Άρης Παλτόγλου: «Αν δεν υπάρξει αναδιάρθρωση θα αποχωρήσω»

Ο Πρόεδρος του Αιγάλεω άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ομάδα αν δεν γίνει αναδιάρθρωση 

Άρης Παλτόγλου: «Αν δεν υπάρξει αναδιάρθρωση θα αποχωρήσω»

Ο πρόεδρος του «σίτι» μιλώντας στην ΕΡΑ Σερρών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ομάδα του Αιγάλεω αν δεν γίνει αναδιάρθρωση. Ενώ παράλληλα κατηγόρησε τον πρώην υφυπουργό αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και ζήτησε από την κυβέρνηση να διορθώσει ότι άφησε πίσω του.

Οι δηλώσεις του:

Για την αναδιάρθρωση: «Πέρυσι εμείς ανεβήκαμε με 17 βαθμούς διαφορά. Παίξαμε μαζί με τα Τρίκαλα που έπεσαν. Εμείς ανεβήκαμε, και με το έγκλημα που έγινε από τον κύριο Βασιλειάδη, παίξαμε στην ίδια κατηγορία. Έγκλημα χωρίς τιμωρία, γιατί έφυγε ο υφυπουργός και ό,τι έγινε, έγινε. Η Νέα Δημοκρατία δεν έδωσε χρήματα και δεν έπρεπε να δώσει. Δεν πρέπει η ΕΡΤ να δίνει χρήματα στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να είναι έσοδα-έξοδα. Δεν έχει δουλειά η ΕΡΤ να δίνει χρήματα. Αυτό έγινε μόνο για ψήφους.

Η Νέα Δημοκρατία, που βγήκε κυβέρνηση, και διαφωνούσε με το πλάνο του Βασιλειάδη, γιατί δεν το αλλάζει; Γιατί δεν κάνουν μια κατηγορία με δύο ομίλους να τελειώνουν; Οι ίδιοι έχουν παραδεχτεί ότι ήταν λάθος. Θα στεναχωρήσουν 5 νταραβεριτζήδες της Super League 2, θα διορθώσουν το έγκλημα του Βασιλειάδη και θα ευχαριστήσουν 40 ομάδες και 30 νομούς. Τι τους κρατάει; Ποιος θα πει στον Αυγενάκη γιατί το έκανες;».

Για το σκεπτικό του Βασιλειάδη να δώσει λεφτά στις ομάδες για να μην υπάρχουν σκιές: «Ποιος ο λόγος να δοθούν σε μια ομάδα που έχει μπάτζετ 500-600.000 ευρώ, 800.000 ευρώ. Δεν υπάρχουν άλλα έσοδα για τις ομάδες. Το θέμα είναι γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν παίρνει μια δικτακτορικά απόφαση που είναι σωστή, να στεναχωρήσει πέντε, να κάνει το δίκαιο και το σωστό και ευχαριστούμε 30, που είναι πιο σωστοί και καθαροί. Κάποια στιγμή το θέμα πρέπει να πάει πιο ψηλά από τον Αυγενάκη και να λυθεί. Άλλη διέξοδος δεν υπάρχει. Δεν νομίζω ότι θα βγει κάτι από τις συναντήσεις της Super League 2 με τον υφυπουργό Αθλητισμού».

Για τις αντιρρήσεις των ομάδων της Super League 2: «Τις 7 από τις 12 ομάδες από την Super League 2, αν τις βάλετε στη Γ’ Εθνική, στον όμιλο που έπαιζε ο Πανθηραϊκός φέτος, θα πέσουν και οι επτά. Έφυγαν παίκτες καλοί από ομάδες και ήρθαν στη Football League, γιατί δεν υπήρχαν ομάδες στη Super League 2 να πάνε.

Για το αν θα υπάρχουν έσοδα τη νέα σεζόν: «Δεν ξέρω αν θα υπάρχουν έσοδα. Εμείς δεν χρωστάμε σε κανέναν, ενώ φέτος τα έσοδα ήταν λίγα. Εγώ άντεξα φέτος, σε μια ομάδα που δεν την στηρίζει άλλος. Μπορεί να φύγω και φέτος. Αν μείνουν οι τρεις κατηγορίες, θα φύγω. Αν υπάρξει κάποιας μορφής Β’ Εθνική θα συνεχίσω».

Για το πώς θα είναι το πρωτάθλημα δύο ομίλων: «Με δύο ομίλους το πρωτάθλημα θα είναι πολύ καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό. Πρέπει να δίνονται κίνητρα για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Εμείς φέτος είχαμε μια πολύ καλή ομάδα Κ17, που βγήκε πρωταθλήτρια. Έγινε καλή δουλειά στις ακαδημίες. Όταν ξεκινήσαμε όλα ήταν μετέωρα, αλλά πήγαμε σφαίρα και θα παίζαμε τελικό με την Καβάλα, αλλά δεν έγινε.

Με δύο ομίλους το πρωτάθλημα θα είναι φωτιά. Για τα τηλεοπτικά, θα πρέπει να δει η λίγκα τι θα κάνει. Αλλά δεν γίνεται να βάζει η ΕΡΤ τα λεφτά. Ο πρόεδρος σε μια ομάδα τι είναι, για να παίρνει μεροκάματο; Ο πρόεδρος πρέπει να βάζει λεφτά στην ομάδα. Γι’ αυτό πρέπει να φύγουν όσοι δεν βάζουν λεφτά. Να μείνουν στο ποδόσφαιρο όσοι βάζουν χρήματα. Είναι πολλοί εκείνοι που δεν βάζουν λεφτά, που είναι… γλάστρες, που παίζουν στοίχημα».

Για τη συνεργασία με τον Ίσμαελ Μπλάνκο: «Δεν μας βγήκε η μεταγραφή του Μπλάνκο».

Για το αν ο Λεωνίδας Λεουτσάκος θέλει την αναδιάρθρωση: «Δεν έχει σημασία αν ο κύριος Λεουτσάκος θέλει την αναδιάρθρωση ή όχι. Έχει κάνει έναν μεγάλο αγώνα για να κρατήσει τα πρωταθλήματα όρθια. Εγώ σας λέω τι είναι καλό για το ποδόσφαιρο».

Για το αν οι νεαροί άσοι του Αιγάλεω μπορούν να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα: «Πρέπει να πάρουμε παιδιά από τις ακαδημίες. Όλοι θα κινηθούμε οικονομικά».

Για την αξιοποίηση του στοιχήματος για έσοδα στις ομάδες: «Ναι, μακάρι, ό,τι είναι το καλύτερο».