Γιάννης Τσιριγώτης: «Στον Ιωνικό δεν βρήκα ούτε μπάλες, τώρα έχουμε σάουνες και κρυοσάουνες!»

Ο πρόεδρος του Ιωνικού Γιάννης Τσιριγώτης μιλά στο «ΦΩΣ» και στον Θέμη Σινάνογλου για την ομάδα του και τη μάχη της ανόδου στη Super League 2.

Γιάννης Τσιριγώτης: «Στον Ιωνικό δεν βρήκα ούτε μπάλες, τώρα έχουμε σάουνες και κρυοσάουνες!»

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Ο Ιωνικός έκανε μεγάλο διπλό μέσα στη Νίκη Βόλου και αναρριχήθηκε πολύ ψηλά στη βαθμολογία της Φούτμπολ Λιγκ αφού τον βόλεψαν τα άλλα αποτελέσματα. Πριν από λίγες μέρες είχα αφιέρωμα στην Καλαμάτα που είναι στο ίδιο πρωτάθλημα. Σφαγή γίνεται στη Φούτμπολ Λιγκ. Τα ματς είναι για… θάνατο, υπάρχουν πολλές καλές ομάδες στην κορυφή.

Τώρα θα ασχοληθώ με τον Ιωνικό. Πειραιώτικη ομάδα, στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Στη Νίκαια άλλωστε υπάρχουν πολλοί Ολυμπιακοί που μας διαβάζουν, έχω φίλους δυνατούς εκεί. Όπως και στον Κορυδαλλό. Συμπαθώ και την Προοδευτική και τον Ιωνικό. Δεν γίνεται να είσαι «ΦΩΣ» με τέτοια ιστορική παράδοση και να κλίνεις προς το ένα μέρος ή προς το άλλο. Και στην Προοδευτική έκανα αφιέρωμα πέρσι. Τώρα όμως Ιωνικός. Είχα κάνει και τον πρόεδρό του στο μπάσκετ, τον Βαγγέλη Τσάπα.

Πρόεδρος του Ιωνικού στο ποδόσφαιρο είναι ο Γιάννης Τσιριγώτης. Καλό παλικάρι. Ξέρω ισχυρούς που τον αγαπάνε... Για να δούμε τι μου είπε στη συνέντευξη.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 5/11/2019

Τι δουλειές έχετε;

Πρατήρια βενζίνης έχω.

Βλέπω πολλή ΕΤΕΚΑ. Με τον Σπανό έχετε καλή σχέση;

Άριστη, με όλη την οικογένεια.

Με τον Ιωνικό τι σχέση είχατε πριν εμπλακείτε στα διοικητικά;

Από παιδί τον παρακολουθώ, από τότε που ήταν με χώμα το γήπεδο! Νικαιώτης είμαι, στα Μανιάτικα μένω.

Πόσον καιρό έχετε πάρει τον Ιωνικό στα χέρια σας;

Έναν χρόνο. Τον καιρό που η ομάδα πήγαινε για διάλυση και μπορεί να μην κατέβαινε καν στο πρωτάθλημα, ανέλαβα και λιθαράκι λιθαράκι άρχισα να χτίζω για να φτάσουμε εδώ. Πρώτο μέλημα ήταν να πληρωθούν οι παίκτες. Μετά άρχισα από τα αποδυτήρια, ιατρεία, γυμναστήρια, πήρε τα πάνω της η ομάδα και τα Χριστούγεννα κάναμε μεταγραφές. Ενισχυθήκαμε και στο τέλος διεκδικήσαμε την άνοδο έως την τελευταία αγωνιστική! Όταν ανέλαβα, Θέμη, δεν βρήκα ούτε μπάλες...

Πώς τα βλέπετε φέτος; Μπορείτε να ανέβετε κατηγορία;

Θέλω να έχουμε το κεφάλι κάτω και να είμαστε ταπεινοί. Εμείς έχουμε εξοπλισμό που ζηλεύουν και κάποιες επαγγελματικές ομάδες... Έχουμε τον αναλυτή μας, εργοφυσιολόγο, διατροφολόγο, γυμναστή αποκατάστασης, επαγγελματικό γραφείο Τύπου, σύγχρονα μηχανήματα, οι παίκτες κάνουν όχι μόνο σάουνες, αλλά και κρυοσάουνες, παγοθεραπείες! Δουλεύουμε φουλ επαγγελματικά.

Το όνειρό σας ποιο είναι;

Να κάνουμε αξιοπρεπή πορεία, δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Δουλεύουμε πολύ και στο τέλος πιστεύω ότι θα έρθει η ανταμοιβή.

Τα φαβορί ποια είναι;

Δεν λέω τέτοια εγώ, δεν υποτιμώ καμία ομάδα. Είναι δυνατό το πρωτάθλημα.

