H Βραζιλία αγκάθι για Μαρτινέλι ενόψει Ολυμπιακού

Η εθνική Βραζιλίας βγάζει νοκ-άουτ τον Γκαμπριέλ Μαρτινέλι από τους αγώνες με τον Ολυμπιακό. Τι θα κάνει ο Μικέλ Αρτέτα...

H Βραζιλία αγκάθι για Μαρτινέλι ενόψει Ολυμπιακού

Ο Γκαμπριέλ Μαρτινέλι, ο 18χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός ήταν μια ακτίνα φωτός στο μαύρο σκοτάδι που έχει περιέλθει τον τελευταίο καιρό η Άρσεναλ.

Όμως ο ποδοσφαιριστής κλήθηκε στην ομάδα Under-23 της Βραζιλίας, η οποία τον επόμενο μήνα θα πάρει μέρος στο προολυμπιακό τουρνουά.

Το τουρνουά θα γίνει στην Κολομβία μεταξύ 18 Ιανουαρίου και 9 Φεβρουαρίου. Η Βραζιλία έχει καλέσει 9 παίκτες από την Ισπανία, τη Ρωσία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, τη Γερμανία και την Αγγλία.

Ο κατάλογος πρέπει να οριστικοποιηθεί μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου αλλά μπορούν να γίνουν πέντε αλλαγές μέχρι τις 3 Ιανουαρίου.

Στην περίπτωση που πάει, ο Μαρτινέλι θα χάσει τουλάχιστον τρεις αγώνες της Premier League (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Μπέρνλι) κι έναν στο FA Cup.

Θα επιστρέψει εγκαίρως για τις αναμετρήσεις του Europa League με τον Ολυμπιακό - αλλά έχοντας παίξει 7 παιχνίδια σε τρεις εβδομάδες και σε έντονη ζέστη όλοι καταλαβαίνουν σε τι κατάσταση θα είναι.

Και πρώτος ο Μικέλ Αρτέτα ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα την ομάδα και θέλει να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του για να κάνει την επανεκκίνηση της ομάδας.

Κατόπιν τούτου είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο η Άρσεναλ να μην επιτρέψει στον Μαρτινέλι να ταξιδέψει στην Κολομβία για το προολυμπιακό τουρνουά.