Η Ατλέτικο το σήκωσε μέσα στη Γαλλία με «τριάρα»

Η ομάδα της Μαδρίτης χάρη σε δύο γκολ του Γκριεζμάν και ένα του Γκάμπι διέλυσε με 3-0 τη Μαρσέιγ, στη Λιόν και κατέκτησε το Europa League. Δοκάρι ο Μήτρογλου στο 81’.

Η Ατλέτικο το σήκωσε μέσα στη Γαλλία με «τριάρα»

Πανάξια η Ατλέτικο Μαδρίτης κατέκτησε το Europa League επικρατώντας με 3-0 της Μαρσέιγ στη Λιόν. Οι «ροχιμπλάνκος» ήταν πολύ καλύτεροι και δίκαια πήραν το τρόπαιο στο Stade de Lyon.

Ο τελικός μπορεί να μην πρόσφερε μεγάλες συγκινήσεις, αλλά είχε πάθος και δυνατές μονομαχίες. Ο Αντουάν Γκριεζμάν ήταν ο άνθρωπος που σημάδεψε αυτό το παιχνίδι με τα δύο γκολ που σημείωσε και τη συνολικά εξαιρετική του απόδοση. Η ομάδα της Μασσαλίας μπήκε με ορμή στον τελικό του Κυπέλλου και έδειξε διάθεση να κυριαρχήσει και να «πνίξει» την αντίπαλο της. Παρόλα αυτά στο 21’ το λάθπς του Ανγκισά στο 21’ έδωσε την ευκαιρία στον Γκριεζμάν να βρεθεί απέναντι από τον Μανταντά και με εξαιρετικό πλασέ να κάνει το 1-0.

Καθοριστική στιγμή του τελικού ήταν αυτή το 32’ με τον Παγέ να γίνεται αναγκαστική αλλαγή και την Μαρσέιγ να χάνει έναν από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές της. Στο 49’ η Ατλέτικο έβαλε τις βάσεις για να κατακτήσει το τρόπαιο, αφού ο Γκριεζμάν έκανε το 2-0 με εξαιρετικό τελείωμα.

Ο Όμπλακ μέχρι τη στιγμή που μπήκε ο Κώστας Μήτρογλου ήταν θεατής. Ο «πιστολέρο» ήταν αυτός που τον προβλημάτισε και στο 81’ με κεφαλιά έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, αφού σταμάτησε στο δοκάρι. Η ομάδα της Μασσαλίας δεν μπόρεσε να σκοράρει και στο 89’ ο Γκάμπι με ευθύβολο σουτ έκανε το 3-0.

Διαιτητής: Μπγιορν Κάιπερς (Ολλανδία):

Κίτρινες: Αμαβί, Λουίς Γκουστάβο, Ενζιέ - Βρσάλικο

Οι ενδεκάδες:

ΜΑΡΣΕΙΓ (Ρούντι Γκαρσία): Μανταντά, Οκάμπος (55΄ Ενζιέ), Σανσόν, Παγέ (32΄ Λόπες), Σαρ, Αμάβι, Λουίς Γκουστάβο, Ραμί, Τοβέν, Ζερμέν (74΄ Μήτρογλου), Ανγκισά

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Χέρμαν Μπούργκος): Όμπλακ, Γοδίν, Κόκε, Γκριεζμάν (90΄ Τόρες), Σαούλ Νίγκεθ, Κορέα (87΄ Τόμας), Γκάμπι, Βρσάλικο (46΄ Χουάνφραν), Ντιέγκο Κόστα, Λούκας, Χιμένες

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