Άρσεναλ – Ολυμπιακός: Τι αποκαλύπτουν οι αριθμοί στις τελικές προσπάθειες των δύο «μονομάχων»

Διψήφιο αριθμό τελικών προσπαθειών κάνει ο Ολυμπιακός μακριά από το Καραϊσκάκη στην Ευρώπη. Διψήφιο αριθμό τελικών προσπαθειών δέχεται, όμως, και η Άρσεναλ στο «Emirates Stadium».

Άρσεναλ – Ολυμπιακός: Τι αποκαλύπτουν οι αριθμοί στις τελικές προσπάθειες των δύο «μονομάχων»

Κάτι λιγότερο από 48 ώρες έμειναν για τη ρεβάνς του Ολυμπιακού στο Λονδίνο κόντρα στην Άρσεναλ (27/2, 22.00). Οι «ερυθρόλευκοι» είναι το αουτσάιντερ, αλλά ταξιδεύουν το πρωί της Τετάρτης (26/2, 10.00) με σκοπό να κάνουν όλη την Ευρώπη να παραμιλάει. Το πιστεύουν στον Ρέντη και δεν έχουν πρόβλημα να το βροντοφωνάξουν.

Τι έχει δείξει ο φετινός «μαραθώνιος» του Ολυμπιακού και της Άρσεναλ στα ευρωπαϊκά παιχνίδια; Έχει πολύ μεγάλη σημασία να δούμε τι κάνει φέτος η ομάδα του Πειραιά στα εκτός έδρας ματς και οι Λονδρέζοι στο «Emirates Stadium».

Βλέποντας λοιπόν προσεκτικά τους αριθμούς στις τελικές προσπάθειες, τότε θα διαπιστώσουμε ότι ο Ολυμπιακός κάνει διψήφιο αριθμό τελικών μακριά από το Καραϊσκάκη και την ίδια στιγμή η Άρσεναλ δέχεται διψήφιο αριθμό τελικών προσπαθειών. Είναι ένα στοιχείο που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Μπορεί στο πρώτο μισό της σεζόν να ήταν με τον Ουνάι Έμερι στον πάγκο η Άρσεναλ και ο Αρτέτα να έχει συμμαζέψει κάπως την κατάσταση το τελευταίο δίμηνο, όμως, είναι μία πραγματικότητα το γεγονός ότι οι «κανονιέρηδες» εμφανίστηκαν κατά κάποιο τρόπο ολίγον τι αφελείς στους ομίλους του Europa League.

Ο Ολυμπιακός στο Λονδίνο με την Τότεναμ είχε 10 τελικές, στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα είχε 11, στην Ρωσία με την Κράσνονταρ είχε 14 και στην Πόλη με την Μπασάκσεχιρ είχε 10. Εξαιρέσεις ήταν η βραδιά του Μονάχου με την Μπάγερν (μόλις 3), κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό και το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν στην Τσεχία κόντρα στην Βικτόρια Πλζεν (5).

Η δε Άρσεναλ στο «Emirates Stadium» έχει δεχτεί 13 τελικές από τη Σταντάρ Λιέγης (είχε κερδίσει μάλιστα τους Βέλγους με 4-0!), 18 τελικές από την Γκιμαράες (είχε κερδίσει με 3-2 τους Πορτογάλους) και 9 από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης (είχε ηττηθεί με 1-2 από τους Γερμανούς).

Τι συμπέρασμα μπορεί να βγει; Ότι η Άρσεναλ αφήνει αρκετούς χώρους όταν παίζει στην έδρα της και αυτό έχει παρατηρηθεί και στα ματς που έχει δώσει για την Premier League επί εποχής Αρτέτα. Και από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός απειλεί και δεν κάθεται κλεισμένος στο καβούκι του.

Οι αριθμοί λένε σε πολύ μεγάλο βαθμό την αλήθεια και ίσως «αποκαλύπτουν» και το ότι το παιχνίδι στο Λονδίνο δεν υπάρχει περίπτωση να λήξει ισόπαλο χωρίς τέρματα. Ο Ολυμπιακός δεν θα μπει με τη νοοτροπία που μπήκε στο Μόναχο, με φουλ αμυντική προσήλωση δηλαδή και… ό,τι βγει μπροστά. Θα μπει με σκοπό να αιφνιδιάσει την Άρσεναλ, όπως είχε αιφνιδιάσει και την Τότεναμ στην Αγγλία. Έχει αποδείξει άλλωστε ότι βγάζει φάσεις μακριά από το Καραϊσκάκη και αν παίξει όπως στα άλλα ευρωπαϊκά ματς που έχει δώσει, είναι δεδομένο ότι θα βγάλει και στο Λονδίνο. Το θέμα είναι να τις αξιοποιήσει...