Άρσεναλ-Ολυμπιακός: Μάγκες οι 6.000 που πήγαν στο Λονδίνο και έκαναν πάρτι!

O Θέμης Σινάνογλου γράφει για τους παίκτες του Ολυμπιακού που αν και καταπονημένοι πέτυχαν άθλους και αποθεώνει τους 6000 φιλάθλους που πήγαν στο Λονδίνο, παρά την ήττα από την Άρσεναλ στον Πειραιά.

Άρσεναλ-Ολυμπιακός: Μάγκες οι 6.000 που πήγαν στο Λονδίνο και έκαναν πάρτι!

Μιλάμε για μεγάλη απάντηση του Ολυμπιακού, τον είχαν αουτσάιντερ, πήγαινε στην Τούμπα ως αουτσάιντερ, μετά πήγε στην Άρσεναλ ως ακόμα μεγαλύτερο αουτσάιντερ, είχε ελλείψεις, χτύπησε ο Σουνταντί, πουλήθηκε ο Ποντένσε, δύσκολα συμπλήρωνε 18άδα, δεν είχε Φορτούνη, δεν είχε Σεμέντο, τα είχαν φτύσει οι παίκτες του, 3 σερί ντέρμπι είχαν παίξει μέσα σε μια εβδομάδα, Άρσεναλ, ΠΑΟΚ, Άρσεναλ, και έκανε δύο σερί επικά διπλά!

Όταν έγραψα το άρθρο «Σταματήστε το αυτό με τον Μασούρα», πήγα κόντρα στο ρεύμα, αλλά ο παίκτης έδειξε προσωπικότητα. Μπήκε αλλαγή και έκανε το ματς της ζωής του. Είχε δοκάρι με προσωπική σουτάρα από μακριά που πήγε να πάρει το ματς μόνος του, και στο τέλος αυτός έφτιαξε το γκολ του Ελ Αραμπί. Και ήταν γενικώς πολύ καλός.

Για τον Τσιμίκα τι άλλο να γράψω, μέχρι και σκιτσογράφο με έκανε, τον παρουσίαζα με κατεβασμένες κάλτσες Βαμβακούλα και καράφλα Γεωργάτου. Ο Τσιμίκας βαδίζει ακριβώς στα χνάρια του Γεωργάτου που είναι και το ίνδαλμά του, όπως ο Γρηγόρης το 1998 έκανε άνω κάτω την Τούμπα και έγινε σύνθημα των οπαδών, και την ίδια χρονιά ταυτόχρονα έκανε μεγάλα ματς με τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη.

Ο Τσιμίκας είναι συγκλονιστικός παίκτης, είναι και ψυχάρα, θυμίζει εποχές Ρωσσίδη και Μουράτη, οι παλιοί όταν τον βλέπουν να επελαύνει λένε «έμπαινε, μωρή Μποτίνα τρελή»! Τι κάνει αυτό το παλικάρι έχετε διανοηθεί; Παίζει ντέρμπι συνεχόμενα και είναι ο καλύτερος παίκτης, παίζει όλη τη χρονιά ασταμάτητα βασικός, και δεν πέφτει. Ο Τσιμίκας βάζει στα δημητριακά του το πρωί... βενζίνη και ο κορονοϊός φοβάται να τον πλησιάσει.

Σε μια φάση που κουτσαίνοντας πήγε να κάνει πάλι επέλαση, μοu θύμισε τις διηγήσεις των παλιών σε ένα ιστορικό αφιέρωμα που είχαμε κάνει για τον Αγανιάν όπου στο Καυταντζόγλειο σε ματς με τον Ηρακλή έκανε επέλαση κουτσαίνοντας. Ο Τσιμίκας με την παρουσία του και το βιογραφικό του από τις Ακαδημίες του Ρέντη συνδέει διαφορετικές εποχές στον Ολυμπιακό. Έρχεται από παλιά, από τις μεγάλες εποχές του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Για τον άλλο αγαπημένο μου τον Ελ Αραμπί, τι να πει κανείς. Πάλευε χωρίς επιτυχία σε όλο το ματς, «τα έφτυσε» λέγαμε, «έχει και μία ηλικία» λέγαμε, «σερί ντέρμπι έπαιξε». Και όμως στο τέλος της παράτασης, μετά από 120 λεπτά, το κάρφωσε και έκανε τα πιστόλια του. Αυτός είναι ο γεννημένος σκόρερ. 40 χρονών να πάει ο Ελ Αραμπί μπορεί να σου βάλει ένα γκολ εκεί που δεν το περιμένεις. Γι' αυτό οι σκόρερ χρυσοπληρώνονται. Και όπως έχω ξαναγράψει, από εκεί πρέπει να ξεκινάει το μπάτζετ, από τη θέση του φορ.

