Football League: Νίκη Βόλου και Καλαμάτα ανεβάζουν τον πήχη

Το ντέρμπι από τα παλιά Αιγάλεω – Καλαμάτα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος σε προδιαθέτει για τη συνέχεια της Football League.

Football League: Νίκη Βόλου και Καλαμάτα ανεβάζουν τον πήχη

Το καλοκαίρι πέρασε και πλέον η αγωνιστική «δράση» στα περισσότερα πρωταθλήματα είναι γεγονός. Όχι όμως σε όλα, αφού στα εγχώρια δρώμενα απομένει ακόμα η έναρξη της Super League 2, της Football League, αλλά και της Γ’ Εθνικής. Στην συγκεκριμένη περίπτωση θα μιλήσουμε και θα ασχοληθούμε με την Football League.

Ουσιαστικά την τρίτη τη τάξει πλέον κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που αποτελεί εν ολίγης μία νεοσύστατη κατηγορία ύστερα και από την υλοποίηση της περίφημης αναδιάρθρωσης.

Η κλήρωση της Football League πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες και πλέον άπαντες μετρούν αντίστροφα για την έναρξη του νέου πρωταθλήματος που προβλέπεται άκρως ανταγωνιστικό. Αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά τα γεγονότα. Οι ομάδες που βρίσκονται στη συγκεκριμένη κατηγορία και η ιστορία που κουβαλούν αυτές. Μπορεί ο τίτλος της «τρίτη τη τάξει κατηγορία» να μην ενθουσιάζει πολλούς ποδοσφαιρόφιλους, ωστόσο οι ομάδες είναι έτοιμες να αποδείξουν το αντίθετο και να πιστοποιήσουν πως υπάρχει… ζουμί και στις κατώτερες κατηγορίες και όχι μόνο στην Super League 1 που ουσιαστικά αποτελεί την «βιτρίνα» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στην φετινή Football League όπως είναι γνωστό, θα μετέχουν σύλλογοι δυνατοί που έχουν διαγράψει την δική τους σταδιοδρομία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν είναι άγνωστοι στο φίλαθλο κοινό, όπως πολλές φορές συμβαίνει με σωματεία της Γ’ Εθνικής για παράδειγμα.

Ομάδες με κόσμο, ιστορία και κυρίως δίψα για διακρίσεις και με απώτερο στόχο, την επιστροφή σταδιακά στα μεγάλα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι πολλοί κάνουν λόγο πως το φετινό πρωτάθλημα της Football League προβλέπεται να είναι πιο συναρπαστικό ακόμα και από την Super League 2 που ουσιαστικά αποτελεί μία πιο αναβαθμισμένη κατηγορία, ούσα η αμέσως επόμενη από την Super League. Ενδεικτικό την ποιότητας και του ανταγωνιστικού που θα υπάρχει στον νέο αυτό «μαραθώνιο».

Οι 14 συνολικά ομάδες που θα διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους στη Football League είναι λίγο – πολύ γνωστές. Παρόλα αυτά, στη συγκεκριμένη κατηγορία, το περίεργο είναι πως προς το παρών κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά και ασφάλεια για να χρίσει φαβορί για την κούρσα του πρωταθλήματος, αφού το επίπεδο είναι ιδιαίτερα ανεβασμένο. Και αυτό γιατί όπως προείπαμε θα δώσουν το παρών ομάδες που θα μπορούσαν κάλλιστα να σταθούν αξιοπρεπώς και σε ανώτερα πρωταθλήματα.

Άλλωστε, όπως μας έχουν αποδείξει και παλιότερα οι σύλλογοι κατώτερων κατηγοριών, τα φαβορί είναι μόνο στα λόγια και οι εκπλήξεις έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην όλη διαδικασία. Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι ακόμα μεγαλύτερη δυναμική στο πρωτάθλημα έρχονται για να προσδώσουν και οι Νίκη Βόλου και Καλαμάτα που αντικατέστησαν Ηρακλή και Κρόνο Αργυράδων που δεν μπόρεσαν να δηλώσουν συμμετοχή λόγω των πολλών και διάφορων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, γεγονός που δίνει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα και ανεβάζουν τον πήχη της ανταγωνιστικότητας.

Όπως επίσης και το γεγονός ότι όλες οι ομάδες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους, διεκδικώντας τα δύο πολυπόθητα εισιτήρια ανόδου για την Super League 2, αλλά και ότι οι τέσσερις τελευταίοι θα πάρουν τον δρόμο της επιστροφής στα «σαλόνια» της Γ’ Εθνικής. Το κίνητρο είναι αυξημένο και η δίψα από όλες τις ομάδες για επιτυχίες είναι μεγάλη.

Οι οιωνοί για ένα ομαλό πρωτάθλημα είναι καλοί, κάτι που φανερώθηκε άλλωστε από το εξαιρετικό κλίμα στο οποίο πραγματοποιήθηκε η κλήρωση. Στις 29 Σεπτεμβρίου έχει οριστεί η σέντρα. Μέχρι τότε υπομονή…