Τα δύο πρόσωπα του Ολυμπιακού στα νοκ άουτ ματς

Ο Ολυμπιακός που το καλοκαίρι σαρώνει στα νοκ άουτ και περνάει αήττητος τα προκριματικά, το χειμώνα ζορίζεται να πάρει πρόκριση ακόμη και στο Κύπελλο Ελλάδας.

Τα δύο πρόσωπα του Ολυμπιακού στα νοκ άουτ ματς

Πράγματι ο Ολυμπιακός στρέφει την προσοχή του στην Τούμπα. Καλά κάνει και έτσι πρέπει να κάνει γιατί αυτό είναι το επόμενο ματς και αυτό θα καθορίσει αν θα μπει στα play offs πρώτος με +2 ή συν 5 ή δεύτερος. Με αφορμή τον αγώνα κόντρα στην Άρσεναλ οφείλουμε να κάνουμε μερικές επισημάνσεις.

Αυτές γίνονται και με αφορμή το γεγονός πως στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ. Παρατηρούμε την τελευταία διετία μία διπρόσωπη συμπεριφορά της ομάδας του Πειραιά στα νοκ άουτ ματς. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί στο Λονδίνο, αλλά μη γελιόμαστε ο Ολυμπιακός κυνηγάει το ακατόρθωτο.

Βλέπουμε μία ομάδα που το καλοκαίρι περνάει τα νοκ άουτ ματς άνετα και το χειμώνα ζορίζεται να περάσει και τη Λαμία. Πέρσι απέκλεισε Λουκέρνη και Μπέρνλι και μπήκε αήττητος στους ομίλους του Europa League. Τον Ιανουάριο απέκλεισε τη Ξάνθη με το πρώτο ματς να είναι στο 0-0 και το δεύτερο να το παίρνει με 3-1. Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, τον Φεβρουάριο του 2019 ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από τη Λαμία με 3-3 και 0-1. Στο Europa League η ομάδα του Πειραιά αν και άφησε έξω από τον όμιλο τη Μίλαν αποκλείστηκε από τη Ντιναμό Κιέβου με 2-2 στο πρώτο ματς και ήττα 1-0 στην Ουκρανία.

Βλέπουμε ότι και φέτος πάει να γίνει το ίδιο πράγμα. Το καλοκαίρι πέρασε αήττητος τα προκριματικά αφήνοντας έξω Βικτόρια Πλζεν, Μπασακσεχίρ και Κράσνονταρ, ενώ σε αυτά τα έξι παιχνίδια δέχτηκε μόνο ένα γκολ. Και έρχεται πάλι ο Φλεβάρης για να χτυπήσει καμπανάκια στον Ολυμπιακό. Απέκλεισε δύσκολα τη Λαμία στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου. Το πρώτο ματς έμεινε στο 0-0 και στη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο 1-0 για να το γυρίσει στην επανάληψη και να νικήσει 3-2. Προσθέστε και το ματς με την Άρσεναλ που έχασε 1-0 και έκανε τη ρεβάνς πολύ δύσκολη.

Ο Ολυμπιακός περνάει μέσα στο κατακαλόκαιρο εύκολα τα νοκ άουτ παιχνίδια, αλλά τον χειμώνα έχει θέμα. Από τη μία μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι είναι διαφορετικός ο βαθμός ετοιμότητας των αντιπάλων ή ότι αυξάνεται ο δείκτης δυσκολίας. Μέχρι ενός σημείου μπορεί και να ισχύει, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός αυτή την εποχή σαφώς και δεν έχει τη φρεσκάδα που είχε το καλοκαίρι. Το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός είναι πιο φρέσκος και παρά το γεγονός πως τα προκριματικά είναι μία... άχαρη διαδικασία την περνάει με ευκολία. Δεν μπορεί, όμως, να κάνει το παραπάνω και φέτος οι προκλήσεις είναι μεγάλες τόσο με την Άρσεναλ στο Europa League όσο και με τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου.