Παντελίδης για Μόλντε: «Έχουμε πίστη ότι θα τα καταφέρουμε»

Ο Σάββας Παντελίδης εμφανίστηκε αισιόδοξος ενόψει του πολύ δύσκολου αγώνα με τη Μόλντε, δηλώνοντας πως με πίστη ο Άρης θα καταφέρει να ανατρέψει τη σε βάρος του κατάσταση.

Παντελίδης για Μόλντε: «Έχουμε πίστη ότι θα τα καταφέρουμε»

Ο Σάββας Παντελίδης εμφανίστηκε αισιόδοξος, πως ο Άρης θα ανατρέψει το σε βάρος του 3-0 με τη Μόλντε (15/8, 21:30) για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, αν έχει πίστη, καθαρό μυαλό και πάθος. Κλειδί για τον ίδιο ένα γρήγορο γκολ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Παντελίδη στη συνέντευξη Τύπου:

Για το αν είναι εφικτή η ανατροπή: «Το πρώτο παιχνίδι δεν έπρεπε να τελειώσει έτσι και από δικά μας λάθη φτάσαμε στο 3-0. Δεν είναι εύκολο να γυρίσει το σκορ, αλλά έχουμε μια ομάδα που μέσα στο γήπεδό της είναι παραγωγική. Έχω την αίσθηση πως αν στις στιγμές του παιχνιδιού είμαστε προσεκτικοί, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όλη την εβδομάδα συζητούσαμε πώς θα ήταν το πρώτο ματς αν δεν κάναμε αυτά τα λάθη. Πρέπει να τα περιορίσουμε. Έχουμε πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δεν πρέπει να σπρώξουμε το παιχνίδι παραπάνω από όσο πρέπει. Πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό όταν έχουμε την μπάλα κι όταν δεν την έχουμε να έχουμε πίστη και πάθος».

Για το πώς θα παραταχθεί η Μόλντε: «Είμαστε προετοιμασμένοι και για τα δύο πλάνα της Μόλντε, είτε βγει μπροστά για να σκοράρει, είτε πάει να παίξει με αντεπιθέσεις. Δυστυχώς δεν έχει τόσα πολλά μέσα στη Νορβηγία και δεν ξέρουμε τα πλάνα τους».

Για το τι πρέπει να δείξει ο Άρης: «Πρέπει πρώτα να δείξει ότι πιστεύει πως αυτό το ματς μπορεί να γυρίσει. Αν δεν το πιστεύεις, δεν μπορείς να το κάνεις. Είναι το σημαντικότερο παιχνίδι στην καριέρα μου και έχω κάνει τα πάντα για να μη μείνει έτσι».

Για τη διαφορά αγωνιστικού ρυθμού: «Όσο προχωράς και δίνεις ματς αποκτάς ρυθμό. Όμως ένα ματς έχει ψυχολογικές στιγμές και στη Νορβηγία δεν ήταν υπέρ μας. Ελπίζουμε να είναι την Πέμπτη».

Για την ανάγκη του Άρη για γκολ: «Πέρσι η ομάδα έχανε 1-2 στο 60’ και κέρδισε 7-2. Η ομάδα πάντα κάνει πολλές φάσεις. Και στον προηγούμενο γύρο παρότι ήρθαμε 0-0 κάναμε πολλές ευκαιρίες. Αν μπει ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, όλα αλλάζουν για μας».

Για το σχήμα του Άρη: «Εμείς δεν ξέρουμε τίποτα για τους Νορβηγούς, εκείνοι γιατί να μάθουν; Δεν θα πω τίποτα. Έχουμε ετοιμάσει κάποια πράγματα, αλλά θα τα δείτε».

Για την ψυχολογία στην ομάδα: «Ο ρόλος μου δεν είναι να μαλώσω τους παίκτες, αλλά να τους δείξω την εμπιστοσύνη μου. Δουλέψαμε στο ψυχολογικό κομμάτι τις πρώτες μέρες. Έχουν γυρίσει δυσκολότερα ματς από αυτό. Μπορούμε να το κάνουμε κι εμείς και θα το κάνουμε».

Από τη μεριά του ο Γιώργος Δεληζήσης μίλησε για τη δυσκολία του να παιχτεί ποδόσφαιρο σε πλαστικό χλοοτάπητα, τονίζοντας ότι η ομάδα του πρέπει να βγάλει «ψυχή».

Αναλυτικά οι δηλώσεις Δεληζήση:

Όσον αφορά τα ψυχικά αποθέματα που υπάρχουν αυτή την στιγμή στους παίκτες του Άρη:

«Έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά καλούμαστε να βάλουμε τα δυνατά μας για να γυρίσουμε το 3-0. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι και αισιοδοξούμε. Πρέπει να βγάλουμε ηγετικά χαρακτηριστικά, να βγάλουμε την καρδιά και την ψυχή μας σ το γήπεδο ακολουθώντας το τακτικό μας πλάνο».


Για την προσέγγιση που θα έχουν οι «κιτρινόμαυροι» και το αν το σκορ του πρώτου ματς είναι αντιπροσωπευτικό:

Με ένα γρήγορο γκολ θα είμαστε μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης. Τα παιδιά το πιστεύουν, έχουν γίνει και μεγαλύτερες ανατροπής. Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται, αρκεί να υπάρχει θέληση και πίστη. Εμείς θα μπούμε για να κερδίσουμε. Δεν θα βγούμε να σκοράρουμε μαζικά χωρίς να προσέξουμε πίσω. Καλούμαστε να διαχειριστούμε ένα παιχνίδι σε άμυνα κι επίθεση. Στο πρώτο παιχνίδι μας αδικεί το αποτέλεσμα, χάσαμε από τα δικά μας λάθη και τώρα πρέπει να τα περιορίσουμε στο ελάχιστο για να πάρουμε την πρόκριση».

Και τέλος για το αν ευνοούν τον Άρη οι καιρικές και γηπεδικές συνθήκες στη ρεβάνς σε σχέση με το πρώτο ματς:

«Στο πρώτο ματς ο πλαστικός χλοοτάπητας έπαιξε ρόλο. Όμως δεν στεκόμαστε σε δικαιολογίες. Την Πέμπτη θα είναι υπέρ μας, όχι μόνο η θερμοκρασία, αλλά και η παρουσία του κόσμου. Με τη βοήθειά του η ομάδα παίρνει μεγάλη ώθηση».