Δύο ανεβαίνουν. Πιστεύετε ότι η μία θα είναι η Καλαμάτα;

Γιατί να είναι σίγουρο φαβορί η Καλαμάτα; Δεν έχω δει όλες τις ομάδες, αλλά με όσες παίξαμε, είτε κερδίσαμε είτε όχι, ο Ιωνικός ήταν καλύτερος! Αυτό το παραδέχτηκαν και οι αντίπαλοί μας. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από κανέναν. Το πρωτάθλημα πάντως είναι πολύ δυνατό, ακόμα και ομάδες που άργησαν να ξεκινήσουν, είναι δυνατές στις έδρες τους. Τα σκορ είναι κλειστά, 1-0, 2-1.

Περιμένατε το διπλό του Ιωνικού στη Νίκη Βόλου;

Το περίμενα, ναι. Ξέρω τι ομάδα έχω. Ο Ιωνικός δεν έχει μόνο καλή ομάδα, έχει και βαριά φανέλα, είναι ομάδα που είχε βγει στην Ευρώπη, ήταν πολλά χρόνια στην Α’ Εθνική. Σε κάθε ματς πάμε για τη νίκη, είτε αγωνιζόμαστε εντός είτε εκτός.

Αν είστε στις πρώτες θέσεις τα Χριστούγεννα, θα κάνετε μεταγραφές;

Όπου και να είμαστε, θα ενισχυθούμε, ναι. Η ομάδα μας από τα φιλικά κιόλας έχει σταθεί πολύ άτυχη. Συνέχεια είμαστε με μείον παίκτες, χάνουμε παίκτες από τραυματισμούς. Όχι μυϊκούς τραυματισμούς, μη θίξουμε τον γυμναστή και τον προπονητή. Αλλά τραυματισμοί από χτυπήματα ή ασθένειες. Δεν είδες πώς χάσαμε τον Μανωλά;

Τον γιο του Στέλιου.

Ναι. Έχω και το πρόβλημα με την ιθαγένεια του Πογοσιάν.

Πείτε μου μια τρέλα που έχετε κάνει για το ποδόσφαιρο.

(γελάει). Μη με ρωτάς τέτοια. Η ομάδα μέχρι και στον ρουχισμό είναι επιπέδου Σούπερ Λίγκας. Αυτό θέλει θυσίες και κόπο.

Ποιο είναι το ατού του Ιωνικού;

Είναι οικογένεια. Αυτό θέλουμε, να είμαστε ομάδα-οικογένεια, ομάδα ατσάλινη. Όπως είναι οι Πειραιώτες και οι Νικαιώτες.

Ο κόσμος του Ιωνικού είναι κοντά;

Ναι, ναι, πάρα πολύ. Ακόμα και στις προπονήσεις! Δεν έχουμε κανένα παράπονο από τον κόσμο της ομάδας.

Ποιος παίκτης ξεχωρίζει έως τώρα περισσότερο από τους άλλους;

Κοιτάμε να βγάλουμε μικρούς, πέρα από τον στόχο του Ιωνικού που είναι να πρωταγωνιστήσει. Έχω και τον γιο μου μέσα που είναι 18 χρόνων.

Τι θέση παίζει;

Στόπερ. Έχω και τερματοφύλακα 19 χρόνων. Άγγελος Τάφας λέγεται. Έχω ανεβάσει από τις Ακαδημίες τον Καριτινό που είναι και αυτός 19 χρόνων. Έχω τον Πογοσιάν που μου τον ζήτησαν ομάδες Α’ Εθνικής πέρσι, αλλά «έβγαλε» πρόβλημα με την ιθαγένεια και θα παίξει μετά τα Χριστούγεννα.

Αρμένης είναι αυτός;

Ναι.

Τι θέση παίζει;

Εξαρο-οκτάρι. Μικρός στην ηλικία και αυτός.

Έχετε προσφυγικές ρίζες εσείς προσωπικά; Από την Ιωνία, τη Μικρά Ασία;

Όχι. Εγώ είμαι από τη Μάνη γέννημα θρέμμα.

Γούρια έχετε;

Προτιμώ πριν από τα ματς να μένω με τα ίδια ρούχα και αξύριστος. Αν έχουμε κερδίσει στο προηγούμενο ματς. Πολλοί είμαστε προληπτικοί στο ποδόσφαιρο.

Αγαπημένη σας ομάδα ποια ήταν στην ιστορία του Ιωνικού;

Η εποχή του Μπρούστερ! Ο Ιωνικός που βγήκε στην Ευρώπη.

Τον μακαρίτη τον Νίκο Κανελλάκη τον γνωρίζατε;

Αμέ. Πολύ καλός άνθρωπος. Και νοικοκύρης. Με πάθος για το ποδόσφαιρο και τον Ιωνικό.

Αγαπημένος σας παίκτης όλων των εποχών στον Ιωνικό;

Ο Αντριόλι. Και ο Μπρούστερ. Να σου πω κάτι για το τέλος; Νεανικό μου όνειρο ήταν να αναλάβω κάποτε τον Ιωνικό αν είχα τη δύναμη! Κάνω πραγματικότητα το όνειρό μου!

Πωρωμένο σας βλέπω.

Πωρώνομαι όσο ανεβαίνει το επίπεδο της ομάδας. Όμως, Θέμη, αυτά που είπαμε καλά είναι. Οι Μανιάτες δεν λέμε πολλά λόγια.