Ο Ολυμπιακός τρίτος πιο επικίνδυνος αντίπαλος της Άρσεναλ στην Ευρώπη

Ιδιαίτερα δύσκολο είναι για την Άρσεναλ το ζευγάρωμα με τον Ολυμπιακό στην φάση των «32» του Europa League

Ο Ολυμπιακός τρίτος πιο επικίνδυνος αντίπαλος της Άρσεναλ στην Ευρώπη

Ολυμπιακός και Άρσεναλ για ακόμα μία φορά στην ευρωπαϊκή τους πορεία βρίσκονται αντιμέτωποι στα Κύπελλα Ευρώπης, αυτή την φορά στην φάση των «32» του Europa League. Και μπορεί τον περασμένο Μάη οι λονδρέζοι να έφτασαν ως τον τελικό της διοργάνωσης, ωστόσο πλανάται πλάνην οικτρά όποιος οπαδός των «κανονιέρηδων» θεωρήσει έστω και για μια στιγμή βατή αποστολή για την ομάδα του το αντάμωμα με τους «ερυθρολεύκους» στην εφετινή διοργάνωση!

Όχι μόνο γιατί οι μνήμες από το 2-3 μέσα στο Λονδίνο πριν από μία τετραετία (2015-16 στην φάση των ομίλων του Champions League) παραμένουν ακόμα νωπές, αλλά και γιατί αποδεδειγμένα οι Πειραιώτες είναι ο τρίτος πιο επικίνδυνος αντίπαλος των «κανονιέρηδων» στην Ευρώπη.

Ως γνωστόν, Ολυμπιακός και Άρσεναλ έχουν τεθεί αντιμέτωποι οκτώ φορές στο Champions League, με την παράδοση να είναι μοιρασμένη για τις δύο ομάδες. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πανηγυρίσει τέσσερις νίκες σε βάρος των λονδρέζων, εκ των οποίων οι τρεις ήταν εντός έδρας και μία στην αγγλική πρωτεύουσα, ενώ άλλες τέσσερις νίκες έχουν και οι «κανονιέρηδες» και συγκεκριμένα τρεις στο γήπεδό τους και μία στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Πόσες όμως ομάδες έχουν πανηγυρίσει περισσότερα θετικά αποτελέσματα από τον Ολυμπιακό κόντρα στην Άρσεναλ σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις; Η απάντηση είναι μόνο δύο, η Μπαρτσελόνα και η Μπάγερν Μονάχου.

Οι «κανονιέρηδες» έχουν χάσει επτά παιχνίδια σε αναμετρήσεις τους κόντρα στους Βαυαρούς και έξι από τους Καταλανούς, με τον Ολυμπιακό, όπως προαναφέραμε, να ακολουθεί στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας με τέσσερα ματς.

Μέχρι τον Φλεβάρη υπάρχει αρκετός χρόνος…

Η Άρσεναλ ξεκάθαρα δεν βρίσκεται εφέτος σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Η απόλυση του Ουνάι Έμερι από την τεχνική της ηγεσία και η πρόσληψη του Φρέντι Λιούνγκμπεργκ στην θέση του υπηρεσιακού προπονητή δεν βοήθησαν τον σύλλογο να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Αντίθετα, οι λονδρέζοι συνεχίζουν την ελεύθερη πτώση τους στην Αγγλία, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στην ομάδα, ενόψει της προσπάθειας που καταβάλει για την επίτευξη των στόχων της.

Μάλιστα, χαρακτηριστικό τούτου είναι το γεγονός ότι με την ήττα (0-3) την περασμένη Κυριακή από την Μάντσεστερ Σίτι για την 17η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, η Άρσεναλ παρέμεινε για έκτο σερί παιχνίδι στο «Έμιρεϊτς» μακριά από τη νίκη για το πρωτάθλημα, κάτι που είχε συμβεί τελευταία φορά στην ομάδα το 1995, όταν στον πάγκο βρισκόταν ο Τζορτζ Γκρέιαμ.

Βέβαια, μέχρι τον Φλεβάρη που είναι προγραμματισμένες οι αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ στους «32» του Europa League υπάρχει αρκετός δρόμος. Τόσος ώστε να επιτρέψει στους «κανονιέρηδες» να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το έμψυχο δυναμικό τους κατά την διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, αλλά και να προσλάβουν έναν νέο μόνιμο προπονητή που να επαναφέρει τον σύλλογο στις επιτυχίες.

Ήδη και τα δύο έχουν ήδη δρομολογηθεί στους λονδρέζους, ωστόσο σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται ο σύλλογος της αγγλικής πρωτεύουσας σε δύο μήνες, η μάχη θα σκληρή για την πρόκριση στους «16» του Europa League.

Κι αυτό, όπως φάνηκε, το γνωρίζουν καλά οι ιθύνοντες των «κανονιέρηδων», σύμφωνα και με τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του λονδρέζικου κλαμπ, Ντέιβιντ Μάιλς: «Ο Ολυμπιακός είναι από τα καλύτερα κλαμπ στην Ελλάδα και θα είναι δύσκολα παιχνίδια». Υπομονή μέχρι τον Φλεβάρη…