Ολυμπιακός - Άρσεναλ: Του ταιριάζει το 4-3-3

Το σχήμα με το οποίο αναμένεται να παραταχθεί απόψε (20/2, 22:00) ο Ολυμπιακός με την Άρσεναλ, έχει αποδώσει καρπούς φέτος.

Ολυμπιακός - Άρσεναλ: Του ταιριάζει το 4-3-3

Όλα δείχνουν ότι ο Μαρτίνς πάει με 4-3-3 κόντρα στην Άρσεναλ. Αυτό έδειξε και στην χθεσινοβραδινή δοκιμή στον Ρέντη. Είναι κάτι που το σκέφτεται από την περασμένη εβδομάδα και αναμένεται να το δούμε απόψε.

Οι Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί έχουν το προβάδισμα. Μέχρι και χθες υπήρχε ένα δίλημμα ανάμεσα σε Φορτούνη και Μασούρα. Στην τελευταία προπόνηση ο Φορτούνης δοκιμάστηκε με τους «βασικούς».

Σε λίγες ώρες θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Εκείνο που αξίζει να σημειώσουμε είναι το εξής με τον σχηματισμό που θα παρατάξει ο Μαρτίνς.

Το 4-3-3 ταιριάζει γάντι στον Ολυμπιακό σε υψηλού επιπέδου και έντασης ματς. Στο Champions League το χρησιμοποίησε στα δύο παιχνίδια με την Μπάγερν. Στο μεν πρώτο του Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός βρέθηκε μπροστά στο σκορ, οι Βαυαροί ανέτρεψαν το ματς και το πήγαν στο 1-3, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν τα παράτησαν και μέχρι τέλους πάλεψαν για την ισοφάριση, χάνοντας τελικά με 2-3, αλλά απειλώντας τον Νόιερ έως το 93’!

Στο δε παιχνίδι του Μονάχου, ο Ολυμπιακός περιόρισε σε πολύ μεγάλο βαθμό τους χαφ των Βαυαρών (Γκορέτσκα, Κίμιχ), με αποτέλεσμα η Μπάγερν να παίζει πολύ από τα πλάγια με τον Κομάν. Μπορεί επιθετικά να μην έκανε κάτι σπουδαίο ο Ολυμπιακός, αλλά ανασταλτικά τα πήγε μια χαρά. Λύγισε στο 69’ με την γκολάρα του Λεβαντόφσκι.

Την δε ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη τη νίκη σε κατά κράτος, ενώ και στο ΟΑΚΑ είχε την κυριαρχία παρά το 0-0. Το ίδιο συνέβη και στο 4-2 με τον Άρη. Με 4-3-3 είχε παίξει κόντρα στους Θεσσαλονικείς και αν εξαιρεθούν οι γκάφες του Σεμέδο στο πρώτο τέταρτο που λίγο έλειψε να δώσουν το προβάδισμα στον Άρη, στη συνέχεια ο Ολυμπιακός κυριάρχησε.

Σε δύο ματς ο Ολυμπιακός δεν γοήτευσε με την εμφάνισή του. Στο 0-0 με την Ξάνθη στα Πηγάδια και στο διπλό που πήρε στο «Γεντί Κουλέ» επί του ΟΦΗ. Απέναντι δηλαδή σε δύο ομάδες που περισσότερο είχαν το μυαλό τους στο πώς θα αναχαιτίσουν τις επιθέσεις των «ερυθρολεύκων». Περισσότερο η Ξάνθη είχε κατέβει με αυτή τη φιλοσοφία και η αλήθεια είναι ότι το σχήμα με τους τρεις χαφ δεν τσούλησε. Αντιθέτως απέναντι σε ομάδες που δεν κλείνονται στα καρέ τους, λειτούργησε μια χαρά και ειδικά στην Ευρώπη.