ΑΕΚ: Μονόδρομος η συμμετοχή στους ομίλους του Europa League

H AEK έχει έναν και μοναδικό στόχο σήμερα, το διπλό στην Κραϊόβα, με απώτερο σκοπό την συμμετοχή στους ομίλους του Europa League.

ΑΕΚ: Μονόδρομος η συμμετοχή στους ομίλους του Europa League

Για την ΑΕΚ που βρίσκεται από το μεσημέρι της Τετάρτης(7/8) στη Ρουμανία, τα πράγματα είναι απολύτως ξεκάθαρα: η πρόκριση επί της Κραϊόβα και στη συνέχεια η συμμετοχή στους ομίλους του Europa League να αποτελούν μονόδρομο.

Μόνο έτσι θα συνεχιστεί η ανοδική ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας, που της έχει χαρίσει άνοδο 124 θέσεων (από τη 208η στην 84η) στην ειδική βαθμολογία της UEFA μέσα σε μόλις δύο χρόνια.

Οι δυσκολίες ενός αγώνα όπως αυτός που θα δώσει η «Ένωση» (8/8, 19:15 Cosmotesport) στο άδειο από φιλάθλους «Ίον Ομπλεμένκο» είναι δεδομένες. Πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς, καινούριος προπονητής, τουλάχιστον τέσσερις νέοι παίκτες στο αρχικό σχήμα. Όλα αυτά τη στιγμή που η Κραϊόβα έχει δώσει ήδη 8 αγώνες, τέσσερις για το πρωτάθλημα, ισάριθμους για το Europa League και βρίσκεται σε ρυθμό εδώ και ένα μήνα.

Η ομάδα του Μιγκέλ Καρντόσο οφείλει να αντεπεξέλθει και να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης για τα playoff, όπου θα την περιμένει ακόμα μία δύσκολη αποστολή εναντίον της Τραμπζονσπόρ ή της Σπάρτα Πράγας.

Η ταυτότητα του αγώνα:
Europa League-Γ΄ προκριματικός-Α΄ αγώνας
ΚΡΑΪΟΒΑ-ΑΕΚ
8 Αυγούστου 2019, 19:15 (Cosmotesport)
«Ίον Ομπλεμλένκο», Κραϊόβα
Διαιτητής: Ντένις Χίγκλερ (Ολλανδία)
Πιθανές συνθέσεις:
ΚΡΑΪΟΒΑ (Κορνέλιου Παπούρα): Πιλιατσέλι, Μάρτιτς, Κέλιτς, Άκα, Μπάνκου, Ιβάνοφ (ή Τσάκα), Ματέιου, Τσικάλνταου, Βαταγέλου, Ρόμαν, Μπάρμπουτ
ΑΕΚ (Μιγκέλ Καρντόσο): Μπάρκας, Παουλίνιο, Οικονόμου, Βράνιες, Λόπες, Σιμόες, Σιμάο, Ζεράλντες, Μάνταλος, Βέρντε, Κλωναρίδης