Ολυμπιακός: Το μυστικό με τον χλοοτάπητα του «Γ. Καραϊσκάκης»

Γιατί ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε για τον χλοοτάπητα του «Γ. Καραϊσκάκης» και πως οι άνθρωποι του Ολυμπιακού κατάφεραν να τον έχουν σε άριστη κατάσταση και αυτή την εποχή.

Ολυμπιακός: Το μυστικό με τον χλοοτάπητα του «Γ. Καραϊσκάκης»

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Πέδρο Μαρτίνς το πρώτο πράγμα που είπε ήταν ότι ο αγωνιστικός χώρος του «Γ. Καραϊσκάκης» είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Ο Πορτογάλος προπονητής έκανε ειδική μνεία στον χλοοτάπητα του φαληρικού γηπέδου και σε αρκετούς φάνηκε παράξενο γιατί το έκανε αυτό τέτοια εποχή.

Η αλήθεια είναι πως δεν του ήρθε έτσι ξαφνικά να μιλήσει για τον χλοοτάπητα του «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Πέδρο Μαρτίνς όπως και οι περισσότεροι προπονητές έχει μεγάλη… μούρλια με τον χλοοτάπητα. Όχι άδικα, αφού είναι βασικό κομμάτι της δουλειάς του. Στην προετοιμασία τον θυμόμαστε να… τρελαίνεται όταν τα γήπεδα δεν ήταν σωστά ποτισμένα.

Τώρα το φαληρικό γήπεδο βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση. Είναι πράγματι χαλί και ο Πέδρο Μαρτίνς εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη δουλειά που είχε γίνει. Ο Ολυμπιακός πέρσι είχε ταλαιπωρηθεί με αυτό το θέμα και από το καλοκαίρι αποφάσισε να τα αλλάξει όλα.

Για όσους θυμούνται τον Ιούλιο στο φιλικό με τη Νότιγχαμ Φόρεστ ο χλοοτάπητας ήταν σε άριστη κατάσταση και ανεπηρέαστος από τις υψηλές θερμοκρασίες. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως τα πράγματα είναι εύκολα τον χειμώνα. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν προγραμματίσει και νέες εργασίες τον Νοέμβριο προκειμένου ο χλοοτάπητας να αντέξει το κρύο.

Πράγματι στη διακοπή του Νοεμβρίου έγιναν νέες εργασίες στον χλοοτάπητα από τους ανθρώπους που έχουν αναλάβει τη συντήρηση του. Έτσι το «Γ. Καραϊσκάκης» όπως δεν επηρεάστηκε από τις υψηλές θερμοκρασίες, δεν επηρεάστηκε και από τις χαμηλές και αυτή την εποχή είναι θυμίζει χαλί που κάνει εύκολη τη ζωή των ποδοσφαιριστών του Πέδρο Μαρτίνς.