Καλό για τον Ολυμπιακό το 4-0 της Άρσεναλ επί της Νιουκάστλ

Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να πέσει στην «παγίδα» των αγωνιστικών προβλημάτων της Άρσεναλ, η οποία με το 4-0 επί της Νιουκάστλ πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στην Premier League από την Πρωτοχρονιά

Καλό για τον Ολυμπιακό το 4-0 της Άρσεναλ επί της Νιουκάστλ

Έπειτα από την ολοκλήρωση της αγωνιστικής δράσης στα πρωταθλήματα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, από αύριο ξεκινάμε να μπαίνουμε και πάλι σε «ρυθμούς» Champions League και Europa League. Οι δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις ανοίγουν εκ νέου της «πύλες» τους και η προσοχή όλων στην χώρα μας στρέφεται στην μάχη του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ την προσεχή Πέμπτη στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για την φάση των «32» του Europa League.

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό παιχνίδι τόσο για τους «ερυθρόλευκους» όσο και για τους «κανονιέρηδες», που θα κυνηγήσουν το θετικό αποτέλεσμα ώστε να κάνουν το πρώτο βήμα για την είσοδο στους «16», ενόψει και της ρεβάνς στο Λονδίνο στις 27 του μηνός.

Οι λονδρέζοι πέρασαν το «εμπόδιο» της Νιουκάστλ με το εμφατικό 4-0 στο «Έμιρεϊτς» για την Premier League και έρχονται με την ψυχολογία στα ύψη στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή όμως, αυτό το 4-0 ήταν το καλύτερο και για τον Ολυμπιακό, πριν υποδεχτεί την ομάδα του Μίκελ Αρτέτα στο Φάληρο.

Για την Άρσεναλ, που την τρέχουσα σεζόν έχει υποπέσει σε ουκ ολίγα αρνητικά αποτελέσματα, αυτή ήταν η πρώτη της νίκη στην Premier League από την Πρωτοχρονιά (σ. 2-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), καθώς έκτοτε μετρούσε σε τέσσερις σερί ισοπαλίες στην κατηγορία, έχοντας μάλιστα προβληματίσει και με τις εμφανίσεις της.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να πέσει στην «παγίδα» των αγωνιστικών προβλημάτων των «κανονιέρηδων» και αυτό το θετικό αποτέλεσμα των λονδρέζων κόντρα στη Νιουκάστλ αναμφισβήτητα θα «κρούσει τον κώδωνα» στους «ερυθρόλευκους» ώστε να παρουσιαστούν πανέτοιμοι και προσεκτικοί την Πέμπτη.

Προσοχή και στον 18χρονο Μπουκαγιό Σακά

Επιπρόσθετα, η Άρσεναλ διαθέτει, ως γνωστόν, πολλά μεγάλα «αστέρια» στις τάξεις και ειδικά στην επίθεση, με τους Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ και Πεπέ. Μεταξύ άλλων, όμως, αξίζει να αναφερθούμε και στον Μπουκαγιό Σακά, με τον οποίο ο Ολυμπιακός θα πρέπει επίσης να είναι πολύ προσεκτικός.

Ο 18χρονος Άγγλος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για τις αντίπαλες άμυνες και μετράει ήδη 8 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις την τρέχουσα σεζόν, ήτοι δύο περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο συμπαίκτη του! Παράλληλα, όμως, έχει τις περισσότερες ασίστ και από οποιονδήποτε άλλον νεαρό παίκτη εφέτος στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Η νίκη της Άρσεναλ, λοιπόν, με 4-0 επί της Νιουκάστλ μόνο καλό θα κάνει στον Ολυμπιακό ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης στο «Γ. Καραϊσκάκης» και ευχή όλων είναι οι «ερυθρόλευκοι» να παρουσιαστούν πανέτοιμοι και κατάλληλα προετοιμασμένοι, ώστε να πετύχουν τον στόχο τους και να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του Europa League πριν τον επαναληπτικό στο Λονδίνο.