Καλαμάτα: Ψάχνει ένα... ηλεκτροσόκ

Τα πράγματα κατά την διάρκεια της σεζόν για την Καλαμάτα δεν κύλησαν όπως θα περίμεναν οι περισσότεροι και η «Μαύρη Θύελλα» με τον Νίκο Αναστόπουλο πλέον στο «τιμόνι» της θα παλέψει με... νύχια και με δόντια για την παραμονή της στην Football League και ενώ απομένουν 8 αγωνιστικές για το φινάλε του πρωταθλήματος. 

Καλαμάτα: Ψάχνει ένα... ηλεκτροσόκ

Οι φιλοδοξίες στο «στρατόπεδο» της Καλαμάτας με την έναρξη της φετινής Football League ήταν υψηλές και τα όνειρα για μία καλή πορεία στην τρίτη τη τάξει κατηγορία πλέον του ελληνικού ποδοσφαίρου, πολλά. Σημαντικό ρόλο σε αυτό, έπαιξε η είσοδος του Γιώργου Πρασσά στα διοικητικά δρώμενα του συλλόγου. Ο ομογενής επιχειρηματίας από το Σικάγο το περασμένο καλοκαίρι μπήκε… μπροστά και ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου, με την παρουσία του να εμπνέει σιγουριά στους φίλους των «μελανόλευκων» όσον αφορά το οικονομικό και διοικητικό κομμάτι.

Η ομάδα προχώρησε σε σημαντικές προσθήκες έμπειρων και ποιοτικών ποδοσφαιριστών με παραστάσεις στις υψηλές κατηγορίες, με αποτέλεσμα για πολλούς η Καλαμάτα να αποτελεί ένα από τα φαβορί για την άνοδο στην Super League 2 πριν καν πραγματοποιηθεί η πρώτη σέντρα του πρωταθλήματος. Πράγματι, οι Μεσσήνιοι στην αρχή του πρωταθλήματος επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί. Μάλιστα η «Μαύρη Θύελλα» μετά το πέρας των πρώτων τεσσάρων αγωνιστικών και με τον Βασίλη Βούζα στον πάγκο της, φόρτσαρε στο ρετιρέ της βαθμολογίας, δείχνοντας από την αρχή τις διαθέσεις της.

Ωστόσο, η συνέχεια για την Καλαμάτα δεν έμελε να είναι ανάλογη των προσδοκιών με την ομάδα να καταλήγει από το… Ζενίθ στο Ναδίρ. Και αυτό γιατί μετά από μία σειρά αγώνων, η «Μαύρη Θύελλα» βρέθηκε από την κορυφή στον… πάτο και από την 1η θέση στην… τελευταία (τώρα βρίσκεται στην προτελευταία θέση) με αποτέλεσμα οι αρχικοί στόχοι να ανατραπούν. Οι κακές εμφανίσεις της ομάδας στο πρωτάθλημα, έφερε όπως ήταν λογικό εξελίξεις κυρίως στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου με αλλαγές προπονητών. Τα αρνητικά αποτελέσματα, έφεραν αρχικά την απομάκρυνση του Βασίλη Βούζα-που ξεκίνησε τη σεζόν- από τον πάγκο του συλλόγου με την διοίκηση των Μεσσήνιων να στρέφεται στην περίπτωση του Σάκη Θεοδοσιάδη με στόχο ο έμπειρος τεχνικός να… αναγεννήσει την ομάδα και να την επαναφέρει και πάλι στον δρόμο των επιτυχιών.

Παρόλα αυτά, η θητεία του 44χρονου προπονητή -που πριν μετακομίσει την Καλαμάτα προπονούσε την Βέροια στην ίδια κατηγορία-, δεν έμελε να κρατήσει πολύ. Η εκτός έδρας ήττα από τον Θεσπρωτό με 3-1 έφερε νέο… κύκλο εξελίξεων στην Καλαμάτα με τον Θεοδοσιάδη να αποτελεί παρελθόν, χωρίς καν μάλιστα ο ίδιος να προλάβει να συμπληρώσει έναν μήνα παρουσίας στον «μελανόλευκο» πάγκο. Η αναμονή στις τάξεις των φίλων της ομάδας όσον αφορά τον αντικαταστάτη του Θεοδοσιάδη δεν κράτησε πολύ, καθώς η διοίκηση επέλεξε έναν παλιό γνώριμο στο κοινό της ομάδας για να αναλάβει το… τιμόνι, τον Βασίλη Βούζα.

Ωστόσο, ούτε η δεύτερη θητεία του 53χρονου πρώην προπονητή του Ολυμπιακού έμελε να έχει θετική εξέλιξη. Ο ίδιος ύστερα από την εντός έδρας ήττα με 2-0 από τη Νίκη Βόλου παραιτήθηκε από τα καθήκοντα του με αποτέλεσμα η Καλαμάτα να βρίσκεται για ακόμα μία φορά φέτος σε αναζήτηση νέου «τιμονιέρη». Ώσπου οι επιτελείς της Καλαμάτας βρήκαν τον «εκλεκτό» στο πρόσωπο του Νίκου Αναστόπουλου δίνοντας του τα «κλειδιά» της ομάδας. Ο παλαίμαχος άσος και θρύλος του Ολυμπιακού ανέλαβε το δύσκολο έργο να επαναφέρει και πάλι το… τρένο στις ράγες.

Μάλιστα η θητεία του «Αλενατόρε» στην Καλαμάτα ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατόκαι θετικό τρόπο αφού στο επίσημο ντεμπούτο του 62χρονου τεχνικού η Καλαμάτα επικράτησε –την προηγούμενη αγωνιστική- του Διαγόρα Ρόδου με 1-0. Αξιοσημείωτο, το γεγονός ότι αυτή ήταν η πρώτη νίκη των Καλαματιανών μετά από 13 αγωνιστικές καθώς το τελευταίο τρίποντο των «μελανόλευκων» ήταν κόντρα στον Ιωνικό (1-0) στις 19 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Έτσι λοιπόν η ομάδα πήρε μία «ένεση» που χρειαζόταν όσο τίποτα τη δεδομένη χρονική στιγμή, τόσο για βαθμολογικούς όσο και ψυχολογικούς λόγους, με τα χαμόγελα και την… ηρεμία να επανέρχονται στο «στρατόπεδο» της «Μαύρης Θύελλας». Αυτή θα έλεγε κανείς πως ήταν μία καλή αφύπνιση και η Καλαμάτα ψάχνει πλέον ένα γερό… ηλεκτροσόκ αλλά και διάρκεια στο παιχνίδι της.

Ώστε να σώσει τελικά την παρτίδα, να εξασφαλίσει την παραμονή και να κοσμεί και τη νέα σεζόν με την παρουσία της τα «σαλόνια» της Football League. Τα περιθώρια στενεύουν καθώς απομένουν μόλις οχτώ στροφές για το πέσιμο της «καρό» σημαίας και το μόνο σίγουρο είναι πως ο «Αλενατόρε» και οι ποδοσφαιριστές του θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να πετύχουν την παραμονή. Η αρχή άλλωστε έγινε στο ματς με τον Διαγόρα και μένει να φανεί αν θα υπάρξει συνέχεια…