Ευρωπαϊκές διοργανώσεις: Πώς, πού και πότε; - Τι γίνεται με το Γουλβς - Ολυμπιακός; Η UEFA απαντά

Η επίσημη τοποθέτηση της UEFA σχετικά με τις αποφάσεις για την συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων (Champions League, Europa League, Super Cup) - Φυσικά και για το Γουλβς - Ολυμπιακός.

Ευρωπαϊκές διοργανώσεις: Πώς, πού και πότε; - Τι γίνεται με το Γουλβς - Ολυμπιακός; Η UEFA απαντά

«Περιμένουμε τα συμπεράσματα της ομάδας εργασίας που έχει συσταθεί σχετικά, εξετάζοντας κάθε πιθανή λύση και επιλογή, προκειμένου να προχωρήσουμε σε αποφάσεις στην επόμενη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής στις 17 Ιουνίου».

Αυτή είναι η επίσημη τοποθέτηση της UEFA στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφήνοντας ξεκάθαρα κάθε ενδεχόμενο στο... τραπέζι, σχετικά με τις αποφάσεις που αναμένεται να ληφθούν για την συνέχεια και διεξαγωγή των ευρωπαϊκών διοργανώσεων (Champions League, Europa League, Super Cup), αντιμετωπίζοντας τον αντίκτυπο που έχει προκαλέσει και στο ποδόσφαιρο η πανδημία του κορονοϊού.

Με αφορμή την επανέναρξη των πρωταθλημάτων, ανάμεσά τους και της ελληνικής Super League (6/6), αλλά και την έντονη φημολογία που αναπτύσσεται -και δεν έχει διαψευστεί-, ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα, σχετικά με την αλλαγή στην μορφή, τις ημερομηνίες, αλλά και τους χώρους φιλοξενίας των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ένα ντόμινο που ίσως οδηγεί το UEFA Super Cup 2020 από το Πόρτο στην Αθήνα, η UEFA έδωσε απαντήσεις για:

1. Τα πρώτα συμπεράσματα από για την επανέναρξη πρωταθλημάτων

2. Πότε θα υπάρξουν οι αποφάσεις για το πώς, που και πότε θα συνεχιστούν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις, θέμα που αφορά και τον Ολυμπιακό, εξαιτίας της ρεβάνς με την Γουλβς

3. Ποιες οι σκέψεις για αλλαγές έδρας στους τελικούς (Champions League-Κωνσταντινούπολη, Europa League-Γκντανσκ, UEFA Super Cup-Πόρτο) σε πόλεις περισσότερο έτοιμες και πιο ασφαλείς για φιλοξενία.

«Έχει δημιουργηθεί ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τις λίγκες και τους συλλόγους για την εξέταση λύσεων στο ημερολόγιο και επιλογές μορφής που θα επέτρεπαν την ολοκλήρωση της τρέχουσας σεζόν.

Εξετάζεται μια ποικιλία επιλογών και δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις σε αυτό το στάδιο.
Η επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου», σχολίασε η UEFA στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως είναι γνωστό, η UEFA έχει συστήσει ομάδες εργασίας που συγκροτήθηκαν σε συνεργασία με την European Club Association (ECA), European Leagues (EL) και την ένωση ποδοσφαιριστών FIFPRO Europe, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι αγώνες σε όσο το δυνατό περισσότερα πρωταθλήματα, πριν ξεκινήσουν εκ νέου οι αγώνες των διοργανώσεών της τον Αύγουστο.

Να σημειωθεί, ότι οι ομάδες εργασίας, που θα καταλήξουν στα συμπεράσματα, τα οποία θα διομορφώσουν τις αποφάσεις της εκτελεστικής επιτροπής, συνερζάζεται επίσης με την νεοσυσταθείσα ιατρική υποομάδα, υπό την προεδρία του καθηγητή Tιμ Μέγερ, η οποία εξετάζει θέματα υγείας σχετικά με την επιστροφή στο ποδόσφαιρο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