Προβάδισμα της Φενέρ (1-0) (vid)

Η Φενέρμπαχτσε νίκησε τη Ζενίτ με 1-0 από γκολ του Σλιμάνι στο 21΄ του αγώνα, κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «16» του Europa League. 

Μένοντας αήττητη για 12ο ματς στο θεσμό, η Φενέρμπαχτσε κέρδισε 1-0, στο «Σουκρού Σαράτσογλου», την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τους «16» του Europa League.

Οι γηπεδούχοι, πίεσαν, εξαρχής, τους εκτός ρυθμού (καθότι πρωτάθλημα δεν παίζεται, λόγω…χειμώνα) Ρώσους σκοράροντας (21’).Εναέρια μονομαχία, μετά από κόρνερ του Βαλμπουενά, η μπάλα «κόλλησε» και ο Σλιμανί, από το ύψος της μικρής περιοχής, χωρίς κοντρόλ, εκτέλεσε.

Με κατοχή μπάλας 70% οι Τούρκοι δεν κινδύνευαν αλλά ο Τοπάλ, υπέπεσε σε πέναλτι στον Ντριούσι. Ωστόσο το σκορ δεν άλλαξε αφού ο Χαρούν Τεκίν, βοηθούντος του δοκαριού νίκησε τον (γνώριμο μας από το πέρασμα στον ΠΑΟΚ) Ρόμπερτ Μακ (44’).

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Τεκίν, Σκρτελ, Ίσλα, Μόουζες (84’ Ποτούκ), Καλντιρίμ, Τσίφτπιναρ, Βαλμπουενά (92’ Νοϊστέντερ), Τοπάλ, Ζάϊλσον, Έλμας (72’ Α. Αγιού), Σλιμανί.
ΖΕΝΙΤ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: Λούνεφ, Ιβάνοβιτς, Ανιουκόβ, Ρακίτσκι, Ναμπιούλιν (61’ Σμολνικόφ), Μακ (85’ Μαρκίζιο), Ερνάνι, Μπάριος, Κρανεβίτερ, Ντζιούμπα, Ντριούσι (74’ Αζμούν).

Δείτε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση...