Ολυμπιακός: Το προφίλ της... ελληνικής Άρσεναλ

Το fosonline.gr σας παρουσιάζει το... προφίλ της Άρσεναλ, αντιπάλου του Ολυμπιακού στην φάση των «32» του UEFA Europa League. 

Ολυμπιακός: Το προφίλ της... ελληνικής Άρσεναλ

Η κληρωτίδα ανέδειξε την Άρσεναλ των Σωκράτη Παπασταθόπουλου και Κωνσταντίνου Μαυροπάνου ως αντίπαλο του Ολυμπιακού στην φάση των «32» του φετινού Europa League και το fosonline.gr σας παρουσιάζει το προφίλ της.

Οι «κανονιέρηδες» θα βρεθούν στον δρόμο της ομάδας του Πειραιά για ακόμα μια φορά, αλλά την δεδομένη στιγμή στο πλαίσιο του Europa League και όχι του Champions League.

Το πρόγραμμα «φωτιά» του Ολυμπιακού με ΠΑΟΚ και Άρσεναλ

Οι Λονδρέζοι πραγματοποιούν ίσως το χειρότερο τους ξεκίνημα στην Premier League την φετινή σεζόν, αφού μετά από 17 αγωνιστικές βρίσκονται στην 9η θέση της βαθμολογίας και 4 βαθμούς από την ζώνη που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Μαρτίνς: «Δύο δύσκολες βραδιές για τον Ολυμπιακό, δύο δύσκολες και για την Άρσεναλ»

Παρόλα αυτά στην φετινή της πορεία στην Ευρώπη και στο Europa League, η Άρσεναλ έχει δείξει ένα αξιέπαινο πρόσωπο τερματίζοντας στην 1η θέση του ομίλου της με 11 βαθμούς (3 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα), έχοντας ως αντιπάλους τις Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Βιτόρια Γκιμαράες και Σταντάρ Λιέγης.

Κλήρωση Europa League: Με Άρσεναλ ο Ολυμπιακός - Όλα τα ζευγάρια

Να υπενθυμίσουμε πως η ομάδα του Λονδίνου περνάει και μεταβατική φάση από θέμα προπονητή, καθώς πριν από περίπου 3 εβδομάδες ο Ούναι Έμερι έδωσε την θέση του και το «τιμόνι» του πάγκου της Άρσεναλ στον Φρέντι Λιούνγκμπεργκ, ο οποίος λειτουργεί ως υπηρεσιακός τεχνικός, με τον διάδοχο του να μην είναι ακόμα γνωστός, αλλά με τον Μικέλ Αρτέτα (βοηθό του Πεπ Γκουαρντιόλα στην Σίτι) να είναι ένας εκ των επικρατέστερων υποψηφίων.

Όσον αφορά τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό, η Άρσεναλ έχει βρεθεί 8 φορές αντιμέτωπη με τους «ερυθρόλευκους» και έχει 4 νίκες αλλά και 4 ήττες, με όλα τα παιχνίδια να έχουν λάβει μέρος στο πλαίσιο των ομίλων του Champions League.

Αναλυτικά τα μεταξύ τους παιχνίδια:

Champions League: Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-0 (29/09/2009)
Champions League: Ολυμπιακός - Άρσεναλ 1-0 (09/12/2009)
Champions League: Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-1 (28/09/2011)
Champions League: Ολυμπιακός - Άρσεναλ 3-1 (06/12/2011)
Champions League: Άρσεναλ - Ολυμπιακός 3-1 (03/10/2012)
Champions League: Ολυμπιακός - Άρσεναλ 2-1 (04/12/2012)
Champions League: Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-3 (29/09/2015)
Champions League: Ολυμπιακός - Άρσεναλ 0-3 (09/12/2015)

Arsenal by the numbers

Σχετικά με τα... νούμερα, η Άρσεναλ είναι μια ομάδα των 677,76 εκατ. ευρώ, με τους Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και Αλεξάντρ Λακαζέτ να είναι τα δύο «διαμάντια» των «Gunners», αξίζοντας 70 εκατ. ευρώ αμφότεροι. Στην σχετική λίστα ακολουθεί το «παιδί θαύμα» από την Λιλ, Νικολά Πεπέ, ο οποίος κοστολογείται στα 65 εκατ. ευρώ.

Νέοι και... ωραίοι;

Από τότε που ανέλαβε το τιμόνι της Άρσεναλ ο Λιούνγκμπεργκ, η φιλοσοφία της ομάδας άλλαξε ως προς ένα βαθμό, αφού ο Σουηδός τεχνικός ακολουθεί μια τακτική δείχνοντας εμπιστοσύνη στους νεαρούς παίκτες του, τόσο σε εκείνους που βγήκαν από τα φυτώρια της, όπως οι Γουίλοκ και Σακά, όσο και σε εκείνους που αποκτήθηκαν από άλλους συλλόγους, όπως ο Νικολά Πεπέ και Γκαμπριέλ Μαρτινέλι.

Αναλυτικά το ρόστερ της Άρσεναλ

Μπερντ Λένο, Έκτορ Μπεγιερίν, Κίραν Τίρνι, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Ντάνι Θεμπάγιος, Αλεξάντρ Λακαζέτ, Μεζούτ Εζίλ, Λούκας Τορέιρα, Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, Έινσλι Μέιτλαντ-Νάιλς, Ρομπ Χόλντινγκ, Νικολά Πεπέ, Σκοντράν Μουσταφί, Κάλουμ Τσέιμπερς, Νταβίντ Λουίζ, Ρις Νέλσον, Εμιλιάνο Μαρτίνες, Κωνσταντίνος Μαυροπάνος, Τζο Γουίλοκ, Ματεό Γκεντουζί, Σέαντ Κολάσινατς, Εμίλ Σμιθ Ρόου, Ματ Μέισι, Γκρανίτ Τζάκα, Γκαμπριέλ Μαρτινέλι, Μπουκαγιό Σακά.