Ο Ολυμπιακός τους ξάπλωσε όλους κάτω, όλους τους αμφισβητίες του, πήγε στην Τούμπα και πήρε το πρωτάθλημα (σχεδόν το πήρε) από τον ΠΑΟΚ, έκανε και πρόκριση-έπος στην Ευρώπη. Τι να πουν στον Ολυμπιακό πια. Δεν μπορούν να πουν τίποτα. Τι να πουν και στον Μαρτίνς. Χαίρομαι που δικαιώνει τη στάση μας στο «ΦΩΣ» να τον στηρίζουμε και να μην του πριονίζουμε την καρέκλα.

Για τακτική δεν πρόκειται να γράψω. Σε όλες τις δουλειές μπαίνει πρώτα από όλα το μεράκι, το μυαλό και η καρδιά. Το μυστικό κρύβεται στις δηλώσεις που έκανε στο τέλος ο Τσιμίκας. «Είμαστε μια παρέα, μία γροθιά, μια οικογένεια, ανυπομονώ να πάω στα αποδυτήρια να πανηγυρίσω με τους συμπαίκτες μου».

Πραγματικά αυτοί οι τύποι φέτος έχουν κάνει μία δυνατή παρέα και αυτό φαίνεται. Όμως την παρέα την κάνουν οι μονάδες. Δεν πιστεύω στην ομαδικότητα. Πιστεύω στις μονάδες. Αν ο καθένας κάνει όσο καλύτερα μπορεί τη δουλειά του και είναι και σωστός χαρακτήρας, τότε βγαίνει δυνατή η ομάδα.

Όταν έχεις τον Σα τερματοφύλακα, όταν έχεις Σεμέντο στα καλά του ή τους δύο Σενεγαλέζους που έχουν αξία, όταν έχεις συγκλονιστικό Τσιμίκα, όταν έχεις ηγέτη και ψυχάρα Βαλμπουενά, όταν έχεις Ελ Αραμπί φονιά σκόρερ, τότε όλα είναι πιο εύκολα. Πάρε δέκα μέτριους και άντε φτιάξε ομάδα. Αν ήταν έτσι, το πρωτάθλημα θα το έπαιρνε και ο Πανιώνιος και ο Παναιτωλικός και ο Αστέρας Τρίπολης. Ο Ολυμπιακός παίρνει τα πρωταθλήματα εδώ και χρόνια γιατί είχε τους καλύτερους παίκτες.

Και κάτι ακόμα: Νέο συμβόλαιο στον Τσιμίκα και να μην πουληθεί, είναι μορφή, δίνει όραμα σε χιλιάδες παιδιά γιατί προέρχεται από τις Ακαδημίες. Και γιατί επίσης δεν ήταν το τεράστιο ταλέντο, αλλά δούλεψε και εξελίχτηκε στην πορεία. Είναι ξεχωριστή περίπτωση με πολλαπλάσια οφέλη για τον σύλλογο, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Τέλος, όσο λιγότερα λέγονται για το θέμα Φορτούνη, τόσο καλύτερα. Ο Ολυμπιακός τους χρειάζεται όλους, και ιδιαίτερα τους Έλληνες. Ο Φορτούνης είναι ο αρχηγός και ο Τσιμίκας αξίζει να γίνει υπαρχηγός μαζί με τον Βαλμπουενά. Να μην χωρίζονται παιδιά και αποπαίδια, μιλάμε για περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου και παίκτες αξίας. Εμπάθειες στον Ολυμπιακό δεν χωράνε. Ο Φορτούνης είναι παικταράς, πέρασε μεγάλη περιπέτεια και αγωνίζεται να επανέρθει. Μόνο κέρδος θα έχει ο σύλλογος. Ο Ολυμπιακός Πειραιώς τη μια χρονιά απέκλεισε τη Μίλαν και την επόμενη απέκλεισε την Άρσεναλ. Δύο από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ευρώπη. Η ομάδα του Μαρτίνς.

Όποιος έλεγε πριν την Κυριακή ότι ο κουρασμένος Ολυμπιακός με τα πολλά προβλήματα, ο Ολυμπιακός που άρχισε τις υποχρεώσεις του στην Ευρώπη από τον Ιούλιο και έχει παίξει πολύ περισσότερα δύσκολα ματς από τον αποκλεισμένο καλοκαιριάτικα ΠΑΟΚ, θα πήγαινε στην Τούμπα και στο Λονδίνο και θα έκανε 2 σερί διπλά έχοντας παίξει 3 σερί ντέρμπι, θα τον έλεγαν παλαβό. Ο Ολυμπιακός όμως έγινε Θρύλος στην ιστορία του κάνοντας υπερβάσεις, εκπλήσσοντας φίλους και αντίπαλους.

Ο Ολυμπιακός προσέφερε χαρά και έβγαλε τη χώρα για λίγο από την κατάθλιψη των επεισοδίων στα νησιά και από την υστερία με τον κορονοϊό. Πολύ μάγκες οι Ολυμπιακοί που πήγαν στο Λονδίνο, πίστεψαν στην πρόκριση, πάλεψαν για την πρόκριση, και έκαναν το πάρτι του αιώνα στις εξέδρες.

Όταν αποκλείει την αγγλική Άρσεναλ, μπορεί να αποκλείσει και την αγγλική Γουλβς.