H «γηπεδούχος» Μαρσέιγ και το φαβορί Ατλέτικο

Απόψε στις 21:45 Μαρσέιγ και Ατλέτικο διεκδικούν το Europa League. Σε γνωστό γήπεδο η ομάδα της Μασσαλίας, φαβορί η ομάδα της Μαδρίτης.

H «γηπεδούχος» Μαρσέιγ και το φαβορί Ατλέτικο

Το "Stade de Lyon" ανοίγει απόψε ξανά τις πύλες του για να φιλοξενήσει τον τελικό του Europa League. Πρόκειται για τον 47ο τελικό της διοργάνωσης και τον 9ο από τότε που μετονομάστηκε από UEFA Cup σε Europa League. Μαρσέιγ και Ατλέτικο διεκδικούν το τρόπαιο. Η ομάδα της Μασσαλίας έχει το πλεονέκτημα έδρας, ωστόσο η ομάδα της Μαδρίτης θεωρείται το φαβορί.

Αν η Μαρσέιγ πάντως κατακτήσει το τρόπαιο θα γίνει η πρώτη γαλλική ομάδα που θα έχει πετύχει κάτι τέτοιο. Σημειώνεται ότι η γαλλική ομάδα παραμένει η μοναδική στη χώρα της που έχει κατακτήσει το Champions League (1993) και θα διεκδικήσει μετά από 25 χρόνια έναν ευρωπαϊκό τίτλο.

Όσον αφορά τις κατακτήσεις της Ατλέτικο, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε μετράει δύο κατακτήσεις (2010,2012) και ευελπιστεί ότι απόψε θα επιστρέψει στον θρόνο της μετά από απουσία έξι ετών.

Ο αποψινός τελικός έχει μεγάλη σημασία και για τον Κώστα Μήτρογλου. Ο Έλληνας επιθετικός, αν αγωνιστεί, θα γίνει ο 14ος Έλληνας που θα αγωνιστεί σε ευρωπαϊκό τελικό σε επίπεδο διασυλλογικών διοργανώσεων. Σε περίπτωση που το τρόπαιο καταλήξει στην Μασσαλία θα γίνει και ο πρώτος Έλληνας που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Ο 30χρονος διεθνής έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και βρίσκεται στην διάθεση του Ρούντι Γκαρσία. Όπως προμηνύει πάντως ο Γάλλος τεχνικός, ο Ζερμέν είναι αυτός που θα ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης και ο «Μητρογκόλ» θα περάσει ως αλλαγή στο ματς. Προερχόμενος από τον πάγκο άλλωστε έχει σκοράρει φέτος αρκετές φορές.

Για την Ατλέτικο, ο Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος είναι τιμωρημένος και δεν θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας του, λογικά θα επιλέξει το δίδυμο Γκριεζμάν και Ντιέγκο Κόστα.