Άρσεναλ – Ολυμπιακός 1-2: Και οι 15 ήταν υπέροχοι!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΛΟΝΔΙΝΟ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ. Θρυλικοί μάγκες όλοι τους! Όλοι έβαλαν το χεράκι τους για να πάρει μία επική πρόκριση ο Ολυμπιακός μέσα στο «Emirates» επί της Άρσεναλ. Η κριτική των παικτών, στο Άρσεναλ-Ολυμπιακός 1-2.

Άρσεναλ – Ολυμπιακός 1-2: Και οι 15 ήταν υπέροχοι!

ΣΑ: «Κέρβερος». Καμία ευθύνη στο γκολ του Ομπαμεγιάνγκ. Με μία λέξη υπέροχος… Ο Πορτογάλος όσες φορές χρειάστηκε και ειδικά στη φάση του Πεπέ στο 77’ που κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό. Κατά τ’ άλλα θα πρέπει να πει και ένα «ευχαριστώ» στους συμπαίκτες του που δεν άφησαν πολλές φάσεις στην περιοχή του.

ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ: Συγκλονιστικός! Ο Ομπαμεγιάνγκ εμφανίστηκε στο… 113’, όταν είχε περάσει σε θέση σέντερ φορ. Έως τότε ο Ομπαμεγιάνγκ «τράκαρε» συνεχώς πάνω στον Νορβηγό.

ΣΙΣΕ: Δεν είναι μόνο το γκολ που πέτυχε. Είναι και όλες οι εναέριες μονομαχίες που κέρδισε. Ο Λακαζέτ θα τον θυμάται για καιρό.

ΜΠΑ: Αυτό το παιδί έπαιζε μέχρι πέρσι στη Β’ κατηγορία της Γαλλίας; Πλάκα κάνετε… Ο πολυδιαφημισμένος Λακαζέτ βρήκε τον μπελά του με τον Σενεγαλέζο. Απίστευτος!!! «Καθάρισε» σχεδόν όλες τις φάσεις.

ΤΣΙΜΙΚΑΣ: Τα λόγια είναι περιττά. Έχουν στερέψει οι λέξεις με τον Τσιμίκα. Μιλάμε για ένα παιδί που είναι πολυτέλεια για το ελληνικό πρωτάθλημα. Είχε πολύ δύσκολο έργο με αντίπαλο τον Πεπέ, αναχαίτισε όσο μπορούσε έναν παίκτη που κόστισε 80 εκ. ευρώ στην Άρσεναλ, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο βοήθησε αισθητά και στο δημιουργικό κομμάτι. Στην παράταση έπαιξε με ένα πόδι!

ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ: Συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στην Τούμπα. Ο Βραζιλιάνος την κατάλληλη στιγμή βρήκε τον καλό του εαυτό. Ήταν από τους κορυφαίους του «Emirates» με ένα μυαλωμένο παιχνίδι και κάνοντας ώρες-ώρες τις μονομαχίες του με τους αντίπαλους χαφ να μοιάζουν μία… απλή μέρα στη δουλειά.

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ: Έτρεξε πολύ, άφησε τα πνευμόνια του, έκανε για ακόμη μία φορά ένα ματς που σίγουρα θα έχει να το λέει στα παιδιά του και στα εγγόνια του. Στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων ο Αντρίκος!

ΚΑΜΑΡΑ: Αν όχι ο κορυφαίος, σίγουρα από τους καλύτερους του γηπέδου. Στο πρώτο ημίχρονο η Άρσεναλ έπαθε… πλάκα μαζί του! Ο Αφρικανός ήταν ηρωικός. Ένα πολυεργαλείο που αξίζει να βρεθεί κάποια μέρα στα «σαλόνια» της Premier League. Και το λέμε αυτό, γιατί αρκετοί «κατάσκοποι» πήγαν στο «Emirates» για να τον δουν από κοντά.

ΡΑΝΤΖΕΛΟΒΙΤΣ: Μόνο και μόνο που κατάφερε να περιορίσει τον Σακά, τον παίκτη που έκανε τη ζημιά στο Καραϊσκάκη, θα πρέπει να του πούμε πολλά μπράβο. Κατά τ’ άλλα βοήθησε αρκετά και δημιουργικά, αλλά κυρίως ανασταλτικά.

ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ: Τι να πρωτοπείς για τον βραχύσωμο Γάλλο. Όσο μπόι του λείπει, άλλο τόσο ψυχή και ποιότητα έχει. Έχοντας καταπονηθεί από τα προηγούμενα ματς, μπήκε στο «Emirates» και δεν μάσησε, βοηθώντας αρκετά στο να ηρεμήσει το παιχνίδι του ο Ολυμπιακός όταν η Άρσεναλ ασκούσε πίεση.

ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ: Απίστευτο ματς από τον Μαροκινό. Θα το λέγαμε ακόμα κι αν δεν πετύχαινε το «χρυσό» γκολ. Ο Ελ Αραμπί έβγαλε τα συκώτια στους Μουστάφι, Νταβίντ Λουίζ και στο γκολ έπιασε κορόιδο τον Παπασταθόπουλο.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Μπήκε στο 77’ αντί του Ραντζέλοβιτς και έκανε «γης μαδιάμ» την άμυνα της Άρσεναλ. Είχε δοκάρι, είχε την ασίστ στο γκολ του Ελ Αραμπί, ταλαιπώρησε αρκετά τους «κανονιέρηδες» και έδωσε και απαντήσεις για όλα όσα έχει ακούσει το τελευταίο διάστημα. Μπράβο του!!!!

ΓΚΑΣΠΑΡ: Βοήθησε αρκετά ανασταλτικά, μπαίνοντας στο 86’ αντί του Βαλμπουενά. Θα μπορούσε μάλιστα να σκοράρει στο 104’. Ο Πορτογάλος μπακ κατέθεσε την ψυχή του αγωνιζόμενος και ως αριστερός εξτρέμ, και ως αριστερός μπακ μετά την αλλαγή του Τσιμίκα.

ΛΟΒΕΡΑ: Μπήκε στο 114’, αμέσως μετά το γκολ του Ομπαμεγιάνγκ και μόνο και μόνο η παρουσία του έφτανε και περίσσευε για να έχει το νου της η Άρσεναλ μη τυχόν και πάθει τη ζημιά. Και τελικά την έπαθε!

ΑΒΡΑΑΜ: Μπήκε στο 117’ για να κερδίσει καμιά μονομαχία σε κάποιο «στημένο». Στο τέλος έβαλε κι εκείνος το λιθαράκι του για να φύγει ο Ολυμπιακός θριαμβευτής.