ΑΕΚ: Τα προφίλ των Σπάρτα Πράγας και Τράμπζονσπορ

Σπάρτα Πράγας ή Τράμπζονσπορ είναι οι πιθανές αντίπαλοι της ΑΕΚ στην επόμενη φάση των προκριματικών του Europa League, αν αποκλείσει την Κραϊόβα. 

ΑΕΚ: Τα προφίλ των Σπάρτα Πράγας και Τράμπζονσπορ

Τσεχική υπόθεση

Η ιδρυμένη το 1893, Σπάρτα Πράγας, στον δρόμο της ΑΕΚ για τα playoffs του Europa League.

Η τρίτη ισχυρότερη ομάδα της Τσεχίας(μετά την Πλζεν και την συμπολίτισσα της Σλάβια Πράγας) είναι η πιθανή αντίπαλος της «Ένωσης».

Έχει ρόστερ αξίας 40,70 εκατ. ευρώ, ενώ αποτελείται από 32 παίκτες εκ των οποίων οι 13 είναι ξένοι και μόνο 9 είναι διεθνείς.

Την περασμένη σεζόν η Σπάρτα τερμάτισε τρίτη στο τσεχικό πρωτάθλημα, καθώς ηττήθηκε και στον τελικό του Κυπέλλου από την Σλάβια.

Στα πλαίσια του Europa League, η Σπάρτα αγωνίστηκε εναντίον της Σπάρτακ Σουμπότιτσα για τον δεύτερο Προκριματικό γύρο του Europa.

Τέλος το γήπεδο της είναι το «Generali Arena» με 18.944 θέσεις.

Όμιλοι μέσω Τραπεζούντας

Η άλλη πιθανή αντίπαλος της ΑΕΚ είναι η Τράμπζονσπορ, που έχει την έδρα της στην Τραπεζούντα και το στάδιο «Medical Park Stadyumu» χωρητικότητας 40.775 θέσεων.

Η Τράμπζονσπορ λοιπόν ιδρύθηκε το 1967 και θεωρείται μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες της Τουρκίας καθώς μετράει 6 πρωταθλήματα Τουρκίας, 8 Κύπελλα καθώς και 3 Σούπερ Καπ Τουρκίας.

Η αξία του ρόστερ της φτάνει τα 64,08 εκατ, ευρώ, καθώς αποτελείται από 51 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων οι 13 ξένοι και μόλις 9 διεθνείς.

Την προηγούμενη σεζόν η Τράμζονσπορ τερμάτισε την 4η θέση, καθώς αποκλείστηκε και στο Κύπελλο στα προημιτελικά από την Ομρανίγεσπορ.