Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού, εφόσον αποκλείσει τον Ερυθρό Αστέρα

Μοιάζει με μίνι... Champions League η φάση των "32" του Europa League που θα γίνει στις 20 και 27 Φεβρουαρίου 2020.

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού, εφόσον αποκλείσει τον Ερυθρό Αστέρα

Η επικρατούσα άποψη είναι ότι ναι μεν ο Ολυμπιακός έχει ως βασικό στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά αυτό δεν σημαίνει κιόλας ότι δεν θα επιδιώξει να πάει όσο το δυνατόν πιο μακριά στο Europa League. Βέβαια, υπάρχει μία… λεπτομέρεια: Για να προχωρήσει ο Ολυμπιακός, θα πρέπει να αποκλείσει πρώτα τον Ερυθρό Αστέρα την Τετάρτη. Εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο των Σέρβων, καλό είναι να ρίξουμε μία ματιά στο τι θα περιμένει τον Ολυμπιακό στους «32» του Europa League.

Ας κάνουμε μία πρώτη «ανάγνωση» των υποψήφιων αντιπάλων, για να πάρουμε όλοι μας μία γεύση το τι μπορεί να συναντήσει τον Φεβρουάριο. Μοιάζει με ένα μίνι… Champions League. Δεν θα είναι τόσο απλά τα πράγματα όσο φαντάζονται ορισμένοι.

Πρώτα απ’ όλα, ο Ολυμπιακός θα μπει στην κλήρωση της Δευτέρας (16/12) ως ανίσχυρος. Κατά συνέπεια, θα παίξει το πρώτο του ματς στις 20 Φεβρουαρίου στο Καραϊσκάκη και τη ρεβάνς εκτός έδρας. Με βάση τις βαθμολογίες στους ομίλους του Champions League και του Europa League, η κατάσταση αυτή τη στιγμή έχει ως εξής:

Από τους τρίτους του Champions League οι ισχυροί θα είναι η Βαλένθια (λογικά η Τσέλσι θα προχωρήσει στους "16" της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης), η Σάλτσμπουργκ και παίζονται δύο θέσεις την τελευταία αγωνιστική το προσεχές διήμερο ανάμεσα σε Ντόρτμουντ ή Ίντερ και Λιόν ή Ζενίτ!

Υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού θα είναι και εκείνοι που θα τερματίσουν πρώτοι στους ομίλους του Europa League. Δηλαδή, η Σεβίλλη, η Βασιλεία, η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, η Σέλτικ, η Εσπανιόλ, η Γκλάντμπαχ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Κοπεγχάγη.

Επίσης, επειδή η πρώτη θέση σε τέσσερις ομίλους θα κριθεί την Πέμπτη (12/12), υπάρχουν κι άλλοι τέσσερις υποψήφιοι αντίπαλοι. Συγκεκριμένα, οι Άρσεναλ ή Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Ρέιντζερς ή Πόρτο, Γάνδη ή Βόλφσμπουργκ και Μπράγκα ή Γουλβς. Μόνο εύκολη λοιπόν δεν θα είναι η αποστολή του Ολυμπιακού τον Φεβρουάριο.

Αν θυμηθούμε και τις κληρώσεις που είχε στο παρελθόν, αν εξαιρεθεί το ότι ήταν φαβορί εξ αρχής οι «ερυθρόλευκοι» με την Οσμάνλισπορ, αντάμωσε με τις Ντιναμό Κιέβου, Μπεσίκτας, Άντερλεχτ, Λεβάντε, Ρούμπιν Καζάν και Μέταλιστ Χάρκιβ. Το βράδυ της Πέμπτης (12/12), αν όλα έχουν πάει καλά με τον Ερυθρό Αστέρα, θα μάθουμε οριστικά τους υποψήφιους αντιπάλους των Πειραιωτών.