Κυρίως αγωνιστική ζημιά o Ολυμπιακός!

Αν δεν παρουσιαστεί ύφεση με τον κορονοϊό και η Super League πάει στην έσχατη λύση για οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, τότε ο Ολυμπιακός θα υποστεί κυρίως αγωνιστική ζημιά ενόψει Γουλβς.

Κυρίως αγωνιστική ζημιά o Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός είναι ένα νοικοκυρεμένο σωματείο και παρότι τα έσοδα στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τον κορονοϊό σε όλο τον πλανήτη, οι οικονομικές ζημίες που θα προκληθούν σε περίπτωση οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος, θα είναι λιγότερες σε σχέση με την αγωνιστική που θα υποστεί!

Κι εξηγούμαστε: Όταν ο Ολυμπιακός δια στόματος Μαρινάκη είπε στην τηλεδιάσκεψη της Super League ότι θα πρέπει να εξαντληθούν τα περιθώρια που έχει δώσει η UEFA και να μην παρθούν βιαστικές αποφάσεις περί διακοπής, το έκανε όχι μόνο για το καλό των «ερυθρολεύκων», αλλά κυρίως για να μην υποστούν οικονομικό «κραχ» οι περισσότερες ομάδες του πρωταθλήματος.

Διαβάσατε τι έπαθαν στην Γερμανία; 13 από τις 36 ομάδες των δύο επαγγελματικών κατηγοριών είπαν ορθά – κοφτά ότι τέλη Μαϊού υπάρχει φόβος χρεοκοπίας ή αδυναμίας πληρωμής των υπαλλήλων τους σε περίπτωση που δεν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Το πρόβλημα δεν θα το έχουν η Μπάγερν ή η Ντόρτμουντ, αλλά οι μικρότερες ομάδες. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τι πρόκειται να συμβεί στα μέρη μας, αν στην Γερμανία ετοιμάζονται να βαρέσουν... κανόνι!

Για τον Ολυμπιακό, ακόμα κι αν αποφασιστεί η οριστική διακοπή στις αρχές Ιουνίου, ούτε καν Μαϊού, τότε θα έχει υποστεί κατά κύριο λόγο μία αγωνιστική ζημιά. Οικονομικά σίγουρα θα έχει χάσει λεφτά από τα τηλεοπτικά συμβόλαια, εισιτήρια, χορηγούς κλπ., αλλά ο ιδιοκτήτης του έχει το «πορτοφόλι» για να καλύψει την χασούρα. Κυρίως όμως θα έχει υποστεί αγωνιστική ζημιά. Τι ακριβώς εννοούμε;

Οι παίκτες του Μαρτίνς δεν θα φύγουν για διακοπές. Θα πρέπει να κάνουν την προετοιμασία τους για τη ρεβάνς με την Γουλβς. Στην Αγγλία το έχουν πάρει απόφαση να ολοκληρωθεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο το πρωτάθλημα (σ.σ. σκέφτονται να πάνε ακόμα και στην Κίνα!).

Η UEFA από την πλευρά της, έχει δείξει μία διάθεση να τελειώσουν πρώτα οι εγχώριες διοργανώσεις και εν συνεχεία το Champions League και το Europa League. Τι σημαίνει αυτό;

Ότι το Γουλβς – Ολυμπιακός θα διεξαχθεί μετά τη λήξη της Premier League. Γύρω στα τέλη Ιουλίου δηλαδή, αν το αγγλικό πρωτάθλημα ξεκινήσει στην καλύτερη περίπτωση γύρω στα μέσα Ιουνίου.

Οι «ερυθρόλευκοι» αν παρθεί τον επόμενο μήνα η απόφαση να διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα, τότε θα πάνε να παίξουν μετά από σχεδόν 4 μήνες αγωνιστικές απραξίας. Η δε Γουλβς θα έχει στα πόδια της... εννιά παιχνίδια! Τόσοι είναι οι αγώνες που απομένουν για τους «λύκους» για την ολοκλήρωση της Premier League. Δεν λες λοιπόν τη ρεβάνς και ένα παιχνίδι επί ίσοις όροις, καθώς η μία ομάδα θα έχει εννιά επίσημα παιχνίδια και η άλλη το πολύ-πολύ να δώσει κάποια φιλικά, όποιον τέλος πάντων βρει ως αντίπαλο και εφόσον το επιτρέψει και η ελληνική κυβέρνηση να διεξαχθούν παιχνίδια έστω και σε φιλικό επίπεδο.

Όλα αυτά που σας περιγράφουμε λοιπόν είναι μία... αγωνιστική λεπτομέρεια, την οποία δεν έχουμε λάβει σοβαρά υπόψη μας, επειδή όλο το βάρος έχει πέσει πάνω στις οικονομικές επιπτώσεις.

Για αυτό το λόγο λοιπόν, ας κάνουμε όλοι υπομονή να δούμε πώς θα κυλήσει η κατάσταση με τον κορονοϊό. Αφού έχει δώσει τα περιθώρια με τις ημερομηνίες η UEFA, ας περιμένουμε.