Ολυμπιακός - Άρσεναλ: Καλό είναι που έρχονται «σνομπ»

Στο Λονδίνο θεωρούν ότι η Άρσεναλ κουτσά-στραβά θα περάσει τον Ολυμπιακό και το γεγονός ότι σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι για την ίδια, δεν θέλει να προπονηθεί στο Καραϊσκάκη, δείχνει ότι "σνομπάρει" έως έναν βαθμό τους "ερυθρόλευκους" και κυρίως την κρισιμότητα του αγώνα!

Ολυμπιακός - Άρσεναλ: Καλό είναι που έρχονται «σνομπ»

Ο Πέδρο Μαρτίνς το έχει ξεκαθαρίσει: Τα θέλει όλα! Και πρωτάθλημα, και Κύπελλο, και διάκριση στην Ευρώπη… Θα τον «ενοχλήσει» αν ο Ολυμπιακός δεν περάσει την Άρσεναλ. Θεωρεί ότι η ομάδα του είναι ικανή να γράψει ιστορία και να «πετάξει» εκτός συνέχειας του Europa League τους «κανονιέρηδες». Ο Μαρτίνς έδειξε έμπρακτα το πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει το παιχνίδι της Πέμπτης (20/2, 22.00), κάνοντας ο ίδιος ένα ταξίδι-αστραπή στο Λονδίνο για να παρακολουθήσει από κοντά το 4-0 επί της Νιούκαστλ.

Από την άλλη πλευρά η Άρσεναλ εδώ και αρκετό καιρό διατυμπανίζει, ότι επειδή δεν βλέπει… προκοπή μέσω της Premier League σε ό,τι έχει να κάνει με την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου για την επόμενη, έχει ρίξει όλο το βάρος της στις διπλές αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό. Οι «κανονιέρηδες» έχουν ως στόχο την κατάκτηση του Europa League για να παίξουν του χρόνου απευθείας στους ομίλους του Champions League!

Έστειλαν «κατάσκοπο» στο Περιστέρι. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχαν άνθρωπο και στο Καραϊσκάκη στο 4-0 επί του Πανιωνίου. Και αφού όλες οι κινήσεις τους έδειχναν ότι υπολογίζουν σοβαρά τον Ολυμπιακό, τις τελευταίες ώρες έχει αλλάξει το... τροπάριο στο Νησί.

Επανήλθε ένα τροπάριο που δείχνει ότι οι άνθρωποι της Άρσεναλ είναι ολίγον τι... σνομπ! Υποτίθεται ότι την Πέμπτη (20/2) η Άρσεναλ παίζει έναν «τελικό». Ο Αρτέτα αντί να έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα για τον Ολυμπιακό, συμπεριφέρθηκε σαν… Άγγλος. Σνομπ δηλαδή!

Ο Ισπανός τεχνικός έχοντας ολοκληρώσει την «κατασκοπία» του για τους «ερυθρόλευκους», προχώρησε σε μία κίνηση που δεν θα πούμε ότι ξάφνιασε (το έχει ξανακάνει άλλωστε η Άρσεναλ), αλλά σίγουρα προκάλεσε απορίες. Αποφάσισε να μην κάνουν οι παίκτες του προπόνηση στο Καραϊσκάκη παραμονή του αγώνα. Προτιμάει οι παίκτες του να προπονηθούν στο Λονδίνο, να προπονηθούν και ανήμερα του ματς σε ένα γήπεδο στη Βουλιαγμένη και να πατήσουν το χορτάρι του Καραϊσκάκη λίγη ώρα πριν από τη σέντρα.

Η Άρσεναλ το ίδιο είχε πράξει και στο παρελθόν όταν είχε έρθει στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Απλώς, τις περισσότερες φορές ερχόταν βαθμολογικά αδιάφορη, με εξαίρεση τον Δεκέμβριο του 2015 που ήθελε μόνο νίκη με δύο γκολ διαφορά για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League. Τότε λοιπόν, ο Βενγκέρ είχε φροντίσει να στείλει άνθρωπό του στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου του Μάρκο Σίλβα για να εξετάσει το χορτάρι.

Τώρα ο Αρτέτα δεν προβλέπεται να κάνει κάτι τέτοιο και είναι κάτι που προκαλεί εντύπωση. Αυτό δείχνει έως έναν βαθμό το πόσο «σνομπ» είναι οι Άγγλοι και δη στην Άρσεναλ. Μπορεί - που λέει ο λόγος - το Καραϊσκάκη να έχει δεκάδες… λακκούβες (που δεν έχει). Δεν θα έπρεπε οι παίκτες να πάρουν μία γεύση παραμονή του αγώνα; Μπορεί το χορτάρι να είναι ξερό (που δεν είναι). Μπορεί να είναι γλιστερό, μπορεί οτιδήποτε… Φυσικά μια χαρά είναι ο αγωνιστικός χώρος. Ωστόσο, έστω για τους... τύπους θα έπρεπε να το περπατήσουν τουλάχιστον οι Άγγλοι, από τη στιγμή που οι ίδιοι έκαναν λόγο για έναν "τελικό". Όλα αυτά που γράφουμε είναι λεπτομέρειες που έχουν τη σημασία τους.

Υπάρχει εξήγηση φυσικά για το γεγονός ότι έρχονται τόσο… άνετοι οι Λονδρέζοι στην Αθήνα. Τις τελευταίες ώρες στο Λονδίνο και ειδικά μετά το 4-0 επί της Νιούκαστλ, αυτό που βγαίνει από το ρεπορτάζ της Άρσεναλ και είναι απόρροια του κλίματος που επικρατεί στα αγγλικά αποδυτήρια, είναι ότι οι «κανονιέρηδες» κουτσά-στραβά θα περάσουν τον Ολυμπιακό.

Αν ισχύουν οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από την Αγγλία, τότε μπορούμε να πούμε μόνο το εξής: Καλό είναι που έρχονται «σνομπ»… Προφανώς δεν πήραν το μάθημά τους πριν από 4,5 χρόνια όταν και πάλι οι – τότε – «σνομπ» Λονδρέζοι έλεγαν μετά το πρώτο γκολ του Φελίπε Πάρντο στο «Emirates» ότι δεν αναησυχούσανα. Πίστευαν ότι θα το γύριζαν το ματς, αλλά οι ψηλομύτηδες Άγγλοι είδαν τον Φορτούνη να κάνει «όργια», τον Κασάμι επίσης, τον Καμπιάσο ματσάρα και τον Φινμπόγκασον να γράφει το τελικό 2-3.

Παραμονή εκείνου του ματς ο Βενγκέρ μιλούσε περισσότερο για το παιχνίδι που ακολουθούσε στην Premier League για την Άρσεναλ παρά για τον Ολυμπιακό. Αν ήταν ακόμα ο Βενγκέρ πάντως, σίγουρα θα έστελνε συνεργάτη του για να περπατήσει το τερέν του Καραϊσκάκη. Δεν έχει ξεχάσει εκείνη την ήττα...

Ο Αρτέτα προφανώς δεν έχει ενημερωθεί για το τι χουνέρι είχαν κάνει οι «ερυθρόλευκοι» τον Σεπτέμβριο του 2015 στη νυν ομάδα του. Το επαναλαμβάνουμε: Θα είναι μεγάλο «όπλο» για τον Ολυμπιακό αν έρθουν «σνομπ» οι Λονδρέζοι… Μακάρι να εμφανιστούν με τουπέ! Μακάρι...