Ολυμπιακός: Τι άλλο να κάνει ο Μαρτίνς;

Πόσοι έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της επιτυχίας του Ολυμπιακού απέναντι σε ένα θηρίο όπως η Άρσεναλ και με τα προβλήματα που είχε η ομάδα του Πειραιά;

Ολυμπιακός: Τι άλλο να κάνει ο Μαρτίνς;

Ο Ολυμπιακός πέτυχε και το ακατόρθωτο. Πήρε την πρόκριση στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ κι ενώ είχε χάσει στο πρώτο παιχνίδι.

Ίσως να γίνεται και κουραστικό, αλλά αξίζει να το επισημαίνουμε, διότι σε μία τεράστια σεζόν μάλλον ελάχιστοι έχουν καταλάβει τι έχει πετύχει αυτός ο προπονητής και είναι κρίμα κι άδικο να τον πολεμούν για το παραμικρό.

Έχει ακούσει πολλά για τις αλλαγές, για τα ντέρμπι, για τη λίστα, για τον Φορτούνη, για τον Λοβέρα, για τον Λάζαρο, για τα πάντα φταίει ο Μαρτίνς.

Αυτό που πέτυχε στο Λονδίνο είναι κάτι πολύ μεγάλο αν αναλογιστεί κανείς και τα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε κατά της Άρσεναλ έχοντας στον πάγκο του δύο 17χρονους, δύο παιδιά από την Ακαδημία του.

Ακόμη και ο αναπληρωματικός του τερματοφύλακας, ο Μπόμπι Αλέν τραυματίστηκε. Με τον Καραργύρη και τον Μπουλάρι συμπλήρωσε 18άδα ο Ολυμπιακός. Δύο παιδιά ταλαντούχα, αλλά χωρίς εμπειρία.

Έχει χάσει με χιαστούς τον Σουντανί που τον δήλωσε στη λίστα του Γιουρόπα Λιγκ μετά το εκπληκτικό πρώτο μισό της σεζόν. Κάπως έτσι έμεινε με μόλις έναν επιθετικό για να βγάλει όλα τα ματς της διοργάνωσης.

Είχε τον Φορτούνη στην Αθήνα μετά το θέμα που προέκυψε. Και το σημαντικότερο έπρεπε να ανατρέψει το εις βάρους του 1-0 που διαμορφώθηκε στο Καραϊσκάκη σε ένα σημείο που ρίσκαρε γιατί πίστεψε ότι θα έβαζε γκολ στην Άρσεναλ.

Ακόμη έπρεπε να διαχειριστεί την κόπωση από την υπερπροσπάθεια της Τούμπας και την απουσία του Ρούμπεν Σεμέδο, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες στο πρώτο παιχνίδι με τους «κανονιέρηδες» και έχασε τη ρεβάνς στο Λονδίνο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεπερνώντας όλα αυτά τα προβλήματα και όλα αυτά τα εμπόδια πέρασε στην ομάδα του την πίστη για πρόκριση και συνεχίζει στην Ευρώπη και τον Μάρτιο έχοντας πλέον στο βιογραφικό του μία πολύ μεγάλη πρόκριση επί ενός αγγλικού συλλόγου.

Κατά τα άλλα αυτός ο προπονητής στήνεται μονίμως στον τοίχο για το παραμικρό και καλείται να δίνει απαντήσεις σε κάθε ματς.