Καρντόσο: «Η πρόκριση είναι ακόμα μακριά, δεν την έχουμε εξασφαλίσει!»

Ο προπονητής της ΑΕΚ μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν από την Κραϊόβα, εφιστώντας την προσοχή των παικτών του στον επαναληπτικό της Πέμπτης (15/8, 21.00). Τι είπε για τις πυρκαγιές.

Καρντόσο: «Η πρόκριση είναι ακόμα μακριά, δεν την έχουμε εξασφαλίσει!»

Ο Μιγκέλ Καρντόσο μίλησε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει Κραϊόβα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League (15/8, 21:00).

Ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε πως η AEK έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και πως περιμένει ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι από αυτό στη Ρουμανία. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών.

Αναλυτικά η συνέντευξη του:

Με τι θα είναι ευχαριστημένος πέρα από την πρόκριση: «Το αυριανό παιχνίδι θα είναι πολύ διαφορετικό σε σχέση με αυτό στην Κραϊόβα. Πιστεύω πως ο αντίπαλος θα μπει πολύ πιο δυνατά για να δημιουργήσει κινδύνους και να διεκδικήσει ένα καλό αποτέλεσμα. Είπα στους παίκτες μετά το τέλος του παιχνιδιού όχι μόνο συγχαρητήρια, αλλά και το ότι το μεγαλύτερο κίνητρο που μπορούν να έχουν τώρα είναι να βελτιώνονται και να εφαρμόζουν τα πράγματα που δουλεύουμε στις προπονήσεις για να πετύχουμε τους στόχους μας. Η πρόκριση είναι ακόμη μακριά, δεν την έχουμε εξασφαλίσει. Σέβομαι απόλυτα όλους τους αντιπάλους και φυσικά την Κραϊόβα. Ο στόχος που έχουμε θέσει εξ αρχής είναι να βρούμε τρόπο να περάσουμε τους αντιπάλους».

Για την απουσία του κόσμου: «Φυσικά η παρουσία του κόσμου είναι πολύ σημαντική και ίσως μας επηρεάσει, αλλά πρέπει να παίξουμε χωρίς αυτούς. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, όπως στο πρώτο παιχνίδι. Σε τέτοια παιχνίδια δεν υπάρχουν φαβορί και περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Είμαστε συγκεντρωμένοι και δουλέψαμε πολύ για να είμαστε έτοιμοι».

Για τη φιλοσοφία του και την αφομοίωσή της από τους παίκτες: «Όταν το παιχνίδι βγαίνει από το πλάνο μας, πρέπει να παλεύουμε όλοι μαζί για να το επαναφέρουμε στο δικό μας πλάνο. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, ώστε να προσπαθούμε να επαναφέρουμε την ομάδα στη σωστή θέση. Η ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Είμαι σίγουρος πως σε κάποια χρονικά σημεία την Πέμπτη θα δούμε πράγματα που θέλουμε να δούμε, γιατί αυτό το βλέπω στην καθημερινότητα. Όλοι έχουν τον ίδιο στόχο.

Αν με ρωτήσετε τι δεν θέλω να δω, είναι να χάνουμε χωρίς λόγο την μπάλα, να κάνουμε τα ίδια λάθη και θέλω να δω την ομάδα ενωμένη, επιθετική και με και χωρίς την μπάλα, να έχει καλή οργάνωση αμυντικά και επιθετικά, όταν έχουμε την μπάλα να αξιοποιούμε τους χώρους, να είμαστε δυνατοί για να μην υποφέρουμε στις στημένες φάσεις και να αξιοποιούμε τις αρετές μας. Επίσης να ξεκουραζόμαστε περισσότερο έχοντας την μπάλα. Θέλω να δω μια έξυπνη ομάδα και πιστεύω πως μπορούμε να βελτιωθούμε κι άλλο».

Για τις πυρκαγιές: «Θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη μου στον κόσμο που υποφέρει από τις πυρκαγιές. Πέρσι ήταν μια τραγική χρονιά τόσο για την Ελλάδα όσο και την Πορτογαλία. Οι άνθρωποι που παλεύουν με αυτές τις καταστάσεις είναι ήρωες».

Από τη μεριά του ο Αντρέ Σιμόες δήλωσε πως στόχος της ομάδας του είναι να εφαρμόσει το πλάνο του προπονητή

O Πορτογάλος άσος είπε τα εξής:

«Το πιο σημαντικό είναι να ακολουθήσουμε όσα έχουμε δουλέψει και να εφαρμόσουμε όσα έχουμε κάνει στις προπονήσεις. Έχουμε μια νέα φιλοσοφία, δουλεύουμε με ένα νέο προπονητικό τιμ και έχουμε λίγο χρόνο μπροστά μας. Είμαστε σε μια φάση εκμάθησης κάποιων πραγμάτων. Κάθε μέρα προσθέτουμε και νέα στοιχεία. Παρά την απουσία του κόσμου μας θα πρέπει να έχουμε την ίδια νοοτροπία. Δεν είναι εύκολο, αλλά το θέμα είναι η ομάδα να εμφανιστεί ενωμένη, να δείξει ότι έχει έναν κοινό στόχο και να εφαρμόσουμε όσα έχουμε πει».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας