ΑΕΚ: Η Τραμπζονσπόρ δεν θα τα χάνει...

Ο απολογισμός των δύο παιχνιδιών με την Κραϊόβα και η... ανηφόρα με όνομα Τραμπζονσπόρ.

ΑΕΚ: Η Τραμπζονσπόρ δεν θα τα χάνει...

Η ΑΕΚ είχε την τύχη να δεχθεί μόνο ένα γκολ από την Κραϊόβα κι αυτό όταν η πρόκριση είχε κριθεί. Με βάση την εικόνα των δύο παιχνιδιών, ήταν αφύσικο το γεγονός ότι κράτησε ανέπαφη την εστία της για 152 λεπτά, 90' στο «Ιον Ομπλεμένκο» και 62΄ στο ΟΑΚΑ. Μέχρι τότε, το συνολικό σκορ ήταν 3-0 και οι Ρουμάνοι είχαν χάσει... ένα τσουβάλι γκολ.

Αγγαρεία τον Δεκαπενταύγουστο

Το 2-0 του πρώτου αγώνα ήταν υπεραρκετό για να «κλειδώσει» την πρόκριση στα play off του Europa League, ενώ οι παίκτες του Καρντόσο έπαιξαν όσο χρειάστηκε στη ρεβάνς και πέτυχαν το στόχο τους. Όμως, χτύπησε δυνατή καμπάνα και δεν ήταν λόγω Δεκαπενταύγουστου.

Οι παίκτες της ρουμανικής ομάδας έχασαν ευκαιρίες που δεν χάνονται. Το «μηδέν» παθητικό σε 152 λεπτά ήταν ιδιαίτερα κολακευτικό για την ΑΕΚ και σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει την ανασταλτική της λειτουργία.

Όμιλοι μέσω Τραπεζούντας;

Και τώρα η «Ένωση» θα πέσει πάνω στο τείχος με όνομα Τραμπζονσπόρ, μια ομάδα με πολύ ανώτερους και αποτελεσματικούς ποδοσφαιριστές από αυτούς της Κραϊόβα.

Είναι βέβαιο ότι εάν οι «κιτρινόμαυροι» παρουσιάσουν την ίδια αμυντική συμπεριφορά στις 22 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ, οι παίκτες της τουρκικής ομάδας δεν πρόκειται να χάσουν αυτές τις ευκαιρίες. Ούτε ασφαλώς ο Καρντόσο να ελπίζει ότι η δική του ομάδα θα έχει προλάβει να βάλει τρία, πριν αρχίσει να δέχεται! Και θα μπορούσε να έχει δεχτεί περισσότερα, αφού οι Ρουμάνοι απείλησαν άμεσα και μετά το 1-1.

Αυτό που έλειπε από τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν την εφετινή ΑΕΚ, ήταν το build up από τον τερματοφύλακα. Διαβασμένος ο προπονητής της Κραϊόβα, πίεσε πολύ την πρώτη πάσα του Μπάρκα, ο Καρντόσο δεν παρουσίασε εναλλακτικό πλάνο και η «Ένωση» εγκλωβίστηκε, ειδικά μετά την έξοδο του Μάρκο Λιβάγια.

Είναι δεδομένο ότι ο τεχνικός της Τραμπζονσπόρ, Ουνάλ Καραμάν, θα έχει μελετήσει απ΄έξω και ανακατωτά τους δύο αγώνες της ΑΕΚ με την Κραϊόβα, καθώς αναμένεται πως θα έχει εντοπίσει τις συγκεκριμένες αδυναμίες τις οποίες και θα χτυπήσει.

Πλέον, έναν και μοναδικό δρόμο έχει ο «Δικέφαλος». Να μεταμορφωθεί στο ανασταλτικό μέρος του παιχνιδιού, με τον χρόνο να μην είναι «σύμμαχος» του.