίσαμε το ρόστερ. Από κει και πέρα, γενικός αρχηγός είναι ο Γιώργος Γιαννόπουλος, γυμναστής ο Άγγελος Χαρίσης, φυσικοθεραπευτής ο Κώστας Βιγλάκης, προπονητής τερματοφυλάκων ο Κώστας Βαμβακούσης, ενώ φροντιστής ο Θέμης Τζέμης.

Το μελλοντικό πλάνο του Αγίου Ιεροθέου ποιο είναι;
Το πλάνο μας για το μέλλον είναι να μπορέσουμε να βοηθήσουμε παιδιά από την ακαδημία μας, η οποία στελεχώνεται από περίπου 350 παιδιά, ένας πολύ μεγάλος αριθμός. Θέλουμε να ζήσουμε παρόμοιες στιγμές με τη μεταγραφή του Γιώργου Νταβιώτη στον Ατρόμητο. Ο Νταβιώτης ξεκίνησε από εμάς, του έδωσα κάποια παιχνίδια στην πρώτη ομάδα και έπειτα από λίγο καιρό πήρε μεταγραφή για τον Ατρόμητο. Αυτός είναι ο προσωπικός μου στόχος, να βοηθήσουμε και κάποιο άλλο παιδί να κάνει το βήμα παραπάνω.

Ένα μήνυμα στον κόσμο;
Εμείς θα προσπαθήσουμε να τους κάνουμε όσο περισσότερο περήφανους γίνεται για την ομάδα της γειτονιάς τους. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε ώστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις και να πετύχουμε τους στόχους μας.
Πες μου λίγα πράγματα και για την επίσημη πρώτη της ομάδας…
Ξεκινήσαμε με τον καθιερωμένο αγιασμό που κάναμε. Στο γήπεδο παρευρέθησαν η διοίκηση και όλοι οι παίκτες. Είμαστε τυχεροί που έχουμε όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή μας από την αρχή της προετοιμασίας. Πλέον ξεκινά το χτίσιμο για τη νέα σεζόν. Περάσαμε την περασμένη Τρίτη και την Τετάρτη από εργομετρικά τεστ και το βάρος πλέον πέφτει στις καθημερινές προπονήσεις, οι οποίες θα γίνουν διπλές.

Μαρίνος: Να φτιάξουμε κάτι υγιές, κοιτάμε σε βάθος χρόνου

Μία νέα προσπάθεια γίνεται και σε διοικητικό επίπεδο. Πρόεδρος του Αγίου Ιεροθέου ανέλαβε ο Βαγγέλης Μαρίνος, ο οποίος ασχολείται επιχειρηματικά με το εμπόριο κρεάτων. Ένας άνθρωπος νέος, με φιλοδοξίες, αγάπη για τον Άγιο Ιερόθεο και πάνω απ’ όλα όραμα για την ομάδα. Ο νέος ισχυρός άνδρας των «κιτρινόμαυρων» μίλησε στο «ΦΩΣ» και τόνισε μεταξύ άλλων πως η ομάδα είναι μία οικογένεια:

«Είμαι Περιστεριώτης και ασχολούμαι με το εμπόριο κρεάτων. Όσον αφορά τον Άγιο Ιερόθεο, έγινε μία προσέγγιση από τον Θέμη Τζέμη, ο οποίος με έφερε σε επικοινωνία με τους ανθρώπους της ομάδας και έπαιξε ρόλο σε αυτήν την εξέλιξη. Υπήρξε ταύτιση των απόψεων και από τις δύο πλευρές και αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά. Θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό, να έχουμε κάτι υγιές και με τη δική μου συμβολή να είμαστε οργανωμένοι και να δημιουργήσουμε κάτι πολύ ωραίο που θα το ευχαριστιόμαστε.

Να βάλουμε επιπλέον βάσεις στην ομάδα τόσο στις ακαδημίες όσο και στο αντρικό τμήμα. Πρώτος στόχος μας είναι να χτίσουμε κάτι υγιές, όπως σας είπα ξανά. Να περνάμε καλά και να είμαστε αγαπημένοι μεταξύ μας. Στον Άγιο Ιερόθεο είμαστε μία οικογένεια. Ο στόχος μας σε κάθε ματς τη νέα σεζόν θα είναι να κερδίζουμε και να αποδίδουμε όμορφο ποδόσφαιρο. Αν προκύψει στην πορεία ο πρωταθλητισμός, θα είναι καλοδεχούμενος. Κοιτάμε βήμα βήμα τη σεζόν.

Εμένα δεν μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια για το μέλλον. Κοιτάω κάθε στιγμή ξεχωριστά. Ωστόσο, δεν ήρθα στον Άγιο Ιερόθεο για έναν χρόνο. Όλοι μας αφιερώνουμε πολύ χρόνο στην ομάδα και θέλουμε κάθε φορά να προσθέτουμε και ένα νέο λιθαράκι. Ήδη στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας συμμετέχουν 6 παιδιά από τις ακαδημίες, με τον έναν αθλητή να είναι 15 χρόνων. Κοιτάμε σε βάθος χρόνου να έχουμε πολλά παιδιά στις ακαδημίες μας.

Ήδη έχουμε περίπου 350 παιδιά και θέλουμε να βγάλουμε τους δικούς μας αθλητές, τα δικά μας παιδιά και να στελεχωθεί και η πρώτη ομάδα με ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες και αθλητές από το Περιστέρι. Από κει και πέρα, έχουμε εμπιστοσύνη στο προπονητικό επιτελείο και στη δουλειά που γίνεται.

