Νίκη Βόλου - Αιγάλεω 1-2: «Αφεντικό» στο Πανθεσσαλικό!

Με γκολ του Μπουρλάκη στις καθυστερήσεις το Αιγάλεω επικράτησε 2-1 της Νίκης στον Βόλο, ξεκινώντας ιδανικά τις υποχρεώσεις του στη Football League. Δύο δοκάρια (80', 86') είχαν οι γηπεδούχοι. 

Νίκη Βόλου - Αιγάλεω 1-2: «Αφεντικό» στο Πανθεσσαλικό!

Στον Βόλο δεν χάνει. Το Αιγάλεω πέρασε νικηφόρα από τον Πανθεσσαλικό, επικρατώντας 2-1 της Νίκης στην πρεμιέρα της Football League. Το «Σίτι» κράτησε στην παράδοση που έχει χτίσει στον κάμπο αφού παρέμεινε για 50 χρόνια αήττητο, ως φιλοξενούμενο από την ομάδα του Βόλου.

Οι δύο ομάδες περίμεναν έναν χρόνο και 18 ημέρες για να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση, με τους ποδοσφαιριστές να εμφανίζονται επηρεασμένοι από την τόσο μεγάλη αποχή. Χωρίς σπουδαίες φάσεις το πρώτο μέρος αλλά με το συγκρότημα του Θωμά Γράδα να «χτυπάει» στο φινάλε του 45λεπτου με τον Τσιλιγίρη από πέναλτι.

Η Νίκη απάντησε με το ίδιο νόμισμα στην επανάληψη αφού ο Γκαρσία νίκησε τον Σικαλιά από τα έντεκα βήματα. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι είδαν την τύχη να τους γυρίζει δις την πλάτη. Αρχικά το φάουλ του Κρουθ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι (80') ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Γκαρσία λίγο αργότερα (86').

Η μπάλα... τιμωρεί και στις καθυστερήσεις ο Μπουρλάκης με οβίδα μέσα από την περιοχή έδωσε στο Αιγάλεω το τρίποντο. Σπουδαίο «διπλό» για την ομάδα των δυτικών προαστίων που έχει θέσει υψηλά τον πήχη.

ΤΑ ΓΚΟΛ
45’: Στο κόρνερ του Τσιλιγκίρη, η μπάλα έφτασε στον Οικονομόπουλο που σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Ντομίνγκεθ, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Τσιλιγκίρης ανέλαβε την εκτέλεση κάνοντας το 0-1 στο φινάλε του πρώτου μέρους.
75’: Στο κόρνερ του Γκαρσία από τα δεξιά, ο Κρουθ έκανε την γυριστή κεφαλιά με την μπάλα να σταματάει στο χέρι του Μαχαίρα. Ο Γκαρσία νίκησε τον Σικαλιά κάνοντας το 1-1.
90’: Ο Μαχαίρας έκανε τη σέντρα η μπάλα στρώθηκε στον Μπουρλάκη και εκείνος με βολίδα διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις το τελικό 1-2.

Διαιτητής: Πολυχρόνης (Πιερίας)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Βεργέτης): Περιστερίδης, Τσιμπούκας, Πολίμος (92’ Θεοδωρόπουλος), Αλιατίδης, Μπαλάφας (62’ Σαλαμούρας), Αργύρης, Μέτσε, Ντομίνγκεθ, Γκαρσία, Κρουθ, Γκονζάλες (83’ Γκονζάλες).

ΑΙΓΑΛΕΩ (Γράφας): Σικαλιάς, Μαγκάκης, Αναστασίου, Οικονομόπουλος, Παπανικόλας, Μαχαίρας, Λάσκαρης (83’ Κασνέτσι),Τσιλιγκίρης (70’ Χαντί), Τσίτσαρης (54’ Μπουρλάκης), Σταματάκης, Μπαρμπαρούσης.