Europa League: Ο αγώνας δρόμου του Παγιέ και η υπόσχεση θανάτου του Τοβάν

Ο Ντμίτρι Παγιέ κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τον τελικό του Europa League ενώ ο Φλοριάν Τοβάν υπόσχεται να πεθάνει στο γήπεδο κόντρα στην Ατλέτικο.

 

Europa League: Ο αγώνας δρόμου του Παγιέ και η υπόσχεση θανάτου του Τοβάν

Ο προπονητής Ρούντι Γκαρσία και οι παίκτες της Μαρσέιγ μίλησαν για τον μεθαυριανό τελικό στο Europa League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Ρούντι Γκαρσία: «Η Ατλέτικο είναι μία καταπληκτική ομάδα. Έχει συνηθίσει σε αυτού του είδους αγώνες, στους τελικούς δηλαδή. Εμείς, ευτυχώς διαθέτουμε παίκτες που έχουν ζήσει παρόμοιες μεγάλες στιγμές. Ο Μανταντά, ο Παγιέ, ο Ραμί και ο Λουίζ Γκουστάβο. Ο Λουίζ έχει κερδίσει το Champions League και ο Ρολάντο με τον Αντίλ έχουν κατακτήσει το Europa League. Αυτές τις εμπειρίες πρέπει να περάσουν στους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Η Ατλέτικο είναι σαφώς πιο ''πλούσια'', σε αντίθεση με εμάς στο θέμα εμπειρίας στους τελικούς αγώνες, όμως είναι ένας τελικός, ένας αγώνας, όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν».

Ντιμιτρί Παγιέ: «Έχουμε δει πάρα πολλά κατά της φετινή ευρωπαϊκή μας πορεία. Από τα προημιτελικά και την τρελή αναμέτρηση κόντρα στην Λειψία υπήρξαν τρομερές ατμόσφαιρες και στα δύο γήπεδα. Ασφαλώς αισθανόμαστε τον «12ο» παίκτη. Μία μέρα πριν από την αναμέτρηση με την Γκινγκάμπ αισθάνθηκα λίγο φοβισμένος και έτσι αποφασίσαμε να μείνω εκτός για να μην χειροτερεύσει η κατάστασή μου και τώρα δουλεύω σκληρά αλλά προσεκτικά για να είμαι έτοιμος την Τετάρτη. Έχουμε ακόμη δύο παιχνίδια που πρέπει να τα δώσουμε όλα και είμαστε έτοιμοι γι αυτό. Παίζουμε στη χώρα μας και θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Θα αγωνιστούμε με την καρδιά μας».

Φλοριάν Τοβάν: «Είναι αλήθεια πως την Τετάρτη θα είναι ο μεγαλύτερος αγώνας της ζωής μου. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η αναμέτρηση. Θα τα δώσουμε όλα ακόμα και αν χρειαστεί να πεθάνουμε πάνω στο χορτάρι για να κερδίσουμε τον τίτλο».

Στεβ Μανταντά: «Οι φίλαθλοι μας, μας έχουν στηρίξει απίστευτα από την αρχή της σεζόν. Ήρθε η ώρα να τους επιστρέψουμε την αγάπη τους κερδίζοντας το τρόπαιο. Το ιατρικό επιτελείο κάνει τα πάντα για να είναι έτοιμος ο Παγιέ μαζί μας στον τελικό. Ο Γκριεζμάν είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης, πολύ έξυπνος. Απίστευτες κινήσεις, ειδικά μπροστά από το τέρμα είναι φανταστικός. Θα είναι αρκετά δύσκολος αντίπαλος».

Αντίλ Ραμί: «Όταν ήμουν στην Σεβίλη, χάναμε με 1-0 στο ημίχρονο από την Λίβερπουλ στον τελικό. Τότε όλοι πιστέψαμε στους εαυτούς μας, έτσι καταφέραμε να πάρουμε την νίκη».