Η ρεβάνς του Γκριεζμάν!

Ο επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης “χάλασε”, ισοφαρίζοντας, σε 1-1, το “πάρτι” για το τελευταίο εντός έδρας ευρωπαϊκό ματς του συμπατριώτη του. Αρσέν Βενγκέρ, που, προ ετών, δεν τον πήρε στην Άρσεναλ.

Η ρεβάνς του Γκριεζμάν!

“Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο”αναφέρει το γνωστό γνωμικό. Ου μην και… κατεψυγμένο!
Όπως… σερβιρίστηκε, χθες βράδυ, από τον Αντουάν Γκριεζμάν στον συμπατριώτη του Αρσέν Βενγκέρ. Ήταν το 82ο λεπτό του πρώτου ημιτελικού του Εuropa League μεταξύ Άρσεναλ κι Ατλέτικο Μαδρίτης, στο Λονδίνο.

Οι «κανονιέρηδες», αξιοποιώντας το αριθμητικό πλεονέκτημα που, βλακωδώς, τους έδωσε ο Βρσάλικο με δύο (επιεικώς...) απρόσεχτα -για κάρτα- μαρκαρίσματα σε 10 λεπτά, προηγούνταν 1-0 κόντρα στους «κολτσονέρος», που δεν είχαν ξεμυτίσει από την περιοχή τους όλο το δεύτερο μέρος.
Σ’ εκείνο το χρονικό σημείο, βαθιά μπαλιά του Χιμένες, στην πλάτη της Αγγλικής άμυνας, έφερε τον «Γκρίζι» να μονομαχεί με τον, συμπατριώτη του, Κοσιελνί για την κατοχή της μπάλας στα όρια της περιοχής. Τα όσα ακολούθησαν έμοιαζαν καρμικά...

Ο αμυντικός των γηπεδούχων έδιωξε, με υπερένταση, αλλά η μπάλα κόντραρε στο κεφάλι του αντιπάλου του και του στρώθηκε...λουκούμι στα πόδια του. Ακολούθως, ο μοναδικός εναπομείνας επιθετικός της Ατλέτικο στο ματς, είχε ν’ αντιμετωπίσει τον εξερχόμενο Οσπίνα. Προσπάθησε να πλασάρει, αλλά ο Κολομβιανός γκολκίπερ απέκρουσε με τα πόδια.

Ακόμη κι έτσι, όμως, η μπάλα, σαν...μαγεμένη, επανήλθε στα πόδια του και βοηθούμενος από το γλίστρυμα του ασθμαίνοντα Μουστάφι, που έσπευδε να καλύψει τα ανυπεράσπιστα δίχτυα, την έστειλε στο βάθος της Αγγλικής εστίας παρά την κόντρα στο πόδι του Γερμανού αμυντικού, που επιχειρούσε τάκλιν απελπισίας!

Η κούπα που λείπει στον Αλσατό κι η, ανώφελη, αναμονή, του 2014...

Είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν μέσα στην παραζάλη των πανηγυρισμών του, με τους εκστασιασμένους εκδρομείς των Μαδριλένων, ο Γκριεζμάν είχε συνειδοτοποιήσει τι είχε κάνει μόλις: είχε «χαλάσει» το «πάρτι» του τελευταίου εντός έδρας, ευρωπαϊκού, αγώνα του Αρσέν Βενγκέρ κι είχε υποθηκεύσει την προοπτική για το παρθενικό ευρωπαϊκό τρόπαιο του Αλσατού, που ούτε στην Μονακό, ούτε στους Λονδρέζους, κατάφερε να σηκώσει.

Ας... όψονται Βέρντερ, Γαλατάσαραϊ και Μπαρτσελόνα στους τελικούς των Κυπέλλων Κυπελλούχων (1992), UEFA (2000) και Τσάμπιονς Λιγκ (2006), αντίστοιχα.

Εκείνο που, ίσως, συνειδητοποίησε, όταν οι σφυγμοί του χαμήλωσαν, είναι πως είχε πάρει την, προσωπική του, άτυπη κι ανομολόγητη, ρεβάνς από τον συμπατριώτη του. με τον οποίο παραλίγο να συνεργαστεί προ μερικών ετών...

Τότε που, όπως θυμάται, στην βιογραφία του, ο “Γκρίζι”: “Περίμενα, περίμενα και εξακολουθούσα να περιμένω, αλλά δεν είχα νεότερα από την Άρσεναλ. Ο Ερίκ (σ. Ολάτς, τότε μάνατζερ του) κάλεσε τον Γκριμαλντί (ιθύνοντα της Αγγλικής ομάδας) που του είπε ότι ο Βενγκέρ εξακολουθούσε να ενδιαφέρεται για μένα και να εξακολουθήσω να περιμένω. Τελικά μια ώρα πριν το κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου ειδοποιηθήκαμε ότι η Άρσεναλ δεν πρόκειται να κάνει κίνηση για απόκτηση μου”. Έτσι ο τότε (2014) επιθετικός της Ρεάλ Σοσιεδάδ κατέληξε στην Ατλέτικο Μαδρίτης αντί 35 εκ. ευρώ κι η ιστορία γράφτηκε αλλιώς.

Έγινε σημείο αναφοράς της, αστέρας πρώτου μεγέθους (3ος στην ψηφοφορία για την «Χρυσή Μπάλα», προ 2ετίας) κι όταν η Άρσεναλ επανήλθε για κείνον χτυπώντας την «πόρτα» της Ατλέτικο την έκλεισε ο ίδιος: «Όταν ο Ερίκ μου είπε, καιρό μετά πως ενδιαφέρονται, ξανά, για μένα του είπα: “Ξέχνα το. Μετά απ’ αυτό που μας έκαναν...”».

Ήταν το πρώτο σκέλος της ρεβάνς του. Το δεύτερο ήρθε εντός γηπέδου...