Οι παίκτες που κρατήσαμε και αποκτήσαμε είναι πρώτα απ’ όλα καλοί χαρακτήρες και μετά καλοί ποδοσφαιριστές. Θέλουμε ο κόσμος να μας βοηθήσει εφόσον επιτραπεί να έρθει στο γήπεδο. Τέλος, στοχεύουμε να μπούμε στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς η φετινή κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΠΣΑ, ανεξάρτητα από τον τρόπο που ήρθε, ήταν μία μεγάλη επιτυχία».

Αργυρίου: Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο

Μία από τις πιο ηχηρές μεταγραφικές κινήσεις του Αγίου Ιεροθέου στο φετινό παζάρι ήταν ο Μάριος Αργυρίου. Ο 31χρονος επιθετικός, που θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της ομάδας τη νέα σεζόν, επέστρεψε σε… γνώριμα λημέρια, καθώς και κατά το παρελθόν έχει παίξει στην ομάδα. Ο Αργυρίου πέρυσι έπαιξε στη Θύελλα Καμαρίου, ενώ κατά το παρελθόν έχει περάσει μεταξύ άλλων από Ιωνικό, Εθνικό και Προοδευτική. Ο έμπειρος επιθετικός μίλησε στο «ΦΩΣ» για την επιστροφή του, αλλά και τους στόχους της ομάδας:

«Είναι μια πρωτόγνωρη περίοδος με όλα αυτά που συνέβησαν με τον κορονοϊό. Μια καινούργια αρχή για την ομάδα, με νέα πρόσωπα στη διοίκηση, σε μια προσπάθεια η ομάδα να δείξει ακόμα υψηλότερο πρόσωπο στην κατηγορία. Είναι σημαντικό αυτό για μένα να είμαι σε μια ομάδα με νέους στόχους και υψηλές προσδοκίες. Δεν δυσκολεύτηκα να πάρω την απόφαση να επιστρέψω στην ομάδα. Οι άνθρωποι του Αγίου Ιεροθέου είναι φίλοι και γνωστοί μου από τη γειτονιά. Γιατί και εγώ είμαι Ιεροθεώτης. Είναι άνθρωποι που με εμπιστεύονται και με σέβονται. Με γνωρίζουν ως άνθρωπο και επειδή υπάρχουν αμοιβαία αισθήματα δεν δυσκολεύτηκα στην απόφασή μου να γυρίσω στην ομάδα».

Όσον αφορά τους προσωπικούς και τους ομαδικούς στόχους, ο Αργυρίου υπογράμμισε: «Οι ομαδικοί και οι προσωπικοί στόχοι συμβαδίζουν με την ομάδα. Θέλουμε μια χρόνια με υγεία πάνω απ’ όλα. Πολλές επιτυχίες με καλό ποδόσφαιρο και έναν πρωταγωνιστικό ρόλο που θα έχει η ομάδα, όπως τα τελευταία χρόνια που βρίσκεται στην κατηγορία. Είμαι πολύ χαρούμενος και ορεξάτος που θα συμμετέχω και εγώ σε αυτή τη νέα προσπάθεια. Γνώριμα εδάφη για μένα. Χαίρομαι που επέστρεψα στην ομάδα όπου ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο. Ο Άγιος Ιερόθεος έχει κάνει παραπάνω βήματα τα τελευταία χρόνια. Έτσι και αλλιώς λειτουργεί σε επαγγελματικά πλαίσια. Η παρουσία του και μόνο στις υψηλές θέσεις τα τελευταία πέντε χρόνια στη Γ’ Εθνική δείχνουν πολλά. Σίγουρα θα παρουσιάσουμε ένα δυνατό ρόστερ με καλό ποδόσφαιρο. Από κει και πέρα θα κριθούμε μέσα στο γήπεδο και από τα αποτελέσματα. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

Τσατσαρής: Δεύτερο σπίτι μου ο Ιερόθεος!

Η σημαία παρέμεινε στον ιστό της. Ο λόγος για τον Δημήτρη Τσατσαρή. Ο αρχηγός του Αγίου Ιεροθέου πρόσφατα ανανέωσε τη συνεργασία του με τους «κιτρινόμαυρους» και θα παραμείνει μέλος της ομάδας για 4η σερί σεζόν. Όπως δήλωσε ο ίδιος στο «ΦΩΣ», νιώθει τον Άγιο Ιερόθεο δεύτερο σπίτι του:

«Περίεργη σεζόν η φετινή, καθώς όλα είναι αβέβαια. Η ομάδα μας όμως είναι νοικοκυρεμένη και έχει κάνει πολύ καλό προγραμματισμό με μεταγραφές που θα βοηθήσουν άμεσα. Εμένα ο Άγιος Ιερόθεος είναι το δεύτερο σπίτι μου πλέον. Ήθελα να μείνω στην ομάδα και η διοίκηση το ήθελε πολύ και ανανέωσα πάρα πολύ γρήγορα. Θα κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι.

Έχουμε καλό ρόστερ, φερέγγυα διοίκηση και μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω φέτος. Η πρόκριση στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδας είναι μεγάλος στόχος και πρεστίζ για κάθε παίκτη ξεχωριστά και στο πρωτάθλημα θέλουμε να βρεθούμε στην πρώτη τριάδα. Φέτος θα κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια και εμείς και η διοίκηση και θέλουμε ο κόσμος να αγκαλιάσει την ομάδα».