Τι γίνεται με το Ολυμπιακός-Γουλβς, σε επαφή με την UEFA

Η Κυβέρνηση αποφάσισε να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών τα ματς των επόμενων δύο εβδομάδων και τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η Γουλβς είναι σε επαφή με την UEFA ενόψει της αναμέτρησης της Πέμπτης.

Τι γίνεται με το Ολυμπιακός-Γουλβς, σε επαφή με την UEFA

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού και προκειμένου να μπορέσει να περιοριστεί. Ένα απ’ αυτά θέλει τις αθλητικές δραστηριότητες να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Κορονοϊός: Κεκλεισμένων των θυρών όλοι οι αγώνες για δύο εβδομάδες στην Ελλάδα (vid)

Με αυτό το μέτρο υπάρχει αμφιβολία αν το ματς της Πέμπτης ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Γουλβς για τη φάση των «16» του Europa League θα διεξαχθεί με κόσμο ή όχι. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πουλήσει τα εισιτήρια της συγκεκριμένης αναμέτρησης, ενώ κάτι ανάλογο έχει συμβεί και από την πλευρά των Άγγλων.

Κεκλεισμένων των θυρών το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, πιθανότατα και το Ολυμπιακός - Γουλβς

Το θέμα είναι τι γίνεται με το συγκεκριμένο παιχνίδι. Τόσο η UEFA όσο και η Γουλβς έχουν ενημερωθεί για την απόφαση της ελληνικής Κυβέρνησης. Τα στελέχη του Ολυμπιακού βρίσκονται σε επικοινωνία με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία προκειμένου να ενημερωθούν για το τι θα ισχύει τελικά για τον αγώνα της Πέμπτης. Στην Αγγλία τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως και η Γουλβς έχει επικοινωνήσει με την ομοσπονδία και περιμένει την απόφαση της για να ενημερώσει τον κόσμο της αν θα ταξιδέψει στην Ελλάδα ή όχι.

Όλοι οι αγώνες που θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών στην Ελλάδα

Η αποστολή της Γουλβς αναμένεται στη χώρα μας την Τετάρτη και η έξαρση του κορονοϊού έχει προκαλέσει προβληματισμό. Για τις τύχες του αγώνα, πάντως, θα αποφασίσει η UEFA, η οποία έχει συγκροτήσει ειδική επιτροπή η οποία ασχολείται με τα θέματα του κορονοϊού και αξιολογεί τις καταστάσεις.

Μέχρι να υπάρξει η τελική απόφαση από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία μόνο εικασίες γίνονται, πάντως, το πιθανότερο είναι να κάνει δεκτά τα μέτρα της ελληνικής Κυβέρνησης. Θυμίζουμε πως το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας είχε κάνει σύσταση να γίνει χωρίς κόσμο το ματς της Βαλένθια με την Αταλάντα για το Champions League λόγω του ενδεχόμενου να ταξιδέψει στην Ισπανία κόσμος από χώρα που έχει πληγεί σοβαρά από τον κορονοϊό. Η UEFA δέχτηκε την απόφαση του ισπανικού υπουργείου Υγείας κι έτσι το ματς της Βαλένθια με την Αταλάντα θα γίνει χωρίς κόσμο. Κεκλεισμένων των θυρών θα γίνει επίσης και η αναμέτρηση Ίντερ-Χετάφε για το Europa League.

Πρόσφατα, μάλιστα ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο είχε δηλώσει για το θέμα με τον κορονοϊό: «Είναι σημαντικό να συνεργαστούμε με τις αρχές, αλλά να μην πανικοβληθούμε». Επομένως όσον αφορά στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Γουλβς περιμένουμε την οριστική απόφαση της UEFA για το αν θα γίνει με κόσμο το παιχνίδι. Το πιο πιθανό είναι πως η οριστική απόφαση θα παρθεί τη Δευτέρα.